sxoleia
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Νέα καταγγελία για τις κυρώσεις στους 114 διευθυντές προϊσταμένους σχολείων που συμμετείχαν στην απεργία–αποχή από την αξιολόγηση - «Δεν αλλάζουμε λέξη από τις αποφάσεις μας στους Συλλόγους Διδασκόντων»

Τη σφοδρή αντίδραση του εκπαιδευτικού κόσμου έφερε η απειλή κυρώσεων στους 114 διευθυντές και προϊσταμένους σχολείων που συμμετείχαν στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση που είχαν κηρύξει οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη» καταγγέλλει τις νέες απειλές Κόπτση, τονίζοντας ότι «δεν αλλάζουμε λέξη από τις αποφάσεις μας στους Συλλόγους Διδασκόντων».

«Άμεσα, εδώ και τώρα να σταματήσουν οι απειλές και η τρομοκρατία του ΥΠΑΙΘ», σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί.

Την ίδια ώρα, το alfavita.gr λαμβάνει πλήθος καταγγελιών για τις πρακτικές του υπουργείου Παιδείας, με τα σωματεία των εκπαιδευτικών να τάσσονται μαζικά στο πλευρό των διευθυντών και προϊσταμένων.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Οι νέες απειλές Κόπτση θα πέσουν στο κενό! Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Προχωράμε συλλογικά! Δεν αλλάζουμε λέξη από τις αποφάσεις μας στους Συλλόγους Διδασκόντων!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το ΥΠΑΙΘ μέσω του ΓΓ Κόπτση συνεχίζει την προσπάθεια τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών, οι οποίοι δεν έχουν συναινέσει στα σχέδια για την κατηγοριοποίηση των σχολείων, αυτή τη φορά μέσω των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου (ΣΕΕ).

Μετά την προσπάθεια επιβολής παράνομων ποινών σε 114 διευθυντές και προϊσταμένους σχολικών μονάδων, που συμμετείχαν στην απεργία – αποχή που είχαν κηρύξει οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, στο στόχαστρο μπαίνουν τα ενιαία κείμενα που οι εκπαιδευτικοί ανάρτησαν στις πλατφόρμες του ΥΠΑΙΘ ως προσπάθεια να μην προχωρήσει η κατηγοριοποίηση των σχολείων, εφόσον η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ δεν έχει επαναπροκηρύξει απεργία αποχή, όπως έχουμε ζητήσει πολλές φορές. 

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 25/2, ο ΓΓ του ΥΠΑΙΘ, στη συνάντηση που πραγματοποίησε με τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, «νέτα – σκέτα» τους ξεκαθάρισε πως πρέπει να μπουν στις πλατφόρμες και να αλλάξουν τα κείμενα γιατί είναι παράνομα και εκτός «κανονιστικού πλαισίου». Μάλιστα, διευκρίνισε πως για τον παραπάνω λόγο, θα δοθεί και παράταση μια εβδομάδας ώστε να υπάρξει η απαραίτητη «συμμόρφωση».

Φαίνεται πως στο ΥΠΑΙΘ το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να υλοποιήσουν με κάθε τρόπο, με κάθε κόστος την αντιδραστική, αντιεκπαιδευτική «αξιολόγηση» την ίδια στιγμή που δεν ασχολούνται με την επίλυση κανενός από τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία και που οι εκπαιδευτικοί καθημερινά πασχίζουν να διαχειριστούν. 

Αν είχαν δείξει τόσο ζήλο, θα είχαν λύσει το πρόβλημα των κενών (χιλιάδες ακόμα και σήμερα αρχές Μάρτη), θα είχαν λύσει την υπερμετάδοση του κορωνοϊού στα σχολεία (χιλιάδες κρούσματα εκπαιδευτικών και μαθητών), θα κάναμε μάθημα σε αξιοπρεπή σχολεία που δε θα πλημμύριζαν με το παραμικρό, που δε θα έπεφταν τα ταβάνια στα κεφάλια μας. Φαίνεται όμως πως τα παραπάνω είναι ψιλά γράμματα για το ΥΠΑΙΘ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Όπως σε κάθε απειλή, τρομοκρατία και συκοφάντηση που έχουμε δεχτεί, απαντάμε μαζικά και αποφασιστικά. Κάναμε ήδη συνάντηση με τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου της Α΄ Αθήνας και ζητήσαμε να σεβαστούν τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, αλλά όπως είχαμε δημοσιεύσει δεν είχαν δυστυχώς δεσμευτεί. Στη συνέχεια μαθαίνουμε από τα σχολεία ότι προχωρούν με βάση τις οδηγίες που πήραν από τον κ. Κόπτση, σε παρατηρήσεις επί των κειμένων-αποφάσεων των Συλλόγων Διδασκόντων. Καθένας διαλέγει πλευρά!

Καλούμε όλους τους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολείων του Συλλόγου μας να μην αλλάξουν τίποτα από τις αποφάσεις τους, τα ενιαία κείμενα. Άλλωστε, ακόμα και από την ίδια την Υπουργική Απόφαση 6603/ΓΔ4/20-1-2021 οι τυχόν παρατηρήσεις των ΣΕΕ, δεν έχουν κανένα δεσμευτικό χαρακτήρα. Ο Σύλλογος Διδασκόντων είναι ο αποκλειστικά αρμόδιος για το τί θα ανεβεί στην πλατφόρμα. 

Άμεσα, εδώ και τώρα να σταματήσουν οι απειλές και η τρομοκρατία του ΥΠΑΙΘ!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Θέλετε να χάσετε 2 - 4 κιλά σε μία εβδομάδα; Αυτή είναι η ιδανική δίαιτα

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

panpatrwn.jpg
Εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακά Εκπ/κών 2023: Νέες Υποτροφίες
Σε ποια μεταπτυχιακά εξ αποστάσεως που πραγματοποιούνται από Δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο (ΔΕΝ χρειάζονται ΔΟΑΤΑΠ) μπορείτε να διεκδικήσετε...
Εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακά Εκπ/κών 2023: Νέες Υποτροφίες