εκπαιδευτικοι πορεία
Τι διεκδικούν οι εκπαιδευτικοί ΕΕΠ - ΕΒΠ με αφορμή την τεράστια αργοπορία και τη σιγή του Υπουργείου Παιδείας για την υλοποίηση του "Υποστήριξη σχολικών μονάδων από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς".

Επιστολή μεγάλης ομάδας εκπαιδευτικών δημοσιεύει το alfavita.gr που με αφορμή την τεράστια αργοπορία και τη σιγή του Υπουργείου Παιδείας για την υλοποίηση του "Υποστήριξη σχολικών μονάδων από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς".

Όπως αναφέρουν στο alfavita.gr, οι εκπαιδευτικοί θέλουν συλλογικά να διεκδικήσουν:

1. Να προχωρήσει άμεσα το υπουργείο στις αναγκαίες προσλήψεις ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών αλλά και των λοιπών ειδικοτήτων ΕΕΠ-ΕΒΠ, στη βάση των πραγματικών εκπαιδευτικών και ψυχοκοινωνικών αναγκών της σχολικής κοινότητας.  

2. Ένας ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός ανά σχολείο, σε κάθε σχολείο της χώρας, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα κατάρτισης πλάνου παρέμβασης και ολόπλευρης υποστήριξης της σχολικής κοινότητας. Η σταθερή παρουσία των ίδιων επαγγελματιών είναι εχέγγυο για την ανάπτυξη εμπιστοσύνης και την άσκηση του ρόλου μας. 

3. Παροχή επιμόρφωσης και συχνής εποπτείας και υποστήριξης στους επαγγελματίες για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους.  

Ζητάμε από την Ομοσπονδία και το σύλλογο Αττικής να προωθήσουν το κείμενό μας στο ΥΠΑΙΘ, να οριστεί παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ την επόμενη εβδομάδα, καθώς και να υπάρξει συντονισμός με τις ενώσεις των εκπαιδευτικών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 8/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Υπουργείο Παιδείας: Ανακοινώθηκαν 284 προσλήψεις εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2025-2026 - Όλα τα ονόματα
Νέες προσλήψεις 284 εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2025-2026
Υπουργείο Παιδείας: Ανακοινώθηκαν 284 προσλήψεις εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2025-2026 - Όλα τα ονόματα
molivia
Εύβοια: Επαναχάραξη των περιοχών μετάθεσης ζητούν εκπαιδευτικοί
Αίτημα προς την Υπουργό Παιδείας για δημιουργία τεσσάρων διακριτών περιοχών μετάθεσης στον νομό – Σοβαρά προβλήματα από την υφιστάμενη συγχώνευση
Εύβοια: Επαναχάραξη των περιοχών μετάθεσης ζητούν εκπαιδευτικοί
apati
Νέα απάτη με «δόλωμα» γνωστές αεροπορικές εταιρείες – Προσοχή στα παραπλανητικά emails
Χιλιάδες επιχειρήσεις στο στόχαστρο ψηφιακών απατεώνων που ζητούν προκαταβολικά χρήματα μέσω πλαστών συνεργασιών
Νέα απάτη με «δόλωμα» γνωστές αεροπορικές εταιρείες – Προσοχή στα παραπλανητικά emails