Πρότυπα - Πειραματικά: Τέσσερις σημαντικές διευκρινίσεις για τους εκπαιδευτικούς
Διευκρινίσεις σχετικά με τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που τα σχολεία τους χαρακτηρίστηκαν Πρότυπα ή Πειραματικά και σχετικά με τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν με θητεία σε Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία

Τέσσερις σημαντικές διευκρινίσεις για εκπαιδευτικούς που υπηρετούν με θητεία σε Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία, εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας. Ανάμεσά τους, αναφέρεται ότι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν με θητεία σε Π.Σ. ή ΠΕΙ.Σ. δεν έχουν δικαίωμα αίτησης υποβολής βελτίωσης.

Οι διευκρινίσεις αυτές κρίθηκαν αναγκαίες καθώς προέκυψε από καταγγελίες εκπαιδευτικών και ελέγχους της υπηρεσίας μας ότι οι  διατάξεις που περιγράφονται δεν εφαρμόζονται ορθά από όλα τα ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ

Οι διευκρινίσεις

  1. Όλοι οι εκπαιδευτικοί που χάνουν την οριστική τους τοποθέτηση σε σχολείο, επειδή αυτό χαρακτηρίζεται ως Π.Σ. ή ΠΕΙ.Σ., τοποθετούνται κατ’ απόλυτη προτεραιότητα συγκρινόμενοι με τους υπεράριθμους, ανεξάρτητα από το αν θα παραμείνουν με διετή θητεία σε αυτό. Αν δεν τοποθετηθούν σε σχολείο της ίδιας (ή όμορης) ομάδας παραμένουν ως υπεράριθμοι και το/α επόμενο/α έτος/η, μέχρι να αρθεί η υπεραριθμία. Οι παραπάνω εκπαιδευτικοί δεν υπέχουν υποχρέωση υπηρέτησης στη θέση της οριστικής τους τοποθέτησης για τη θεμελίωση δικαιώματος μετάθεσης (παρ. 16 άρθρου 19 του ν. 4692/20, όπως διαμορφώθηκε με το άρθρο 94 του ν. 4812/21 (Α’ 110).

  2. Οι εκπαιδευτικοί που ενώ υπηρετούν με θητεία σε Π.Σ. ή ΠΕΙ.Σ. μετατέθηκαν, δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης οριστικής τοποθέτησης, αλλά τίθενται στη διάθεση του οικείου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου και τοποθετούνται οριστικά κατά το επόμενο έτος του έτους λήξης της θητείας τους (παρ. 17β του άρθρου 19 του ν. 4692/20, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 4 του άρθρου 94 του ν. 4812/21).

  1. Οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν με θητεία σε Π.Σ. ή ΠΕΙ.Σ. δεν έχουν δικαίωμα αίτησης υποβολής βελτίωσης. Οι Δ/νσεις Εκπ/σης οφείλουν να ακυρώσουν τις αιτήσεις τους.

  2. Ο χρόνος υπηρέτησης των εκπαιδευτικών με θητεία σε Π.Σ. ή ΠΕΙ.Σ. θεωρείται ως χρόνος θεμελίωσης δικαιώματος μετάθεσης.

Διαπιστώνεται από καταγγελίες εκπαιδευτικών και ελέγχους της υπηρεσίας μας ότι οι ανωτέρω διατάξεις δεν εφαρμόζονται ορθά από όλα τα ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ. Παρακαλούμε σε κάθε περίπτωση για την πιστή εφαρμογή τους.

Το έγγραφο εδώ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το ΤΕΛΙΚΟ Μητρώο Ωφελουμένων - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟ GOLEARN

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Απάτη ΕΦΚΑ
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 7 από τους 22 κατηγορούμενους της απάτης στον ΕΦΚΑ
Με βαριές εγγυήσεις έως 50.000 ευρώ για το «φαγοπότι» στον ΕΦΚΑ – Στο μικροσκόπιο γνωστός TikToker
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 7 από τους 22 κατηγορούμενους της απάτης στον ΕΦΚΑ
Εθνική του Ιράν: Κράτησαν σχολικές τσάντες σε ένδειξη πένθους για το πολύνεκρο πλήγμα στη Μινάμπ
Εθνική Ιράν: Οι παίκτες κράτησαν σχολικές τσάντες για τη σφαγή στη Μινάμπ
Αντιπολεμικό μήνυμα "γροθιά" από τους Ιρανούς διεθνείς – 175 νεκροί μαθητές και δάσκαλοι από το φονικό πλήγμα
Εθνική Ιράν: Οι παίκτες κράτησαν σχολικές τσάντες για τη σφαγή στη Μινάμπ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης: «Δεν συνεργάζομαι με αυτούς που οργάνωσαν την ηθική και πολιτική μου εξόντωση»
Πολιτικό «μανιφέστο» από το 4ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ: Δέσμευση για 13ο μισθό, κατάργηση του άρθρου 86 και μετωπική σύγκρουση με τη ΝΔ
Νίκος Ανδρουλάκης: «Δεν συνεργάζομαι με αυτούς που οργάνωσαν την ηθική και πολιτική μου εξόντωση»
Ζαχαράκη
Εκπαιδευτικοί εξωτερικού: «Δικαίωση» οι αλλαγές σε επιμίσθια και αποσπάσεις
Πράσινο φως από τη Βουλή για το άρθρο 84: Επιμίσθιο και στο 5ο έτος και δυνατότητα τριετούς παράτασης πέραν της εξαετίας
Εκπαιδευτικοί εξωτερικού: «Δικαίωση» οι αλλαγές σε επιμίσθια και αποσπάσεις