sxoleia
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Νέα καταγγελία για τις κυρώσεις στους 114 διευθυντές προϊσταμένους σχολείων που συμμετείχαν στην απεργία–αποχή από την αξιολόγηση - «Δεν αλλάζουμε λέξη από τις αποφάσεις μας στους Συλλόγους Διδασκόντων»

Τη σφοδρή αντίδραση του εκπαιδευτικού κόσμου έφερε η απειλή κυρώσεων στους 114 διευθυντές και προϊσταμένους σχολείων που συμμετείχαν στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση που είχαν κηρύξει οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη» καταγγέλλει τις νέες απειλές Κόπτση, τονίζοντας ότι «δεν αλλάζουμε λέξη από τις αποφάσεις μας στους Συλλόγους Διδασκόντων».

«Άμεσα, εδώ και τώρα να σταματήσουν οι απειλές και η τρομοκρατία του ΥΠΑΙΘ», σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί.

Την ίδια ώρα, το alfavita.gr λαμβάνει πλήθος καταγγελιών για τις πρακτικές του υπουργείου Παιδείας, με τα σωματεία των εκπαιδευτικών να τάσσονται μαζικά στο πλευρό των διευθυντών και προϊσταμένων.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Οι νέες απειλές Κόπτση θα πέσουν στο κενό! Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Προχωράμε συλλογικά! Δεν αλλάζουμε λέξη από τις αποφάσεις μας στους Συλλόγους Διδασκόντων!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το ΥΠΑΙΘ μέσω του ΓΓ Κόπτση συνεχίζει την προσπάθεια τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών, οι οποίοι δεν έχουν συναινέσει στα σχέδια για την κατηγοριοποίηση των σχολείων, αυτή τη φορά μέσω των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου (ΣΕΕ).

Μετά την προσπάθεια επιβολής παράνομων ποινών σε 114 διευθυντές και προϊσταμένους σχολικών μονάδων, που συμμετείχαν στην απεργία – αποχή που είχαν κηρύξει οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, στο στόχαστρο μπαίνουν τα ενιαία κείμενα που οι εκπαιδευτικοί ανάρτησαν στις πλατφόρμες του ΥΠΑΙΘ ως προσπάθεια να μην προχωρήσει η κατηγοριοποίηση των σχολείων, εφόσον η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ δεν έχει επαναπροκηρύξει απεργία αποχή, όπως έχουμε ζητήσει πολλές φορές. 

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 25/2, ο ΓΓ του ΥΠΑΙΘ, στη συνάντηση που πραγματοποίησε με τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, «νέτα – σκέτα» τους ξεκαθάρισε πως πρέπει να μπουν στις πλατφόρμες και να αλλάξουν τα κείμενα γιατί είναι παράνομα και εκτός «κανονιστικού πλαισίου». Μάλιστα, διευκρίνισε πως για τον παραπάνω λόγο, θα δοθεί και παράταση μια εβδομάδας ώστε να υπάρξει η απαραίτητη «συμμόρφωση».

Φαίνεται πως στο ΥΠΑΙΘ το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να υλοποιήσουν με κάθε τρόπο, με κάθε κόστος την αντιδραστική, αντιεκπαιδευτική «αξιολόγηση» την ίδια στιγμή που δεν ασχολούνται με την επίλυση κανενός από τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία και που οι εκπαιδευτικοί καθημερινά πασχίζουν να διαχειριστούν. 

Αν είχαν δείξει τόσο ζήλο, θα είχαν λύσει το πρόβλημα των κενών (χιλιάδες ακόμα και σήμερα αρχές Μάρτη), θα είχαν λύσει την υπερμετάδοση του κορωνοϊού στα σχολεία (χιλιάδες κρούσματα εκπαιδευτικών και μαθητών), θα κάναμε μάθημα σε αξιοπρεπή σχολεία που δε θα πλημμύριζαν με το παραμικρό, που δε θα έπεφταν τα ταβάνια στα κεφάλια μας. Φαίνεται όμως πως τα παραπάνω είναι ψιλά γράμματα για το ΥΠΑΙΘ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Όπως σε κάθε απειλή, τρομοκρατία και συκοφάντηση που έχουμε δεχτεί, απαντάμε μαζικά και αποφασιστικά. Κάναμε ήδη συνάντηση με τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου της Α΄ Αθήνας και ζητήσαμε να σεβαστούν τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, αλλά όπως είχαμε δημοσιεύσει δεν είχαν δυστυχώς δεσμευτεί. Στη συνέχεια μαθαίνουμε από τα σχολεία ότι προχωρούν με βάση τις οδηγίες που πήραν από τον κ. Κόπτση, σε παρατηρήσεις επί των κειμένων-αποφάσεων των Συλλόγων Διδασκόντων. Καθένας διαλέγει πλευρά!

Καλούμε όλους τους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολείων του Συλλόγου μας να μην αλλάξουν τίποτα από τις αποφάσεις τους, τα ενιαία κείμενα. Άλλωστε, ακόμα και από την ίδια την Υπουργική Απόφαση 6603/ΓΔ4/20-1-2021 οι τυχόν παρατηρήσεις των ΣΕΕ, δεν έχουν κανένα δεσμευτικό χαρακτήρα. Ο Σύλλογος Διδασκόντων είναι ο αποκλειστικά αρμόδιος για το τί θα ανεβεί στην πλατφόρμα. 

Άμεσα, εδώ και τώρα να σταματήσουν οι απειλές και η τρομοκρατία του ΥΠΑΙΘ!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

PISA
Η PISA βούτυρο στο ψωμί του υπ. Παιδείας
Εργαλειοποιεί τα αποτελέσματα PISA, υιοθετεί τις οδηγίες του ΟΟΣΑ και σκληραίνει την αξιολόγηση προωθώντας αλλαγές που χρειάζονται χρήματα, τα οποία...
Η PISA βούτυρο στο ψωμί του υπ. Παιδείας
asep
169 εκπαιδευτικοί, φοιτητές, εργαζόμενοι καταγγέλλουν την αποσιώπηση της μάχης των εξεταστικών από την ιστορία της ΔΟΕ
Η μάχη των εξεταστικών του ’98 ανήκει στις λαμπρές ιστορικές στιγμές του κλάδου, δεν εξαφανίζεται από καμία «ιστορική» γομολάστιχα παραχάραξης
169 εκπαιδευτικοί, φοιτητές, εργαζόμενοι καταγγέλλουν την αποσιώπηση της μάχης των εξεταστικών από την ιστορία της ΔΟΕ