Επιστρέφει η Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Ξεκινά εκπαίδευση για 400 Φρουρούς
Οπως ανακοίνωσε σήμερα ο  υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος στις 17 Ιανουαρίου ξεκινά η εκπαίδευση των 400 φρουρών που έχουν ήδη προσληφθεί. Η εκπαίδευσή θα διαρκέσει περίπου 3 μήνες

Μετά από αναβολές και καθυστερήσεις πολλών μηνών, η κυβέρνηση φαίνεται πως αποφάσισε να ξαναβάλει μπροστά τις διαδικασίες για την εγκατάσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στα ιδρύματα.

Οπως ανακοίνωσε σήμερα ο  υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μετά από συνάντησή του με τον πρύτανη του ΑΠΘ Νίκο Παπαϊωάννου, στις 17 Ιανουαρίου ξεκινά η εκπαίδευση των 400 φρουρών που έχουν ήδη προσληφθεί. Η εκπαίδευσή τους θα διαρκέσει περίπου 3 μήνες και στη συνέχεια οι Ειδικοι Φρουροί θα αναλάβουν υπηρεσία στα Πανεπιστήμια.

«Το 2022 η ασφάλεια των φοιτητών στα Πανεπιστήμια θα είναι απόλυτη προτεραιότητα», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Θεοδωρικάκος, ο οποίος συνομίλησε με τον πρύτανη του ΑΠΘ για την εκκένωση της πολυετούς κατάληψης στο Βιολογικό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

«Τα Πανεπιστήμια είναι χώροι μόρφωσης και ελευθερίας και γι' αυτό πρέπει να είναι χώροι  ασφαλείς  για φοιτητές  και εκπαιδευτικούς. Και γι' αυτό δεν πρέπει να επιτραπούν τέτοιου είδους καταστάσεις ούτε στο ΑΠΘ, ούτε πουθενά», είχε πει εξάλλου ο ίδιος χθες μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ

Σε ποιά ΑΕΙ θα μπει η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Οι πρώτες ομάδες της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας (ΟΠΠΙ) σχεδιάζεται να εγκατασταθούν στα 5 Πανεπιστήμια όπου εμφανίζονται τα μεγαλύτερα ζητήματα παραβατικότητας, δηλαδή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης. Κατά την άσκηση των καθηκόντων του, το προσωπικό των Ο.Π.Π.Ι. δεν θα φέρει πυροβόλο όπλο, αλλά γκλομπ, σπρέι πιπεριού και χειροπέδες. Σε περίπτωση αξιόποινων πράξεων θα προχωρούν σε συλλήψεις, ενώ σε περίπτωση μεγάλης επίθεσης σε πανεπιστήμια κατά θα υπάρχει η δυνατότητα άμεσης ενίσχυσης με εξωτερικές μονάδες της ΕΛ.ΑΣ. Οι φρουροί της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας θα συνεργάζονται με τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες και θα ασκούν όλες τις κατά νόμο αρμοδιότητες, όπως προανακριτικά καθήκοντα για το διάστημα που υπηρετούν σε αυτές και για υποθέσεις των οποίων επιλαμβάνονται κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Στο προσωπικό των Ο.Π.Π.Ι. διατίθεται σε ΑΕΙ με κριτήριο την ύπαρξη και την έκταση των αναγκών που διαπιστώνονται και ανακατανέμεται ανάλογα με τις περιστάσεις, χωρίς χρονικό περιορισμό. Κατά τη διάρκεια της βασικής τους εκπαίδευσης θα λαμβάνουν τις αποδοχές του Δόκιμου Αστυφύλακα. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης αυτής, λαμβάνουν το προβλεπόμενο μισθολογικό κλιμάκιο.

Διαμαρτυρία απο επιλαχόντες

Στο μεταξύ, με επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό, οι 600 επιλαχόντες για ειδικοί φρουροί στην ΟΠΠΙ, ζητούν να απορροφηθούν σε άλλες υπηρεσίες. Η επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, με αυτή μας την επιστολή θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε την δική σας προσωπική αλλά και κυβερνητική δέσμευση για την επιστροφή της νομιμότητας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Η αρχή έγινε και από τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου τετρακόσια  άτομα θα εκπαιδευτούν και στη συνέχεια θα στελεχώσουν την ομάδα προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Εμείς αποτελούμε τα υπόλοιπα εξακόσια (600) άτομα της εν λόγω προκήρυξης τα οποία έχουμε μείνει στον πάγο με την ταμπέλα των επιλαχόντων. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ των 1033 θέσεων ανήκουμε στην κατηγορία των ειδικών φρουρών έτοιμοι να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες του σώματος στα πανεπιστήμια ή σε οποιαδήποτε άλλη νευραλγική θέση απαιτείται. Θα σας παρακαλούσαμε να μας ενημερώσετε εάν βρισκόμαστε στο πλάνο αξιοποίησης βάσει κάποιου χρονοδιάγραμματος ώστε εμείς και οι οικογένειές μας να γνωρίζουμε το τι μέλλει γενέσθαι. 

Μετα τιμής 

Επιλαχοντες Ο. Π. Π. Ι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ από τον θάνατο 18χρονης κοπέλας

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 24/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα