Πρότυπα - Πειραματικά: Τέσσερις σημαντικές διευκρινίσεις για τους εκπαιδευτικούς
Διευκρινίσεις σχετικά με τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που τα σχολεία τους χαρακτηρίστηκαν Πρότυπα ή Πειραματικά και σχετικά με τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν με θητεία σε Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία

Τέσσερις σημαντικές διευκρινίσεις για εκπαιδευτικούς που υπηρετούν με θητεία σε Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία, εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας. Ανάμεσά τους, αναφέρεται ότι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν με θητεία σε Π.Σ. ή ΠΕΙ.Σ. δεν έχουν δικαίωμα αίτησης υποβολής βελτίωσης.

Οι διευκρινίσεις αυτές κρίθηκαν αναγκαίες καθώς προέκυψε από καταγγελίες εκπαιδευτικών και ελέγχους της υπηρεσίας μας ότι οι  διατάξεις που περιγράφονται δεν εφαρμόζονται ορθά από όλα τα ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ

Οι διευκρινίσεις

  1. Όλοι οι εκπαιδευτικοί που χάνουν την οριστική τους τοποθέτηση σε σχολείο, επειδή αυτό χαρακτηρίζεται ως Π.Σ. ή ΠΕΙ.Σ., τοποθετούνται κατ’ απόλυτη προτεραιότητα συγκρινόμενοι με τους υπεράριθμους, ανεξάρτητα από το αν θα παραμείνουν με διετή θητεία σε αυτό. Αν δεν τοποθετηθούν σε σχολείο της ίδιας (ή όμορης) ομάδας παραμένουν ως υπεράριθμοι και το/α επόμενο/α έτος/η, μέχρι να αρθεί η υπεραριθμία. Οι παραπάνω εκπαιδευτικοί δεν υπέχουν υποχρέωση υπηρέτησης στη θέση της οριστικής τους τοποθέτησης για τη θεμελίωση δικαιώματος μετάθεσης (παρ. 16 άρθρου 19 του ν. 4692/20, όπως διαμορφώθηκε με το άρθρο 94 του ν. 4812/21 (Α’ 110).

  2. Οι εκπαιδευτικοί που ενώ υπηρετούν με θητεία σε Π.Σ. ή ΠΕΙ.Σ. μετατέθηκαν, δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης οριστικής τοποθέτησης, αλλά τίθενται στη διάθεση του οικείου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου και τοποθετούνται οριστικά κατά το επόμενο έτος του έτους λήξης της θητείας τους (παρ. 17β του άρθρου 19 του ν. 4692/20, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 4 του άρθρου 94 του ν. 4812/21).

  1. Οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν με θητεία σε Π.Σ. ή ΠΕΙ.Σ. δεν έχουν δικαίωμα αίτησης υποβολής βελτίωσης. Οι Δ/νσεις Εκπ/σης οφείλουν να ακυρώσουν τις αιτήσεις τους.

  2. Ο χρόνος υπηρέτησης των εκπαιδευτικών με θητεία σε Π.Σ. ή ΠΕΙ.Σ. θεωρείται ως χρόνος θεμελίωσης δικαιώματος μετάθεσης.

Διαπιστώνεται από καταγγελίες εκπαιδευτικών και ελέγχους της υπηρεσίας μας ότι οι ανωτέρω διατάξεις δεν εφαρμόζονται ορθά από όλα τα ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ. Παρακαλούμε σε κάθε περίπτωση για την πιστή εφαρμογή τους.

Το έγγραφο εδώ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νίκος Ρωμανός
Νίκος Ρωμανός: «Ειλικρινές να μου έλεγε κανείς ότι θα φυλακιστώ επειδή το κράτος δεν με συμπαθεί»
Υπόθεση Αμπελοκήπων: Στην τελική ευθεία η δίκη – Στις 21 Απριλίου η πρόταση της Εισαγγελέως
Νίκος Ρωμανός: «Ειλικρινές να μου έλεγε κανείς ότι θα φυλακιστώ επειδή το κράτος δεν με συμπαθεί»
Αστυνομικός Βουλής
Τέσσερις φορές ισόβια στον Αστυνομικό της Βουλής για κακοποίηση των παιδιών του – Αθώα η μητέρα
Ανέκφραστος ο 46χρονος κατά την ανακοίνωση, ξέσπασε σε λυγμούς η 35χρονη
Τέσσερις φορές ισόβια στον Αστυνομικό της Βουλής για κακοποίηση των παιδιών του – Αθώα η μητέρα