Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
zetta makri
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Στοιχεία για τις προσλήψεις αναπληρωτών και τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών παρέθεσε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή - Τι είπε για την αδυναμία εύρεσης σχολικών νοσηλευτών

16.184 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών και 43.737 προσλήψεις αναπληρωτών πραγματοποιήθηκαν την τρέχουσα σχολική χρονιά, σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή. Μάλιστα, αναφορικά με τον κλάδο ΠΕ25 Σχολικών Νοσηλευτών, δεν βρέθηκαν υποψήφιοι για την κάλυψη των κενών στην πρώτη και δεύτερη φάση.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ΣΤ΄ Αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ Γεωργίου Λαμπρούλη με θέμα «Άμεση κάλυψη των αναγκών σε σχολικούς νοσηλευτές», η κ. Μακρή ανέφερε ότι για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα ψηφίστηκε στη Βουλή τροπολογία που παρέχει δυνατότητα πρόσληψης ως προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης που είναι ενταγμένοι στον αξιολογικό πίνακα κατάταξης Α΄ του ΑΣΕΠ του κλάδου ΠΕ8702 της Νοσηλευτικής.

Παράλληλα, ψηφίστηκε τροπολογία, με την οποία προβλέπεται ότι ειδικά για το σχολικό έτος 2021-2022 στις περιπτώσεις μη κάλυψης των λειτουργικών αναγκών για θέσεις ΠΕ25 Σχολικών Νοσηλευτών και ΔΕ01 Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, λόγω εξάντλησης των υποψηφίων από τους πίνακες του ΑΣΕΠ, οι οικείοι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης μπορούν να εκδίδουν τοπική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πρόσληψη αναπληρωτών πλήρους ή μειωμένου ωραρίου.

Συγκεκριμένα, η Ζέττα Μακρή ανέφερε ότι «μέχρι και τις 4.10.2021 έχουν προσληφθεί συνολικά 2.018 αναπληρωτές κλάδου ΠΕ25 Σχολικών Νοσηλευτών και ΔΕ01 Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, με ποσοστό κάλυψης 79% για τους πρώτους και 68% για τους δεύτερους. Με δεδομένο ότι 36 αναπληρωτές δεν ανέλαβαν υπηρεσία, σύμφωνα με τα στοιχεία από το ΟΠΣΥΔ, απασχολούνται 1.179 αναπληρωτές ΠΕ25 Σχολικών Νοσηλευτών ενεργά σε σχολεία της χώρας. Άρα τα κενά που απέμεναν τότε ήταν 330», ανέφερε η κ Μακρή.

Παράλληλα επισήμανε: «Στη συνέχεια στις 8/11/2021 μέσω ειδικής πρόσκλησης καλύφθηκαν 76 κενά σχολικών νοσηλευτών και στις 22/11/2021 καλύφθηκαν ακόμη 45. Στις 8/12/2021 εκδόθηκε μία ακόμη ειδική πρόσκληση για την κάλυψη λειτουργικών κενών μελών ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Από τα 153 κενά των σχολικών νοσηλευτών που δόθηκαν προς κάλυψη τελικά καλύφθηκαν τα 49».

Αναφορικά με την έλλειψη στους σχολικούς νοσηλευτές, η Ζέττα Μακρή τόνισε ότι «από την πρώτη φάση πρόσληψης των μελών ειδικού βοηθητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού παρατηρήθηκαν ελλείψεις υποψηφίων, με τη σημαντικότερη έλλειψη να παρουσιάζεται στον κλάδο ΠΕ25 των Σχολικών Νοσηλευτών».

Η ίδια εξήγησε ότι «στην πρώτη φάση των προσλήψεων υπήρχαν 92 επιπλέον κενά του κλάδου ΠΕ25 Σχολικών Νοσηλευτών και δεν βρέθηκαν υποψήφιοι». Ακόμα, «στη δεύτερη φάση πρόσληψης υπήρξαν 35 κενά και πάλι δεν βρέθηκαν υποψήφιοι».

Η κ. Μακρή συνέχισε σχετικά: «Για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα, τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου του 2021 ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη Βουλή η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας με την οποία εφεξής παρέχεται η δυνατότητα πρόσληψης ως προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης που είναι ενταγμένοι στον αξιολογικό πίνακα κατάταξης Α΄ του ΑΣΕΠ του κλάδου ΠΕ8702 της Νοσηλευτικής, εφόσον οι λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε σχολικούς νοσηλευτές αυτού του κλάδου δεν μπορούν να καλυφθούν από τα μέλη που είναι ενταγμένα στον αξιολογικό πίνακα Γ1 του ΑΣΕΠ του οικείου κλάδου».

«Επίσης επανακαθορίζεται η διαδικασία κάλυψης των κενών θέσεων σε σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και για τα ΚΕΔΑΣΥ, μέσω ειδικής πρόσκλησης πρόσληψης, εφόσον διαπιστώνεται αδυναμία κάλυψης των λειτουργικών αναγκών», συμπλήρωσε.

Καταλητικά, η υφυπουργός Παιδείας επισήμανε: «Με τροπολογία που περιλάβαμε στον νόμο 4876/2021, που δημοσιεύθηκε στις 23/12/2021, προβλέπεται ότι ειδικά για το σχολικό έτος 2021-2022 στις περιπτώσεις μη κάλυψης των λειτουργικών αναγκών για θέσεις ΠΕ25 Σχολικών Νοσηλευτών και ΔΕ01 Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού στις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, λόγω εξάντλησης των υποψηφίων από τους πίνακες του ΑΣΕΠ, οι οικείοι περιφερειακοί διευθυντές εκπαίδευσης μπορούν να εκδίδουν τοπική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πρόσληψη αναπληρωτών πλήρους ή μειωμένου ωραρίου, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Γεωργία - Βιασμός: Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες με τις μελανιές στο σώμα της (εικόνες)

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Rapid test
Απανωτά «ραπίσματα» για Αδωνι: Κι άλλος Συλλογος Γονέων και Δήμος βρήκαν φθηνότερα test PCR!
Aκόμα ένας Σύλλογος Γονέων κι ένας Δήμος πέτυχαν καλύτερες τιμές των τεστ PCR από το κράτος, αποδεικνύοντας έτσι εμπράκτως πόσο αναποτελεσματική ήταν...
Κι άλλος Συλλογος Γονέων και Δήμος βρήκαν φθηνότερα PCR από τον Αδωνι!