Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για την αξιολόγηση
INTIME NEWS/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
«Το ζήτημα αυτό ξεπερνάει τα όρια των σχολείων και της εκπαίδευσης. Είναι αιτία πολέμου για όλο το εργατικό κίνημα και ΔΕΝ θα επιτρέψουμε σε κανένα να παίξει μ΄ αυτό.»

Διευρύνεται ο κύκλος των οργανώσεων και φορέων που συντάσσονται με τον κόσμο της εκπαίδευσης και αντιδρούν στις ποινές που αποφάσισε το ΥΠΑΙΘ να επιβάλει στους 114  εκπαιδευτικούς/διευθυντ(ρι)ες και στις/στους προϊσταμένες/ους που συμμετέχουν στη νόμιμα προκηρυγμένη και εν ισχύ απεργία των σωματείων τους.

«Τους διώκει γιατί ασκούν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στην απεργία», τονίζουν οι φορείς που υπογράφουν το ακόλουθο ψήφισμα, ενώ αναμένονται υπογραφές κι από άλλους φορείς 

Το ΨΗΦΙΣΜΑ

Κάτω τα χέρια σας από τις/τους απεργούς! Η ποινικοποίηση της απεργίας δε θα περάσει! Καμιά κύρωση, καμιά ποινή σε όσες/ους αγωνίζονται ενάντια στην αξιολόγηση και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου! Οι απειλές και τα ραβασάκια του υπουργείου θα ακυρωθούν!

Καλούμε όλες και όλους να προασπίσουμε το δικαίωμά μας στην απεργία! Θα υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, αποφασιστικά, συντονισμένα και αταλάντευτα και δεν θα τους επιτρέψουμε να ακουμπήσουν κανέναν/καμία εκπαιδευτικό που δεν συμμετέχει στην αξιολόγηση, γιατί αντιδρά στη διάλυση του δημόσιου σχολείου, με όποιον τρόπο και με όποιο ρόλο (διευθυντές/ντριες – προϊσταμένους/ες, συντονιστές/ριες ομάδων δράσης, συλλόγους διδασκόντων) ακόμα και αν δεν καλύπτεται με απεργία αποχή από το σωματείο τους.  

Το Υπουργείο Παιδείας το καλοκαίρι του 2021 με κλειστά σχολεία και τους εκπαιδευτικούς μακριά από αυτά προχώρησε χωρίς καμία διαβούλευση στην ψήφιση του νόμου 4823/2021 «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις», με τον οποίο επιχειρεί να πλήξει καίρια τον δημόσιο χαρακτήρα τους, με όχημα και «νομιμοποιητικό εργαλείο» την λεγόμενη αξιολόγηση. Από την πρώτη στιγμή ο κόσμος της εκπαίδευσης επιχείρησε να αποτρέψει το ολέθριο κι αποτρόπαιο σχέδιο της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ που:

  • θα διαλύσει το δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου

  • θα μετατρέψει τους εκπαιδευτικούς σε υποταγμένα ανθρωπάκια που θα φοβούνται και τον ίσκιο τους,

  • θα μετατρέψει μετατρέπουν τον χώρο εργασίας μας σε κάτεργο διοικητικής αυθαιρεσίας, διευθυντικής επιβολής και παντελούς έλλειψης δημοκρατίας, όπου θα κυριαρχεί ο κανιβαλισμός και ανελέητος ανταγωνισμός

  • θα οδηγήσει στην κατηγοριοποίηση των σχολείων σε βάρος των παιδιών των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, των μαθητριών/των μας.

Τον Οκτώβριο του 2021 οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στην απεργία αποχή, που προκήρυξαν οι Ομοσπονδίες τους, με ποσοστό της τάξης του 95%. Στη συνέχεια το Υπουργείο Παιδείας έσυρε τρεις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και την ΑΔΕΔΥ στα δικαστήρια προκειμένου, αξιοποιώντας τις διατάξεις του ν. Χατζηδάκη, να βγάλει την απεργία αποχή παράνομη και καταχρηστική. Οι εκπαιδευτικοί απάντησαν με μια μεγαλειώδη απεργία, η συμμετοχή στην οποία ξεπέρασε το 80%. Η απεργία αποχή των Ομοσπονδιών κηρύχθηκε παράνομη αλλά όχι καταχρηστική. Το Νοέμβριο μια σειρά από πρωτοβάθμια σωματεία προκήρυξαν νομίμως νέα απεργία αποχή στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί. Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε σήμερα να επιβάλλει ποινές στους εκπαιδευτικούς/διευθυντ(ρι)ες και στις/στους προϊσταμένες/ους που συμμετέχουν στη νόμιμα προκηρυγμένη και εν ισχύ απεργία των σωματείων τους. Τους διώκει γιατί ασκούν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στην απεργία.

Ως εδώ! Ο αυταρχισμός και η κατάλυση του όποιου κράτους δικαίου έχει απομείνει δεν θα γίνει ανεκτός. 

Το ζήτημα αυτό ξεπερνάει τα όρια των σχολείων και της εκπαίδευσης. Είναι αιτία πολέμου για όλο το εργατικό κίνημα και ΔΕΝ θα επιτρέψουμε σε κανένα να παίξει μ΄ αυτό.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΕΣ/ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (ΠΕΝΕΝ)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ (ΠΣΣ ΝΑΤ)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Τ.Α.Ν.Π.Υ (ΠΑΣΣΕΑΤ)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η λίστα με τις 16 παραλίες σε Αττική και Εύβοια που πρέπει να αποφύγετε

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

anemogennitries
Μελέτη του Χάρβαρντ δείχνει πως οι ανεμογεννήτριες προκαλούν περισσότερη θέρμανση
Ιδιαίτερα οι μεγάλες ανεμογεννήτριες, προκαλούν τοπικές αυξήσεις στην θερμοκρασία της επιφάνειας της Γης
Μελέτη του Χάρβαρντ δείχνει πως οι ανεμογεννήτριες προκαλούν περισσότερη θέρμανση
FOTIA
Φωτιά τώρα στην Ξηρογιάννη Δελφών Φωκίδας - Μήνυμα του 112 στους κατοίκους της περιοχής
Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ξηρογιάννης του δήμου Δελφών Φωκίδας - Κινητοποιήθηκαν 5 εναέρια μέσα
Φωτιά τώρα στην Ξηρογιάννη Δελφών Φωκίδας - Μήνυμα του 112 στους κατοίκους της περιοχής