Η αθλιότητα της τηλε-«εκπαίδευσης» - τηλε-διάλυσης δεν θα έχει συνένοχους τους εκπαιδευτικούς
Ο απολογισμός της λεγόμενης τηλε-«εκπαίδευσης» έχει γίνει στις συνειδήσεις των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών τους. Και είναι εκκωφαντικός! Οι οδυνηρές συνέπειες στους μαθητές -ειδικά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων-, τα γνωστικά κενά και η συνολική διαλυτική κατάσταση που δημιουργήθηκε είναι πράγματα που, πια, ούτε οι πιο φανατικοί οπαδοί της διαδικασίας αυτής δεν τολμούν να αρνηθούν.

Σε ανακοίνωσή της οι Εκπαιδευτικοί της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής καταγγέλλουν τις πρακτικές του υπουργείου Παιδείας το οποίο αφού άφησε ανοχύρωτα τα σχολεία «συνεχίζει κανονικά» μέσω του τσίρκου της τηλε-«εκπαίδευσης» - τηλε-διάλυσης. Η «ύλη θα προχωράει κανονικά», οι «απουσίες θα μπαίνουν κανονικά» και οι μαθητές θα πλησιάζουν όλο και περισσότερο προς το τέλος της σχολικής χρονιάς για να σφαγιαστούν με… κανονικότητα από την Τράπεζα Θεμάτων της υπέρογκης ύλης και τον κόφτη της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Η ανακοίνωση 

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ / ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ / ΑΡΕΝ ΠΕΙΡΑΙΑ / ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ)

Η εγκληματική αθλιότητα της τηλε-«εκπαίδευσης» - τηλε-διάλυσης δεν θα έχει συνένοχους του εκπαιδευτικούς

Να μην γίνει webex ούτε σε κατειλημμένα σχολεία ούτε σε κλειστά λόγων καιρικών συνθηκών. Στα κλειστά σχολεία, η εκπαιδευτική διαδικασία απλώς διακόπτεται

Αφού άφησε τα σχολεία με χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών και απώλειες εκατομμυρίων διδακτικών ωρών από το Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα.

Αφού λειτούργησε τα σχολεία χωρίς ουσιαστικά μέτρα κατά της πανδημίας (αυτά που έχει προτείνει το εκπαιδευτικό κίνημα κατ΄ επανάληψη) και έτσι οδήγησε δεκάδες χιλιάδες μαθητές να νοσήσουν.

Αφού τα 200 ευρώ που σήμερα τάζει η Κεραμέως είναι ψίχουλα μπροστά σε όσα αναγκάστηκε να ξοδέψει κάθε εκπαιδευτικός σε υλικό, λογισμικό, ρεύμα, συνδέσεις δικτύου κατά τα δύο χρόνια τηλε-«εκπαίδευσης».

Αφού πέρσι τα παιδιά της Γ΄ Λυκείου έδωσαν πανελλαδικές σε ύλη που δεν διδάχτηκαν ΠΟΤΕ στο σχολείο, αλλά «διδάχτηκαν» από το κινητό του τηλε-«σχολείου»! Και όταν οι παιδαγωγοί καθηγητές σεβόμενοι τον ρόλο τους, αρνούνταν να καταγράψουν στα βιβλία της ύλης ότι η παράδοση στο τηλε-«σχολείο» είναι προχώρημα της ύλης, απειλήθηκαν με πειθαρχικά! Αν στεφτούμε μάλιστα, ότι με την τράπεζα θεμάτων αυτή η ύλη γίνεται εξεταστέα ύλη για όλες τις τάξεις!

Ο απολογισμός της λεγόμενης τηλε-«εκπαίδευσης» έχει γίνει στις συνειδήσεις των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών τους. Και είναι εκκωφαντικός! Οι οδυνηρές συνέπειες στους μαθητές -ειδικά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων-, τα γνωστικά κενά και η συνολική διαλυτική κατάσταση που δημιουργήθηκε είναι πράγματα που, πια, ούτε οι πιο φανατικοί οπαδοί της διαδικασίας αυτής δεν τολμούν να αρνηθούν.

Η αποδοχή της τηλε-«εκπαίδευσης» από τα συνδικαλιστικά όργανα ως κανονικής εκπαιδευτικής διαδικασίας (μέσω της αποδοχής του προχωρήματος της ύλης και της καταγραφής απουσιών) αποθράσυνε την κυβερνητική επίθεση. Μια αποθράσυνση που φάνηκε με τη χρησιμοποίησή της ως τον πρώτο (πριν τα ΜΑΤ και τους εισαγγελείς) μηχανισμό καταστολής των μαθητικών κινητοποιήσεων. Οι υποτιθέμενες (κουτσές) κριτικές συνδικαλιστικών οργάνων σε δευτερεύοντα ζητήματα θωράκισαν παραπέρα την κυβερνητική επίθεση. Όλοι καταλαβαίνουμε πως, ό,τι και «τεχνική συμμόρφωση» του υπουργείου γίνει για τα προσωπικά δεδομένα, η διαδικασία είναι υπό τον απόλυτο κεντρικό κρατικό έλεγχο.

Τα μισόλογα της ΕΛΜΕ Πειραιά (απόφαση ΠΑΜΕ-ΣΥΝΕΚ) ότι φταίει λίγο που τα σχολεία κλείνουν (ενώ ο χιονιάς αναμένεται να είναι σφοδρός), λίγο δεν έχουμε εξοπλισμό κ.ο.κ., επιβεβαιώνουν την κριτική μας ότι δεν υπήρχε αποφασιστικός διαχωρισμός πέρυσι στην καραντίνα ότι η τηλε-«εκπαίδευση» χτυπάει a priori τα μορφωτικά δικαιώματα, ειδικά των πιο αδύναμων μαθητών. Δεν διανοήθηκε να πει ένα ξεκάθαρο όχι στην τηλε-«εκπαίδευση» για 2-3 μέρες που θα κλείσουν τα σχολεία λόγω καιρού, για να αποδείξει σε ποιούς και τι; Ότι όπου γίνει τηλε-«εκπαίδευση» θα γίνει και «μάθημα»;

Θέτουν τις βάσεις για νομιμοποίησή της και μονιμοποίησή της ως ισότιμη διαδικασία εκπαίδευσης με τη ζωντανή διδασκαλία. Αποτελεί ένα μέσο για να πληγούν ανεπανόρθωτα τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, ιδιαίτερα των πιο φτωχών κοινωνικών στρωμάτων, καθώς και οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών. Ταιριάζει γάντι με τους νόμους που ψηφίζουν, τον έναν μετά τον άλλον, αποδομώντας τον δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, προωθώντας την ιδιωτικοποίησή της, καταργώντας εργασιακά δικαιώματα και ελευθερίες. Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη για τα ΑΕΙ και την προώθηση της αξιολόγησης, η εξ αποστάσεως «εκπαίδευση» ανάγεται σε οργανικό μόνιμο στοιχείο λειτουργίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Άλλωστε, η τηλε-«εκπαίδευση» είναι μια ταξική διαδικασία που αποκλείει φτωχούς μαθητές όχι μόνο (και όχι βασικά) γιατί «δεν έχουν τον εξοπλισμό». Αλλά γιατί οι συνολικά δύσκολες συνθήκες ζωής στα σπίτια τους (το στρίμωγμα σε λίγα τετραγωνικά, η έλλειψη θέρμανσης, η έλλειψη ηρεμίας και ησυχίας λόγω σοβαρών βιοποριστικών προβλημάτων) οξύνει την απόρριψή τους και την ανισότητα.

Τώρα, τι κι αν ο χιονιάς κλείνει τα σχολεία; Η κυβέρνηση «συνεχίζει κανονικά» μέσω του τσίρκου της τηλε-«εκπαίδευσης» - τηλε-διάλυσης. Η «ύλη θα προχωράει κανονικά», οι «απουσίες θα μπαίνουν κανονικά» και οι μαθητές θα πλησιάζουν όλο και περισσότερο προς το τέλος της σχολικής χρονιάς για να σφαγιαστούν με… κανονικότητα από την Τράπεζα Θεμάτων της υπέρογκης ύλης και τον κόφτη της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

·Τα σωματεία ΤΩΡΑ πρέπει να καλέσουν τον κλάδο να μη συμμετέχει στο έγκλημα. Να μη γίνει webex σε κλειστά σχολεία. Να μη συνεργήσουμε στη σφαγή των μαθητών.

·Δεν μετατρέπουμε τον χώρο της οικίας μας σε χώρο εργασίας κι αφού αυτός είναι κλειστός με απόφαση του Περιφερειάρχη, δεν μπορεί να τελείται η εκπαιδευτική διαδικασία.

· Όχι στην επίθεση της τηλε-«εκπαίδευσης» - τηλε-διάλυσης - τηλε-απόρριψης είτε σε σχολεία υπό κατάληψη είτε σε κλειστά για άλλους λόγους σχολεία. Ούτε η ύλη προχωράει - ούτε «απόντες» καταγράφονται σε μια… απούσα διαδικασία.

·Να καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

·Άμεση δραστική μείωση της ύλης σε ΟΛΕΣ τις τάξεις.

·Μέτρα προστασίας από την πανδημία στα σχολεία.

·Κοινοί αγώνες εκπαιδευτικών - μαθητών - γονιών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ από τον θάνατο 18χρονης κοπέλας

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 24/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα