Σήμερα: Παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διευθύνσεις Α/θμιας Εκπ/σης για τις διώξεις
Το ζήτημα των διώξεων είναι ακόμα πιο σοβαρό και ξεπερνάει ακόμα και το νόμο έκτρωμα Χατζηδάκη καθώς οι κυρώσεις σε απεργούς επιβάλλονται χωρίς να υπάρχει ακόμα και η τυπική δικαστική απόφαση που χαρακτηρίζει την απεργία παράνομη!

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών για τις διώξεις του υπουργείου Παιδείας στους 114 διευθυντές σχολείων που σήκωσαν το ανάστημά τους και αποφασιστικά και μαχητικά υπερασπίστηκαν το δημόσιο σχολείο, δε διάλεξαν τον δρόμο της υποταγής, που σεβάστηκαν τον εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό τους ρόλο. 

Υπενθυμίζουμε ότι η προσπάθεια ποινικοποίησης της απεργίας και επιβολής ποινών σε απεργούς έχει ξαναπαιχτεί, με αποτυχία, όταν το 2016 η προηγούμενη κυβέρνηση με την «απεργοκτόνα» τροπολογία της Γεροβασίλη για την αξιολόγηση (άρθρο 24Α  του ν. 4369/2016),  απέκλεισε το 2018, ΑΠΕΡΓΟΥΣ από την αξιολόγηση διευθυντές, από τις κρίσεις για θέσεις στελεχών. Κάτω από τις πιέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος καταργήθηκε τον Ιούνη του 2019 και το 2020 το διοικητικό Εφετείο Αθηνών ΑΚΥΡΩΣΕ τις παραπάνω κυρώσεις με την ακυρωτική απόφαση 559/2020!

Η τωρινή προσπάθεια του ΥΠΑΙΘ να ξεμπερδεύει με τους χιλιάδες συμμετέχοντες στην Απεργία Αποχή συνάντησε κύμα συμπαράστασης σε όλη την Ελλάδα!

Δεκάδες εκπαιδευτικά σωματεία, σωματεία του δημόσιου/ιδιωτικού τομέα, σύλλογοι και ενώσεις γονέων, εργατικές συλλογικότητες, ενώσεις νομικών, δημοτικές και περιφερειακές κινήσεις, σύλλογοι διδασκόντων από σχολεία όλης της χώρας δηλώνουν ότι στέκονται στο πλευρό των διωκόμενων! Δηλώνουν ότι το χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα αποτελεί αιτία πολέμου!

Παραστάσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ενώ την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί μαζική μαχητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ στις 2μμ

Η κοινή ανακοίνωση Συλλόγων Εκπαιδευτικών ΠΕ

Σύλλογος εκπ/κών Π.Ε. «ο Αριστοτέλης»,  Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δημήτρης Γληνός, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηρώ Κωνσταντοπούλου Άνω Λιόσια - Ζεφύρι – Φυλή, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Περικλής»  Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε.                  
«Κ. Σωτηρίου»

Καλούμε την ΔΟΕ να στηρίξει με όλα τα μέσα για κάθε ενέργεια που θα απαιτηθεί τους/τις διωκόμενους/ες αγωνιστές και αγωνίστριες εκπαιδευτικούς!
Η ποινικοποίηση της απεργίας δε θα περάσει!

Τετάρτη 2/3 παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διευθύνσεις Α/θμιας Εκπ/σης
Πέμπτη 3/3 μαζική μαχητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ στις 2μμ

Είμαστε όλες/όλοι ΑΠΕΡΓΟΙ! Μαζί με τις/τους διωκόμενους/ες διευθυντές/ντριες προϊσταμένες/ους για να καταθέσουμε μαζί τις ενστάσεις στα έγγραφα του Γ.Γ. Κόπτση. 

Είμαστε υπερήφανοι για τους χιλιάδες συναδέλφους/ισσες πανελλαδικά που σήκωσαν το ανάστημά τους και αποφασιστικά και μαχητικά υπερασπίστηκαν το δημόσιο σχολείο, δε διάλεξαν τον δρόμο της υποταγής, που σεβάστηκαν τον εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό τους ρόλο. 

Η προσπάθεια αυτή του ΥΠΑΙΘ να ξεμπερδεύει με τους χιλιάδες συμμετέχοντες στην Απεργία Αποχή συνάντησε κύμα συμπαράστασης σε όλη την Ελλάδα! Δεκάδες εκπαιδευτικά σωματεία, σωματεία του δημόσιου/ιδιωτικού τομέα, σύλλογοι και ενώσεις γονέων, εργατικές συλλογικότητες, ενώσεις νομικών, δημοτικές και περιφερειακές κινήσεις, σύλλογοι διδασκόντων από σχολεία όλης της χώρας δηλώνουν ότι στέκονται στο πλευρό των διωκόμενων! Δηλώνουν ότι το χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα αποτελεί αιτία πολέμου!

Πρόκειται για πολύ σοβαρό ζήτημα που μας αφορά όλους/ες κι όχι μόνο τα σωματεία που είναι σε Απεργία -Αποχή και έχουν μέλη τους που εγκαλούνται. Κανένας δεν μπορεί να είναι αδιάφορος/η – όλοι/ες μαζί δεν πρέπει να επιτρέψουμε το χτύπημα του δικαιώματος στην  απεργία.  

Κάθε σωματείο κάθε συνάδελφος/ισσα πρέπει να πάρει θέση! 
Υπενθυμίζουμε στο ΥΠΑΙΘ ότι η προσπάθεια ποινικοποίησης της απεργίας και επιβολής ποινών σε απεργούς έχει ξαναπαιχτεί, με αποτυχία, όταν το 2016 η προηγούμενη κυβέρνηση με την «απεργοκτόνα» τροπολογία της Γεροβασίλη για την αξιολόγηση (άρθρο 24Α  του ν. 4369/2016),  απέκλεισε το 2018, ΑΠΕΡΓΟΥΣ από την αξιολόγηση διευθυντές, από τις κρίσεις για θέσεις στελεχών. Κάτω από τις πιέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος καταργήθηκε τον Ιούνη του 2019 και το 2020 το διοικητικό Εφετείο Αθηνών ΑΚΥΡΩΣΕ τις παραπάνω κυρώσεις με την ακυρωτική απόφαση 559/2020!

Οι ομοσπονδίες όπως τότε και τώρα πρέπει να σηκώσουν ψηλά το ζήτημα της επίθεσης σε εργαζόμενους/νες απεργούς. Η τωρινή κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ αξιοποιώντας τον νόμο Χατζηδάκη σχεδιάζουν την πλήρη κατάργηση του Συνταγματικού δικαιώματος της απεργίας. Είναι ανήκουστο και ξεδιάντροπο υπουργείο και κυβερνήσεις να εγκαλούν και να επιδιώκουν να επιβάλουν κυρώσεις σε οποιανδήποτε  απεργό και σε όποια μορφή απεργίας επιλέγει να συμμετέχει. Το ζήτημα αυτό είναι ακόμα πιο σοβαρό και ξεπερνάει ακόμα και το νόμο έκτρωμα Χατζηδάκη καθώς οι κυρώσεις σε απεργούς επιβάλλονται χωρίς να υπάρχει ακόμα και η τυπική δικαστική απόφαση που χαρακτηρίζει την απεργία παράνομη! Είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ!

Ως εδώ! Ο αυταρχισμός και η κατάλυση του όποιου κράτους δικαίου έχει απομείνει δεν θα γίνει ανεκτός

Καλούμε όλες και όλους τους/τις εκπαιδευτικούς καθώς και τους ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ να συμμετέχουν την Τετάρτη 2/3 στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται στις δ/νσεις Π.Ε. που υπάρχουν διωκόμενοι συνάδελφοι/ισσες για κατάθεση των ενστάσεων! 

Καλούμε κάθε σχολείο, κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να υπογράψει ψήφισμα συμπαράστασης στις/ους συναδέλφισσες/ους μας και να το αποστέλνουν στα μέιλ των σωματείων. Η αλληλεγγύη και η αποφασιστικότητά μας είναι το όπλο και η ασπίδα μας, απέναντι στα σχέδια του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Καλούμε όλες και όλους να υπογράψουν το ηλεκτρονικό ψήφισμα συμπαράστασης

Καλούμε όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία καθώς και κάθε σωματείο σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα να στηρίξει έμπρακτα τους απεργούς που διώκονται γιατί απέργησαν και να υπογράψουν το ψήφισμα συμπαράστασης.

Καλούμε τα συνδικάτα και κάθε συνδικάτο σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα, συλλογικότητες,  την Ομοσπονδία γονέων, τις ενώσεις και τους συλλόγους γονέων να στηρίξουν τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς που δίνουν μάχη για τη στήριξη του δημόσιου σχολείου ενάντια στην προσπάθεια αντιδραστικής μετάλλαξής του!

Όποιος δεν στέκεται αυτή τη στιγμή στο πλάι των απεργών συναινεί σε ένα δυστοπικό μέλλον σιγής και απολυταρχικής και δεσποτικής σιωπής, όπου τα δικαιώματα των εργαζομένων θα βρίσκονται στο γύψο! Πρέπει να αντιδράσουμε ΤΩΡΑ!

Καλούμε την ΔΟΕ να στηρίξει με όλα τα μέσα για κάθε ενέργεια που θα απαιτηθεί τους/τις διωκόμενους/ες αγωνιστές και αγωνίστριες εκπαιδευτικούς!

Το ίδιο να κάνουν και οι υπόλοιπες ομοσπονδίες, ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ και να βρεθούν στο πλευρό των εργαζομένων.

Καμία μόνη, κανένας μόνος! Να προασπίσουμε το δικαίωμά μας στην απεργία! Αποφασιστικά, μαχητικά, αταλάντευτα να βρεθούμε πλάι σε όσους/όσες τώρα διώκονται με τον πιο απεχθή και παράνομο τρόπο και να φτιάξουμε ένα ορμητικό ποτάμι που θα κατακλύσει και θα πνίξει τις επιδιώξεις και τα αυταρχικά τους σχέδια! 
Καμιά κύρωση, καμιά ποινή σε όσες/ους αγωνίζονται ενάντια στην αξιολόγηση και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου!
Τα ραβασάκια του υπουργείου θα γίνουν κουρελόχαρτα! Οι παράνομες διώξεις αυτές είναι αιτία πολέμου για όλο το εργατικό κίνημα και ΔΕΝ θα επιτρέψουμε σε κανένα να παίξει μ΄ αυτό. 


 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βροχή διαμαρτυριών στο alfavita.gr για τα θέματα της Φυσικής

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

fotia_pirkagia
Ολοκληρωτική καταστροφή στο εργοστάσιο στη Κηφισιά: Τι προκάλεσε τη φωτιά - Μακροχρόνιες συνέπειες για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου
Τι προκάλεσε την έκρηξη στο εργοστάσιο Pal - Ανησυχία για τον μαύρο τοξικό καπνό - Μακροχρόνιες συνέπειες για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου
Ολοκληρωτική καταστροφή στο εργοστάσιο στη Κηφισιά: Τι προκάλεσε τη φωτιά - Μακροχρόνιες συνέπειες για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου
old-teacher
ΑΣΕΠ 1ΓΕ/2023 - Προσλήψεις: Εκδόθηκαν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών
Οι τελικοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης αποστέλλονται στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση και θα αναρτηθούν στο Πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» μετά την...
ΑΣΕΠ 1ΓΕ/2023 - Προσλήψεις: Εκδόθηκαν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών
ακρόπολη
Κλειστοί οι αρχαιολογικοί χώροι στην Αθήνα από τις 12 ως τις 5 λόγω καύσωνα
Όσοι έχουν εκδώσει εισιτήρια για το διάστημα 12.00 με 17.00, μπορούν να επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο μετά την επαναλειτουργία του στις 17.00,...
Κλειστοί οι αρχαιολογικοί χώροι στην Αθήνα από τις 12 ως τις 5 λόγω καύσωνα
Νόαμ Τσόμσκι
Νόαμ Τσόμσκι: Σε νοσοκομείο ο πασίγνωστος καθηγητής με εγκεφαλικό επεισόδιο
Νόαμ Τσόμσκι: Σε νοσοκομείο της Βραζιλίας με εγκεφαλικό επεισόδιο – Ο πασίγνωστος γλωσσολόγος δυσκολεύεται να μιλήσει
Νόαμ Τσόμσκι: Σε νοσοκομείο ο πασίγνωστος καθηγητής με εγκεφαλικό επεισόδιο