Σικιαρίδειο Ίδρυμα: Εργασιακή αβεβαιότητα βιώνουν εδώ και χρόνια οι εργαζόμενοι
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Με αφορμή την καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, η Χαρά Κεφαλίδου κατέθεσε αναφορά στη Βουλή σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα

Αναφορά κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας, του Κινήματος Αλλαγής, μαζί με την βουλευτή Γιώργο Μουλκιώτη, προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκη και Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ν. Κεραμέως, με αφορμή την καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α.), με την οποία καταγγέλλει την εργασιακή αβεβαιότητα που βιώνουν εδώ και χρόνια οι εργαζόμενοι στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα και αιτείται την άμεση επίλυση των προβλημάτων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

Θέμα: «Αναγκαία η αντιμετώπιση του αιτήματος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α.) για άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα»

Κύριοι Υπουργοί,

Σας καταθέτουμε ως αναφορά την καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α.), με την οποία αιτείται την άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα.

Επισημαίνεται ότι, οι εργαζόμενοι στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα, εδώ και χρόνια, βιώνουν την εργασιακή αβεβαιότητα καθώς ο χώρος μαραζώνει. Από 120 με 140 εξυπηρετούμενους και 80 εργαζόμενους πριν από 10 περίπου χρόνια έχει φθάσει να εξυπηρετεί μόλις 45 εξυπηρετούμενους που τους στηρίζουν 23 όλοι κι όλοι εργαζόμενοι (διοικητικό, επιστημονικό, εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό).

Επιπλέον τονίζεται ότι η εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία συνεχίζεται όπως επίσης και η καθυστέρηση μισθοδοσίας που φθάνει πλέον τους 5,5 μήνες, αλλά και η συρρίκνωση των υπηρεσιών του φορέα που αυτή τη στιγμή λειτουργεί χωρίς εργοθεραπευτή, χωρίς λογοθεραπευτή, με τη συμβολή «εθελοντή» γυμναστή, χωρίς υλικά για να λειτουργήσουν τα εργαστήρια, τα οποία έχουν καταντήσει χώροι φύλαξης ανθρώπινων ψυχών.

Κατόπιν αυτών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α.) αιτείται:
•  Άμεση συνάντηση με τη Διοίκηση του Σικιαριδείου καθώς και με το Υπουργείο.
•  Άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στο χώρο.
•  Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης ώστε να διασφαλίζεται η λειτουργία του Σικιαριδείου και να επιτελείται το αναγκαίο επιστημονικό και εκπαιδευτικό έργο.

Παρακαλείσθε όπως αντιμετωπίσετε άμεσα τα δίκαια αιτήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α.) και να μας ενημερώσετε για τις αποφάσεις και τις ενέργειές σας.
Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο.

Οι Αναφέροντες Βουλευτές

Γιώργος Μουλκιώτης

Χαρά Κεφαλίδου

Μπορείτε να δείτε την καταγγελία της Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α. εδώ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2024: 12 μυστικά για την επιτυχία στις εξετάσεις

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panellinies panelladikes
Πανελλαδικές: Τα μεταρρυθμιστικά ξόρκια του εξεταστικού φαντάσματος
Πριμοδοτείται και πάλι μια νέα αυταπάτη παρόμοια με αυτές των οποίων τα αποκαίδια μύρισαν γενιές και γενιές μαθητών
Πανελλαδικές: Τα μεταρρυθμιστικά ξόρκια του εξεταστικού φαντάσματος