Εκπαιδευτικοί για 114 Διεθυντές: «Επιβολή κύρωσης σε απεργούς είναι παράνομη και αντισυνταγματική»
«Η επιλογή να επιβάλλει κυρώσεις σε απεργούς στοχεύει στην τρομοκράτηση και την υποταγή. Ακόμη και η ελάχιστη κύρωση σηματοδοτεί την προσβολή του Συνταγματικού δικαιώματος της απεργίας»

Με κοινή τους ανακοίνωση, οι σύλλογοι εκπ/κών Π.Ε. «ο Αριστοτέλης», «Δημήτρης Γληνός,  «Ηρώ Κωνσταντοπούλου», «Ο Περικλής», «Κ. Σωτηρίου», παίρνουν το μέρος των 114 διευθυντών που δεν κατέθεσαν κείμενα για την αξιολόγηση και τονίζουν ότι «με αλαζονεία, αυταρχισμό, κούφια λόγια και απειλές η Υπουργός Παιδείας προσπάθησε να καλύψει τις αστήρικτες και παράνομες ενέργειες του ΥΠΑΙΘ και την επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα»

Ολη η ανακοίνωση

Σε συνέχεια των αιτημάτων και των συναντήσεων των σωματείων μας με κοινοβουλευτικά κόμματα για την ανάδειξη της αντιδημοκρατικής εκτροπής με κυρώσεις σε απεργούς εκπαιδευτικούς από το ΥΠΑΙΘ, ήδη το ζήτημα τέθηκε από τα κόμματα ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25 και ΣΥΡΙΖΑ με επίκαιρες ερωτήσεις. Την πρώτη από τις τρεις ερωτήσεις (του ΚΚΕ) που έχουν καταθέσει τα κόμματα σχετικά με τις/τους 114 διωκόμενες/ους εκπαιδευτικούς, που συμμετέχουν στην απεργία-αποχή των σωματείων τους, απάντησε η υπουργός παιδείας Κεραμέως στη Βουλή την Δευτέρα 28/3.

Με αλαζονεία, αυταρχισμό, κούφια λόγια και απειλές η Υπουργός Παιδείας προσπάθησε να καλύψει τις αστήρικτες και παράνομες ενέργειες του ΥΠΑΙΘ και την επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα.

Από τη μια φυσικά υπεραμύνθηκε της επιλογής της κυβέρνησης ΝΔ και του ΥΠΑΙΘ στο προχώρημα της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων δηλώνοντας με θράσος πως η διαδικασία αυτή «ωφελεί τα παιδιά»! Από την άλλη επαναφέροντας το αφήγημα για «μειοψηφίες» που αντιστέκονται και κάνοντας λόγο για συντριπτική αποδοχή της αξιολόγησης, έκρυψε φυσικά την πραγματικότητα! Μοναδικό όπλο της κυβέρνησης όλο αυτό το διάστημα είναι οι απειλές και οι εκβιασμοί ώστε τελικά όλοι και όλες να συμμορφωθούμε, να αλλάξουμε στάση, να υποχωρήσουμε και να αποδεχτούμε το αντιεκπαιδευτικό έκτρωμα του ΥΠΑΙΘ! Οι διαρκείς παρατάσεις δηλώνουν ακριβώς το αντίθετο από όσα οι Υπουργός επιχείρησε να ντύσει με έρευνες και ποσοστά! Ο κλάδος δεν έχει συναινέσει! Τίποτα δεν προχωρά απρόσκοπτα! Οι αντιστάσεις των εκπαιδευτικών, με κορυφαία τη συμμετοχή στην απεργία-αποχή των πρωτοβάθμιων σωματείων, αποτελούν την απάντηση του κλάδου!

Την ίδια στιγμή, απέφυγε να απαντήσει στην ουσία της ερώτησης και του αιτήματος που έχουν διατυπώσει τα εκπαιδευτικά σωματεία, δηλαδή την αμφισβήτηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας! Η Κεραμέως μονότονα μας υπενθυμίζει τις δικαστικές αποφάσεις που έκριναν παράνομη την Απεργία-Αποχή των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ σέρνοντας στα δικαστήρια το 92% του κλάδου που συντάχθηκε σε αυτή. Μόνο που αυτό αφορά άλλες απεργίες!

Ψεύδεται και αποκρύπτει το γεγονός ότι οι συνάδελφοί και οι συναδέλφισσές μας διώκονται ενώ συμμετέχουν στην ΝΟΜΙΜΑ κηρυγμένη ΑΑ των σωματείων τους, την οποία έχουν από τον Νοέμβριο κοινοποιήσει στο ΥΠΑΙΘ και τις Διευθύνσεις Εκπ/σης με εξώδικα, που αποτελεί νέα απεργία, με διαφορετικό περιεχόμενο και αιτήματα και έχει προκηρυχθεί από άλλη συνδικαλιστική οργάνωση, το πρωτοβάθμιο σωματείο! Και αυτή ποτέ δεν αμφισβητήθηκε από το ΥΠΑΙΘ!

Τολμούν να απειλούν συναδέλφους/ισσες  που όρθωσαν το ανάστημά τους και αντιτάχθηκαν στα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης  και έμπρακτα εναντιώνονται στην αξιολόγηση! Η επιλογή να  επιβάλλει κυρώσεις σε απεργούς στοχεύει στην τρομοκράτηση και την υποταγή. Ακόμη και η ελάχιστη κύρωση σηματοδοτεί την προσβολή του Συνταγματικού δικαιώματος της απεργίας. Οι κυρώσεις αυτές επιδιώκουν να ανοίξουν μια «νέα εποχή» που το υπουργείο και η κυβέρνηση θα εγκαλεί και θα επιβάλει κυρώσεις σε απεργούς και σε όποια μορφή απεργίας επιλέγουν να συμμετάσχουν.

Το ΥΠΑΙΘ ξέρει πολύ καλά ότι η επιβολή κύρωσης σε απεργούς είναι παράνομη και αντισυνταγματική και τελικά θα ακυρωθεί. Ισχύει το τεκμήριο της νομιμότητας την οποία το ΥΠΑΙΘ ποτέ δεν αμφισβήτησε με καμία πράξη του.

Κάτω τα χέρια σας από τις/τους απεργούς!

  • Καμιά κύρωση καμιά ποινή σε όσες/ους αγωνίζονται ενάντια στην αξιολόγηση και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου!

  • Το χουντικής έμπνευσης χαρτιά του ΥΠΑΙΘ να αποσυρθούν ΤΩΡΑ!

  • Καλούμε το συνδικαλιστικό κίνημα στο σύνολο του να υπερασπίσει το δικαίωμα στην απεργία

  • Καλούμε τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να προχωρήσουν τώρα: σε κήρυξη Απεργίας Αποχής για να στηρίξουν τις αποφάσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων και των απεργών, σε πολιτικές αποφάσεις καταγγελίας της κυβερνητικής επίθεσης στο απεργιακό δικαίωμα.

Όχι μόνο δεν αλλάζουμε στάση αλλά αντίθετα κλιμακώνουμε τον αγώνα και διευρύνουμε το μέτωπο ενάντια στην αξιολόγηση.

Ανοίγουμε ελπιδοφόρα χαραμάδα φωτός, διδάσκοντας πως οι ελεύθεροι άνθρωποι μπορούν το σκοτάδι να διαλύουν! Ναι, μπορούμε να νικήσουμε!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο κορυφαίο Μεταπτυχιακό για Εκπαιδευτικούς από ΕΚΠΑ, ΠΑΔΑ και ΑΣΠΑΤΕ "Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Εκπαιδευτική Πράξη"

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panepistimio-patron
Η πρώτη ποινή στην ιστορία των ελληνικών Πανεπιστημίων από την πτώση της δικτατορίας για συνδικαλιστικούς λόγους
«Διώχθηκαν πειθαρχικά επειδή συμμετείχαν στις φοιτητικές κινητοποιήσεις ενάντια στον νόμο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ, με αποτέλεσμα να τους επιβληθεί...
Η πρώτη ποινή στην ιστορία των ελληνικών Πανεπιστημίων από την πτώση της δικτατορίας για συνδικαλιστικούς λόγους