pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
«Καλούν τους/τις διευθυντές/ντριες των σχολείων να μετατραπούν σε χαφιέδες των συναδέλφων τους , όπως παλιότερα καλούσαν τους εκπαιδευτικούς να γίνουν καταδότες των μαθητών τους»

Με τον πλέον απερίφραστο τρόπο καταγγέλλει η Αγωνιστική Ριζοσπαστική Ενότητα (ΑΡΕΝ) την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και απαιτεί την άμεση απόσυρση της άθλιας οδηγίας, που ζητά από τους διευθυντές των σχολείων να δώσουν τα ονόματα εκπαιδευτικών που δεν έκαναν τηλεκπαίδευση τη Δευτέρα.

«Καλούν τους/τις διευθυντές/ντριες των σχολείων να μετατραπούν σε χαφιέδες των συναδέλφων τους , όπως παλιότερα καλούσαν τους εκπαιδευτικούς να γίνουν καταδότες των μαθητών τους που έκαναν κινητοποιήσεις διεκδικώντας μέτρα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία» επισημαίνει η ΑΡΕΝ.

Στη συνέχεια, καλεί όλους τους διευθυντές και προϊσταμένους «να απαντήσουν σε τέτοιους είδους αθλιότητες με ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ και να μην δεχτούν να μετατραπούν σε ιμάντες μεταφοράς απειλών και τρομοκρατίας, διαταγμάτων κι εντολών σε όλα τα επίπεδα, διαμορφώνοντας σχέσεις αντισυναδελφικές και αυταρχικές».

Μεταξύ άλλων αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι «ο ανεκδιήγητος γενικός γραμματέας έστελνε «φιρμάνια» περί τηλεκπαίδευσης, μη τυχόν και χαλάσει η επικοινωνιακή βιτρίνα της χειρότερης με διαφορά πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου μετά τη μεταπολίτευση».

«Κι ενώ ο γ.γ. εξήγγελλε τηλεκπαίδευση, ένας άλλος υπουργός της κυβέρνησης του επιτελικού μπάχαλου, κήρυξε τη σημερινή ημέρα ως αργία και ανακοίνωσε ότι δεν θα γίνει τηλεκπαίδευση» τονίζει.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Ριζοσπαστικής Ενότητας:

ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ/ΝΤΡΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥΣ

Η κατρακύλα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου παιδείας αλλά και της κυβέρνησης συνολικά δεν έχει τέλος!

Χθες το απόγευμα κι ενώ χιλιάδες πολίτες ήταν εγκλωβισμένοι στον πιο ακριβό δρόμο της Ευρώπης αλλά και σε πολλές κεντρικές αρτηρίες της Αθήνας , ενώ χιλιάδες οικογένειες έμειναν για μια ακόμη φορά χωρίς ρεύμα και θέρμανση , ο ανεκδιήγητος γενικός γραμματέας έστελνε «φιρμάνια» περί τηλεκπαίδευσης, μη τυχόν και χαλάσει η επικοινωνιακή βιτρίνα της χειρότερης με διαφορά πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου μετά τη μεταπολίτευση. Τι κι αν γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές δήλωναν πως η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να γίνει κάτω από τέτοιες συνθήκες. Τι κι αν σωματεία και εκπαιδευτικές ομοσπονδίες δήλωναν πως οι εκπαιδευτικοί δεν είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν τηλεκπαίδευση από το σπίτι τους με χρήση του δικού τους εξοπλισμού. Τι κι αν δεν πήραν κανένα μέτρο – με εξαίρεση την εξαγγελία του voucher των 200ευρώ - για τον εξοπλισμό σχολείων και εκπαιδευτικών.

Κι ενώ ο γ.γ. εξήγγελλε τηλεκπαίδευση, ένας άλλος υπουργός της κυβέρνησης του επιτελικού μπάχαλου, κήρυξε τη σημερινή ημέρα ως αργία και ανακοίνωσε ότι δεν θα γίνει τηλεκπαίδευση… Αυτή είναι η απόδειξη ότι δεν υπάρχει ούτε στοιχειωδώς επικοινωνία μεταξύ των υπουργείων με στόχο αν μη τι άλλο την ενημέρωση των πολιτών , αλλά το μόνο που ενδιαφέρει είναι το φαίνεσθαι, η εικόνα και η αποκόμιση ακόμη και προσωπικού πολιτικού οφέλους, μέσω της επίδειξης πυγμής.

Και παρόλο που σήμερα θα έπρεπε όλοι αυτοί να έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους και με το κεφάλι σκυμμένο να έχουν πάει στο σπίτι τους και κατ΄επέκταση εκεί που πραγματικά ανήκουν, στον σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας , μήπως και γλυτώσουμε όλοι, συνεχίζουν να τοξικοποιούν την πολιτική ζωή και να κατρακυλούν ακόμη περισσότερο.

Πληροφορηθήκαμε , λοιπόν, ότι από το υπουργείο παιδείας έφυγε οδηγία προς τους/τις διευθυντές/ντριες των σχολείων να δώσουν ονόματα εκπαιδευτικών που χτες δεν έκαναν τηλεκπαίδευση. Να δώσουν δηλαδή τα ονόματα εκείνων που μεαίσθημα ανθρώπινης και παιδαγωγικής λογικής και αξιοπρέπειάς πήραν αποφάσεις με το όνομα και την υπογραφή τους με πλήρη ευθύνη και γνώση των λεγομένων τους , τη στιγμή που η κυβέρνηση επιδίωκε να εξευτελίσει και εμπαίξει έναν ολόκληρο κλάδο, τα παιδιά μας και τους γονείς τους, με μεταμεσονύχτια sms και εντολές από την τηλεόραση την Κυριακή το βράδυ, για να επιτύχει τα επικοινωνιακά της παιχνίδια και να προφυλάξουν την «αριστεία» της, πως δήθεν δεν έχουν καταρρεύσει όλα. Η παρωδία αυτή λοιπόν έλαβε τέλος. Οι εκπαιδευτικοί μίλησαν. Αυτό συμβαίνει όταν υπερισχύει η αξιοπρέπεια, η εμπιστοσύνη στις συλλογικές αποφάσεις των σωματείων που άμεσα επενέβησαν, όταν νικούν δηλαδή τα αυτονόητα και η οργή για όλα σκεπάζει την τρομοκρατία τους.

Βυθισμένοι μέσα στις νεοφιλελεύθερες και ακροδεξιές εμμονές τους δεν συνειδητοποιούν τι έχει συμβεί. Καλούν τους/τις διευθυντές/ντριες των σχολείων να μετατραπούν σε χαφιέδες των συναδέλφων τους , όπως παλιότερα καλούσαν τους εκπαιδευτικούς να γίνουν καταδότες των μαθητών τους που έκαναν κινητοποιήσεις διεκδικώντας μέτρα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία.

Καλούμε όλους/όλες τους/τις συναδέλφους/ισσες διευθυντές/ντριες/προϊσταμένες/ους να απαντήσουν σε τέτοιους είδους αθλιότητες με ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ και να μην δεχτούν να μετατραπούν σε ιμάντες μεταφοράς απειλών και τρομοκρατίας, διαταγμάτων κι εντολών σε όλα τα επίπεδα, διαμορφώνοντας σχέσεις αντισυναδελφικές και αυταρχικές! Δε θα ανεχτούμε εντολές που προσβάλλουν τον κόσμο της εκπαίδευσης και θεσμοθετούν μια διαδικασία κουκουλοφόρου και καταδότη. Κανένας/καμιά να μη συμπληρώσει τη φόρμα είτε με αριθμούς είτε ονομαστικά! Δηλώνουμε με σαφή και καθαρό τρόπο ότι δε γίνουν σε καμία περίπτωση ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές!

Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα για το ότι ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ τηλεκπαίδευση!  Κυβέρνηση, ΥΠΑΙΘ και τα πρόθυμα στελέχη της εκπαίδευσης πρέπει να απολογηθούν στα παιδιά, τους γονείς και σε όλους τους εκπαιδευτικούς για την εγκληματική τους πολιτική

Καταγγέλλουμε με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και απαιτούμε την άμεση απόσυρση της άθλιας οδηγίας! 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σπαζοκεφαλιά: Πόσα ζώα βλέπετε στην εικόνα;

1000 ΕΥΡΩ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Δίκη Λιγνάδη: Σήμερα η απολογία του για τους βιασμούς τριών ανηλίκων και ενός ενήλικα
Απολογείται σήμερα ενώπιον του ΜΟΔ ο Δ.Λιγνάδης- Τι θα ισχυριστεί για τις κατηγορίες και τους καταγγέλλοντες και πού θα αποδώσει τις σοβαρότατες...
Δίκη Λιγνάδη: Σήμερα η απολογία του για τους βιασμούς τριών ανηλίκων και ενός ενήλικα
Εκπαιδευτικοί: Πριν από τις 20 Ιουλίου οι προκηρύξεις για 8.586 μόνιμους διορισμούς
Οι διορισμοί των εκπαιδευτικών ένα από τα θέματα της σημερινής ατζέντας της συνάντησης Υπουργείου Παιδείας - ΟΛΜΕ
Εκπαιδευτικοί: Πριν από τις 20 Ιουλίου οι προκηρύξεις για 8.586 μόνιμους διορισμούς