Πλεξούδες
Μαθήματα αλληλεγγύης δίνει το ΕΠΑΛ Κισάμου, βοηθώντας στη δημιουργία περουκών για παιδιά και ενήλικες που πάσχουν από καρκίνο

Στο πλαίσιο της δράσης «Δώρισε τα μαλλιά σου, Χάρισε ελπίδα!», 22 εθελόντριες προσέφεραν τις πλεξούδες τους την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 στο ΕΠΑΛ ΚΙΣΑΜΟΥ.

Οι πλεξούδες θα παραδοθούν στον σύλλογο εθελοντικής προσφοράς και στήριξης παιδιών & ενηλίκων με καρκίνο «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ» για τη δημιουργία περουκών.

Την δράση ανέλαβαν η εκπαιδευτικός Β. Ζάχου και οι μαθητές και μαθήτριες του τμήματος «Κομμωτικής Τέχνης».

ΕΠΑΛ Κισάμου: 22 εθελόντριες μαλλιών χαρίζουν χαμόγελα και ελπίδα

Ακολουθεί, η ανακοίνωση του ΕΠΑΛ Κισάμου:

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 στο ΕΠΑΛ ΚΙΣΑΜΟΥ-Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης η δράση «Δώρισε τα μαλλιά σου, Χάρισε ελπίδα!». Η δράση υλοποιήθηκε για δεύτερη  συνεχή χρονιά από το τμήμα «Κομμωτικής Τέχνης» του τομέα Υγείας - Πρόνοιας & Ευεξίας.

Η ανταπόκριση-ευαισθητοποίηση στο κάλεσμα για δωρεά αγάπης, ελπίδας και αυτοπεποίθησης, τόσο των μαθητών του σχολείου όσο και των άλλων δομών εκπαίδευσης καθώς και του απλού κόσμου της Κισάμου, ήταν συγκινητική.

Συγκεντρώθηκαν 22 πλεξούδες οι οποίες και θα παραδοθούν στον σύλλογο εθελοντικής προσφοράς και στήριξης παιδιών & ενηλίκων με καρκίνο «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ» για τη δημιουργία περουκών.

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων (επισκέψεις στο ΕΕΕΕΚ ΚΙΣΑΜΟΥ,  εθελοντική αιμοδοσία , καταγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών) που στόχο είχαν την καλλιέργεια της ανιδιοτελούς εθελοντικής προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης  στους/στις μαθητές/μαθήτριες της Κισάμου.

Στην ευχαριστήρια ανακοίνωσή του ο Διευθυντής του σχολείου αναφέρει:

«Ως διευθυντής του σχολείου οφείλω να ευχαριστήσω

Την εκπαιδευτικό κα Β. Ζάχου και τους/τις μαθητές/μαθήτριες του τμήματος «Κομμωτικής Τέχνης» για την υλοποίηση της δράσης

Την αναπληρώτρια ΤΕ Κομμωτικής - κατά το σχ. έτος 2020-21-  εκπαιδευτικό του σχολείο μας κα Φ. Κιντζονίδου η οποία ξεκίνησε και συνεχίζει να στηρίζει τη συγκεκριμένη δράση  παρότι δεν εργάζεται πια στο σχολείο μας.

Τις εθελόντριες – δωρήτριες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για  μία ανιδιοτελή πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο, μία πολύτιμη προσφορά μεγάλης αξίας.

Νεκτάριος Ζουριδάκης

Διευθυντής ΕΠΑΛ Κισάμου-Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης».

prosklhsh.jpg

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δούκας
Χάρης Δούκας για την Τσικνοπέμπτη: «Η Αθήνα γιορτάζει τα έθιμα και τη ζωντανή πολιτιστική της ταυτότητα»
Τσικνοπέμπτη 2026: Γλέντι και παραδόσεις στο κέντρο της Αθήνας με τη συμμετοχή των Κορδελάτων της Νάξου
Χάρης Δούκας για την Τσικνοπέμπτη: «Η Αθήνα γιορτάζει τα έθιμα και τη ζωντανή πολιτιστική της ταυτότητα»
παραστρατίδης
Στέφανος Παραστατίδης για Εθνικό Απολυτήριο: Σοβαρή παιδαγωγική και κοινωνική μεταρρύθμιση, όχι προεκλογικό πυροτέχνημα
Στέφανος Παραστατίδης: Το Λύκειο πρέπει να αποκτήσει αυτονομία και η μάθηση να επιστρέψει στο επίκεντρο
Στέφανος Παραστατίδης για Εθνικό Απολυτήριο: Σοβαρή παιδαγωγική και κοινωνική μεταρρύθμιση, όχι προεκλογικό πυροτέχνημα
Γιάννης Μότσιος
Πέθανε ο Πανεπιστημιακός Γιάννης Μότσιος: Ο πανεπιστημιακός που κουβάλησε την Ιστορία στην αίθουσα
Ο Γιάννης Μότσιος ανήκε σε μια γενιά που δεν διάβασε την Ιστορία μόνο στα βιβλία, αλλά τη βίωσε στο σώμα της. Και ίσως γι’ αυτό η πανεπιστημιακή του...
Πέθανε ο Πανεπιστημιακός Γιάννης Μότσιος: Ο πανεπιστημιακός που κουβάλησε την Ιστορία στην αίθουσα
Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Κάλεσμα σε Εθνικό Διάλογο για το Λύκειο και το Εθνικό Απολυτήριο
Την έναρξη του διαλόγου για το Εθνικό Απολυτήριο κήρυξε από την Βουλή η Υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Κάλεσμα σε Εθνικό Διάλογο για το Λύκειο και το Εθνικό Απολυτήριο