kallitexnika
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα: Επιστολή προς το ΙΕΠ ώστε να λήξει η απουσία καθηγητών το μισό σχολικό έτος

 Να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση γνωμοδοτήσεων της Επιστημονικής Επιτροπής Καλλιτεχνικής Παιδείας του ΙΕΠ και να προσδιοριστούν έγκαιρα τα κριτήρια για την μοριοδότηση των προσόντων των ωρομισθίων εκπαιδευτικών, ζητούν οι γονείς των μαθητών.

Σχετικά με το ζήτημα των καθυστερήσεων στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών, το ΙΕΠ δέχεται εεξέδωσε Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου - Δραπετσώνας, ενώ σήμερα επιστολή προς το ΙΕΠ  απέστειλαν οι γονείς του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα.

Εξάλλου την αδικαιολόγητη μέχρι στιγμής αδράνεια της κας Κεραμέως, που καταλύει το ρόλο και το σκοπό των Καλλιτεχνικών Σχολείων και συντελεί στην παραβίαση του δικαιώματος των συγκεκριμένων παιδιών στην εκπαίδευση, έκανε λόγο σε ερώτησή του στη Βουλή και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, ενώ στις αρχές του μήνα ανάλογη ερώτηση είχε καταθέσει και ο Ι.Δελής του ΚΚΕ

Στην αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο κ.Ραγκούσης κάνει λόγο για επιτακτική ανάγκη από πλευράς του Υπουργείου για τη δρομολόγηση  έγκαιρων προσλήψεων αναπληρωτών και μόνιμων καθηγητών Χορού και Θεάτρου και Κινηματογράφου στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου –Δραπετσώνας για το νέο σχολικό έτος.

Η επιστολή

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα Γέρακας, 25/5/2022

ΠΡΟΣ:

1. τον Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής Καλλιτεχνικής Παιδείας του ΙΕΠ

κ. Γεώργιο Μπαραλή

2. Τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής Καλλιτεχνικής Παιδείας του ΙΕΠ:

κ. Παναγιώτη Ματσούκα
κ. Ιωάννη Κονταράτο

κ. Χρήστο Γούσιο
κ. Παναγιώτη Τζαμαργιά
 

Κοιν/ση:

  1. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Ν.Κεραμέως

  2. Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ζέττα Μ. Μακρή

  3. Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, κ. Αλέξανδρο Κόπτση

  4. Κοινοβουλευτικές Ομάδες

  5. Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων

 

ΘΕΜΑ: ΕΓΚΑΙΡΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΕΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Στις 6 Μαΐου 2022 η αρμόδια υφυπουργός, Ζέττα Μακρή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Γιάννη Δελή για το θέμα των έγκαιρων προσλήψεων καθηγητών χορού και κινηματογράφου στα Καλλιτεχνικά Σχολεία, ανέφερε κατά λέξη τα εξής:

«Για το επόμενο σχολικό έτος 22-23 έχουν ήδη δοθεί από το υπουργείο μας οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες να επισπευσθούν οι διαδικασίες, ώστε η πρόσληψη των εκπαιδευτικών των συγκεκριμένων ειδικοτήτων να έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς».

Αντιλαμβανόμαστε πως η παραπάνω δήλωση αποτελεί σαφή δέσμευση με χρονικό ορίζοντα την επόμενη χρονιά 2022-23. Πρόκειται για ένα ζήτημα που χρονίζει και ταλαιπωρεί τους μαθητές. Τα παιδιά μας, που επιλέχθηκαν μετά από εξετάσεις να σπουδάσουν τις συγκεκριμένες κατευθύνσεις στα Καλλιτεχνικά Σχολεία, έρχονται αντιμέτωπα κάθε χρόνο με την απουσία καθηγητών το μισό σχολικό έτος, γεγονός που ματαιώνει τις προσδοκίες και τα όνειρά τους, ακυρώνοντας τον ρόλο και τον σκοπό των Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Γνωρίζουμε από την επικοινωνία μας με το υπουργείο πως έχει ήδη δοθεί εντολή σε όλους όσους εμπλέκονται στη διαδικασία πρόσληψης να δραστηριοποιηθούν γρήγορα για να είναι τον Σεπτέμβριο οι καθηγητές στο σχολείο. Ξέρουμε πως αυτό που εκκρεμεί είναι η γνωμοδότηση της Επιτροπής Καλλιτεχνικής Παιδείας, ώστε να γίνουν εγκαίρως -μέσα στον Μάιο- οι αιτήσεις και να βγει ο οριστικός πίνακας των προσλήψεων.

Έχοντας αρνητική εμπειρία από προηγούμενες καθυστερήσεις της επιτροπής, σας παρακαλούμε να ολοκληρώσετε τη διαδικασία εγκαίρως.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα