Ηράκλειο: Συνελήφθη αρνήτρια μητέρα που είχε να στείλει δύο χρόνια το παιδί της στο σχολείο
Πρόκειται για μητέρα αρνήτρια που ο 9χρονος γιος της είχε να πάει στο σχολείο του δύο χρόνια, από την έναρξη της πανδημίας.

Στην πρώτη σύλληψη αρνητή γονιού στην Κρήτη λόγω παρατεταμένης απουσίας του παιδιού του από το σχολείο του προχώρησαν χθες οι αστυνομικοί του Α’ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ηρακλείου, για μητέρα αρνήτρια, ο 9χρονος γιος της οποίας είχε να πάει στο σχολείο του δύο χρόνια, από την έναρξη της πανδημίας.

Η 40χρονη συνελήφθη χθες το απόγευμα (07/02) μετά από εισαγγελική παραγγελία και σε βάρος της έχει σχηματιστεί δικογραφία για παράβαση του άρθρου 88 του νόμου 4871/21 περί παράλειψης εγγραφής σε νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο και εποπτείας ανηλίκου που δεν έχει ακόμη συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες το 9χρονο αγόρι είχε να πάει στο σχολείο από τις 15 Σεπτεμβρίου του 2020, καθώς η μητέρα του επικαλείτο την επικρατούσα λόγω της πανδημίας κατάσταση. Η αρνήτρια μητέρα κρατήθηκε και σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι στην Εισαγγελία Ηρακλείου έχουν κατατεθεί τα στοιχεία συνολικά 25 μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Ηρακλείου που απέχουν από τα μαθήματά τους και ήδη κινούνται οι προβλεπόμενες από το νέο πιο αυστηρό νομικό πλαίσιο διαδικασίες σε βάρος των αρνητών γονιών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καφές
Το «τέρας των συνεντεύξεων»: Στέλεχος υπουργείου έδινε ουσίες σε γυναίκες και κατέγραφε τις αντιδράσεις τους
Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες για την «υπόθεση Nègre» – Πάνω από 240 γυναίκες στον φάκελο της έρευνας
Το «τέρας των συνεντεύξεων»: Στέλεχος υπουργείου έδινε ουσίες σε γυναίκες και κατέγραφε τις αντιδράσεις τους