golearn-engl_970-250
Στο αυτόφωρο προϊσταμένη νηπιαγωγείου μετά από μήνυση γονέα - Δεν λειτούργησε ολοήμερο τμήμα για μία ημέρα λόγω άδειας εκπαιδευτικού, ο ίδιος παρέλαβε κανονικά το παιδί του, όμως αποφάσισε να μηνύσει την προϊσταμένη

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε προϊσταμένη νηπιαγωγείου, καθώς γονέας τη μήνυσε για παράβαση καθήκοντος. Ο λόγος ήταν ότι ολοήμερο τμήμα ανέστειλε τη λειτουργία του για μία ημέρα, λόγω άδειας εκπαιδευτικού!

Όπως καταγγέλλει ο ΣΕΠΕ «Αλέξανδρος Δελμούζος», «η προϊσταμένη του νηπιαγωγείου ενημέρωσε έγκαιρα τους γονείς για την έκτακτη αλλαγή στο πρόγραμμα. Το σύνολο των γονιών και κηδεμόνων προσήλθαν και παρέλαβαν τους μαθητές με την λήξη της πρωινής ζώνης».

«Ένας γονιός, όμως, ενώ παρέλαβε το παιδί του κανονικά, αποφάσισε να μηνύσει την προϊσταμένη για παράβαση καθήκοντος (!), και να οδηγηθεί η συνάδελφος στα πλαίσια του αυτοφώρου στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, για να δώσει κατάθεση!», σημειώνεται στη σχετική καταγγελία.

Όπως παράλληλα καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί, «το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο! Καθημερινά και σε πολλές περιπτώσεις είμαστε εκτεθειμένοι σε κάθε είδους απειλές».

Μάλιστα «τα κενά στα σχολεία δίνουν το δικαίωμα στους ελάχιστους κακοπροαίρετους γονείς να στοχοποιήσουν εκπαιδευτικούς».

Το σωματείο των εκπαιδευτικών καταγγέλλει κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας, καθώς μεταξύ άλλων «αφήνουν τα σχολεία υποστελεχωμένα να λειτουργούν με το φιλότιμο των εκπαιδευτικών εις βάρος της μόρφωσης των μαθητών».

Οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Αναλυτικά η καταγγελία του ΣΕΠΕ «Αλέξανδρος Δελμούζος»:

Πρωτοφανές περιστατικό σε νηπιαγωγείο της περιοχής μας. Παράσταση διαμαρτυρίας στην διεύθυνση Π.Ε. την Τετάρτη 1/12/21 στις 13.30 ( κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας 12.00 - 15.00)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου συνέβη σε Νηπιαγωγείο του Συλλόγου μας ένα πρωτοφανές γεγονός. Λόγω νόμιμης άδειας εκπαιδευτικού, το ολοήμερο τμήμα του ανέστειλε τη λειτουργία του, για να μην χαθεί ώρα από το πρωινό τμήμα. Με την διαδικασία αυτήν, το σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού που παρουσιάστηκε στην σχολική μονάδα κάλυψε στο ακέραιο το εργασιακό και διδακτικό του ωράριο. Η προϊσταμένη του νηπιαγωγείου ενημέρωσε έγκαιρα τους γονείς για την έκτακτη αλλαγή στο πρόγραμμα. Το σύνολο των γονιών και κηδεμόνων προσήλθαν και παρέλαβαν τους μαθητές με την λήξη της πρωινής ζώνης.

Ένας γονιός, όμως, ενώ παρέλαβε το παιδί του κανονικά, αποφάσισε να μηνύσει την προϊσταμένη για παράβαση καθήκοντος (!), και να οδηγηθεί η συνάδελφος στα πλαίσια του αυτοφώρου στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, για να δώσει κατάθεση! Η συνάδελφος πέρασε ολόκληρο το μεσημέρι στο αστυνομικό τμήμα, υπέστη ολόκληρη την διαδικασία που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις και αφού ορίστηκε δικάσιμος, καταβεβλημένη γύρισε σπίτι της .

Ο νομικός σύμβουλος του συλλόγου ήρθε, άμεσα, σε επικοινωνία με τη συνάδελφο. Ο πρόεδρος του συλλόγου έσπευσε στο αστυνομικό τμήμα και παρέμεινε μέχρι την αποχώρηση της, βρισκόμενος σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τα μέλη του ΔΣ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο! Καθημερινά και σε πολλές περιπτώσεις είμαστε εκτεθειμένοι σε κάθε είδους απειλές.

Τα κενά στα σχολεία δίνουν το δικαίωμα στους ελάχιστους κακοπροαίρετους γονείς να στοχοποιήσουν εκπαιδευτικούς.

Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο!

Τα αίτια και οι υπεύθυνοι είναι εδώ και χρόνια γνωστά. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας έχουν τεράστιες ευθύνες που αφήνουν τα σχολεία υποστελεχωμένα να λειτουργούν με το φιλότιμο των εκπαιδευτικών εις βάρος της μόρφωσης των μαθητών μας. Έχουν τεράστιες ευθύνες που δεν έχουν πάρει ούτε ένα μέτρο στήριξης των σχολείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, που εδώ και χρόνια αδιαφορούν προκλητικά για τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουν οι Νηπιαγωγοί στο χώρο του Νηπιαγωγείου. Δεν μπορεί από τη μία οι γονείς να μην ξέρουν τι να κάνουν με τα παιδιά τους τις μέρες που δεν λειτουργεί το ολοήμερο και από την άλλη οι εκπαιδευτικοί να φοβόμαστε να αρρωστήσουμε ή να πάρουμε τις άδειες που δικαιούμαστε.

Απαιτούμε:

✓   Να σταματήσει οποιαδήποτε διαδικασία δίωξης της συναδέλφου!

✓   Να παρέμβει άμεσα η Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής και το Υπουργείο Παιδείας! Να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην μας μετατρέπουν σε εξιλαστήρια θύματα!

✓   Να πάρει άμεσα θέση η ΔΟΕ καταγγέλλοντας το γεγονός.

✓   Να λειτουργήσουν άμεσα όλα τα ολοήμερα τμήματα Νηπιαγωγείων και Δημοτικών.

✓   Πρόσληψη επιπλέον προσωπικού που θα καλύπτει τις βραχυπρόθεσμες απουσίες.

✓   Εδώ και τώρα το Υπουργείο να προβεί σε μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Ο συλλογος στέκεται δίπλα στην συνάδελφο με όλα τα μέσα - συνδικαλιστικά και νομικά - που διαθέτει στηρίζοντάς την , σε κάθε απόφαση που θα πάρει .

Το ΔΣ του Συλλόγου καλεί τα μέλη του σε σε παράσταση διαμαρτυρίας για το θέμα στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής την Τετάρτη 1/12/21 στις 13.30 . προκηρύσσοντας 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 12.00 - 15.00 μ.μ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Χαλάνδρι: Πέθανε 8χρονη από θερμοπληξία μέσα σε αμάξι

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Η φαιντανύλη θερίζει τη νεολαία στις ΗΠΑ - 50 φορές πιο ισχυρό από ηρωίνη
Πάνω από 80.000 άνθρωποι πέθαναν από υπερβολική δόση οπιοειδών την περασμένη χρονιά, στην πλειονότητά τους από συνθετικές ουσίες, όπως η φαιντανύλη
Η φαιντανύλη θερίζει τη νεολαία στις ΗΠΑ - 50 φορές πιο ισχυρό από ηρωίνη
Ασύλληπτη τραγωδία στο Χαλάνδρι: Κοριτσάκι πέθανε από θερμοπληξία μέσα σε ΙΧ
Τραγωδία χθες το απόγευμα στο Χαλάνδρι, όπου ένα κοριτσάκι 8 ετών βρήκε φρικτό θάνατο μέσα σε ΙΧ αυτοκίνητο, πιθανόν από θερμοπληξία. Το τραγικό...
Ασύλληπτη τραγωδία στο Χαλάνδρι: Κοριτσάκι πέθανε από θερμοπληξία μέσα σε ΙΧ