Ειδικό σχολείο στην Πυλαία
Το ειδικό σχολείο στην Πυλαία συστεγάζεται με εργοστάσιο: «Δεν έχει έξοδο κινδύνου!» καταγγέλλουν οι γονείς

Γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους σε ειδικό σχολείο για μαθητές με αυτισμό στην Πυλαία Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο κτίριο, καθώς το σχολείο στεγάζεται στον ίδιο χώρο με βιοτεχνία.

Ο πρόεδρος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, κ. Τσιρατονάκης μίλησε στο Open TV για το συγκεκριμένο μεγάλο πρόβλημα: «Το κτίριο αυτό είναι παράνομο από την αρχή. Ο νόμος λέει ότι απαγορεύεται να γίνεται μέσα σε αυτό οποιαδήποτε εμπορική δραστηριότητα, απαγορεύεται να υπάρχουν αποθηκευμένα υλικά. Απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων. Εδώ τα έχουμε όλα μαζί. Δεν υπάρχει καν έξοδος κινδύνου».

Χαρακτηριστική είναι και η ανάρτηση που έκανε πρόσφατα στη σελίδα της στο Facebook η γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου Θωμαή Στεφανοπούλου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η οποία περιγράφει τις συνθήκες που επικρατούν. 

Η Θ. Στεφανοπούλου υποστήριξε πως το σχολείο στεγάζεται στον ίδιο χώρο με βιοτεχνία, αλλά και με αποθήκη υλικών καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την κ. Στεφανοπούλου, η «αυλή» του σχολείου είναι στην ουσία ένα μπαλκόνι, ενώ δεν υπάρχει έξοδος κινδύνου και μάλιστα στο παρελθόν, εκδηλώθηκαν και κρούσματα λεπτοσπείρωσης εξαιτίας της έντονης παρουσία ποντικιών.

«Υπήρχαν ποντίκια»

Ακολουθεί η ανάρτηση της Θ. Στεφανοπούλου:

«Δεν ξέρω που πηγαίνουν σχολείο τα παιδιά σας, ο γιος μου πάντως που έχει Αυτισμό, πηγαίνει σε Ειδικό σχολείο που συστεγάζεται με ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ! ΝΑΙ σωστά ακούσατε! Το κτίριο αυτό που είναι βιοτεχνία, το νοικιάζει το δημόσιο από ιδιώτη εδώ και 14 χρόνια, αλλά παράλληλα ο ιδιώτης εξακολουθεί να έχει επιχειρηματική δραστηριότητα στο κτίριο! Το ΕΙΔΙΚΌ ΣΧΟΛΕΊΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΌ στην ΠΥΛΑΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ βρίσκεται σε όροφο. Από πάνω υπάρχει βιοτεχνία ιατροτεχνολογικου ιματισμού, από κάτω μπαινοβγαίνουν από σιδερένιες μπουκαπορτες βαρέα οχήματα καί λειτουργεί ως αποθήκη υλικών καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης!

Η αυλή του σχολείου είναι ένα μπαλκόνι που θυμίζει φυλακή τριτοκοσμικής χώρας με ολισθηρά πλακάκια, 3 λάστιχα αυτοκινήτων και μια τσουλήθρα. Το καλύτερο δεν το ακούσατε! Δεν έχει έξοδο κινδύνου! Για την ακρίβεια δεν υπάρχει διέξοδος σε περίπτωση πυρκαγιάς ή σεισμού που να οδηγεί κατευθείαν έξω και μακριά από το κτίριο!

Στο παρελθόν υπήρχαν ποντίκια μέσα και έξω από το κτίριο, αιτία για να αρρωστήσουν με λεπτοσπείρωση 20 άτομα, δάσκαλοι και μαθητές τού διπλανού σχολείο με το οποίο μοιραζόμαστε το κτίριο.

Κάνω αυτή την δημοσίευση ως γραμματέας του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων γιατί φοβόμαστε ότι μεθοδεύεται η συνέχιση της λειτουργίας του σχολείου στο ίδιο κτίριο με νέα σύμβαση!!

Τα κριτήρια καταλληλότητας των σχολικών κτιρίων είναι ξεκάθαρα: ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΉΠΟΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΉ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ κοντά σε σχολείο, η αποθήκευση υλικών, ή η στάθμευση αυτοκινήτων!! Κι όμως αυτό το ΠΡΆΓΜΑ, έχει χαρακτηριστεί στο παρελθόν από τους φορείς του Δήμου ως κόσμημα και μπιμπελό!!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΣΤΕ μήπως και ντραπούν κάποιοι!».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα