παιδιά, αξιολόγηση, μαθητές, έκθεση Πισσαρίδη
Σε μία ακόμα καταγγελία σε βάρος διευθυντή σχολείου προχωρούν εκπαιδευτικοί - «Αγνόησε αίτημα συναδέλφων»

Αυταρχισμό και αντιδημοκρατική συμπεριφορά καταλογίζει ο ΣΕΠΕ «Αλέξανδρος Δελμούζος» σε διευθυντή σχολείου, με αφορμή την αξιολόγηση.

Όπως καταγγέλλεται, ο συγκεκριμένος διευθυντής αγνόησε αίτημα 13 μελών του Συλλόγου Διδασκόντων, ενώ συγκάλεσε συνεδρίαση «χωρίς να αναφέρει ότι ήταν αίτημα των συναδέλφων, αλλά και με διαφορετική θεματολογία από αυτή που είχαν καταθέσει ενυπόγραφα».

«Επίσης ο Διευθυντής προχώρησε μονοπρόσωπα στις 27 Οκτωβρίου στον ορισμό ομάδων και συντονιστών για το θέμα της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, αγνοώντας την εγκύκλιο που εξέδωσε στις 21 Οκτωβρίου ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και τις οδηγίες του ΙΕΠ για παράταση των διαδικασιών έως τις 12 Νοεμβρίου 2021», τονίζεται ακόμα.

Αναλυτικά η καταγγελία:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗΣ  Ν.ΜΑΚΡΗΣ

Το ΔΣ του συλλόγου «Αλέξανδρος Δελμούζος» από την πρώτη στιγμή που η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με τρόπο αντιδημοκρατικό και αυταρχικό προσπάθησε να επιβάλει τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της, έκανε σαφές πως θα σεβαστεί όλες τις απόψεις αλλά δεν θα ανεχτεί καμία αντισυναδελφική συμπεριφορά. Μάλιστα με σαφήνεια δήλωσε πως έχει στην διάθεση του το σύνολο των συνδικαλιστικών και νομικών μέσων ώστε να σταθεί δίπλα στα μέλη του .  

Το ΔΣ του συλλόγου έχει στα χέρια του έγγραφη καταγγελία εναντίον του Διευθυντή του ΔΣ Ανατολής Νέας Μάκρης, ο οποίος αγνόησε την από 5-10-21 αίτηση 13 μελών του ΣΔ του σχολείου για διεξαγωγή της ειδικής συνεδρίασης με θέμα: «Συλλογικός–Προγραμματισμός εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης της σχολικής μονάδας», επικαλούμενος ότι αυτή έχει πραγματοποιηθεί και δεν μπορεί να επαναληφθεί. Η Ειδική Συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε, εάν και έγινε κλήση από τον Διευθυντή, λόγω έλλειψης απαρτίας, μιας και η πλειοψηφία του Συλλόγου Διδασκόντων συμμετείχε στην απεργία- αποχή που είχε προκηρύξει η ΔΟΕ. Αντ΄ αυτού ο Διευθυντής συγκάλεσε συνεδρίαση στις 10 Νοεμβρίου χωρίς να αναφέρει ότι ήταν αίτημα των συναδέλφων, αλλά και με διαφορετική θεματολογία από αυτή που είχαν καταθέσει ενυπόγραφα.

Επίσης ο Διευθυντής προχώρησε μονοπρόσωπα στις 27 Οκτωβρίου στον ορισμό ομάδων και συντονιστών για το θέμα της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, αγνοώντας την εγκύκλιο που εξέδωσε στις 21 Οκτωβρίου ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και τις οδηγίες του ΙΕΠ για παράταση των διαδικασιών έως τις 12 Νοεμβρίου 2021.

Ο διευθυντής του σχολείου αρνήθηκε να πραγματοποιηθεί το αίτημα των συναδέλφων του, και με τρόπο δημοκρατικό μέσα στην ίδια προθεσμία (μέχρι τις 12/11/2021) να γίνει αναθεώρηση και να αποφασίσει η πλειοψηφία του ΣΔ για το περιεχόμενο της έκθεσης αποτίμησης, αλλά και για τον τρόπο χωρισμού των ομάδων αλλά και των συντονιστών Καλούμε τη Διεύθυνση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής να ελέγξει εάν συντελέστηκαν τυχόν αυθαιρεσίες από τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας με τη μη σύγκλιση του Συλλόγου Διδασκόντων, όπως ορίζει το Π.Δ.79/2017, Άρθρο 15. «1. Πέραν αυτών των τακτικών συνεδριάσεων ο Σύλλογος Διδασκόντων συνεδριάζει έκτακτα ύστερα από πρόσκληση του Διευθυντή ή του Προϊσταμένου του σχολείου ή ύστερα από γραπτή αίτηση προς τον Διευθυντή ή τον Προϊστάμενο του σχολείου τουλάχιστον από το ένα τρίτο (1/3) των μελών του Συλλόγου Διδασκόντων».

Σε κάθε περίπτωση ο σύλλογος δια μέσω του νομικού του συμβούλου θα παρακολουθήσει στενά το θέμα.  

Καλούμε: 

• Τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην ανέχονται τις όποιες αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και να περιφρουρήσουν τη δυνατότητα που τους δίνουν οι νόμοι για τη λήψη των αποφάσεων για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων από αυτούς, παρά την προσπάθεια που γίνεται για τη συρρίκνωσή τους το τελευταίο διάστημα. Να καταγγέλλουν οποιονδήποτε προσπαθήσει να περιορίσει τη βούληση των συναδέλφων, όπως εκφράζεται μέσα από τις πλειοψηφικές αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, για τα θέματα που συζητούνται στις συνεδριάσεις τους.

• Τα στελέχη εκπαίδευσης να σταθούν δίπλα στους συναδέλφους τους και όχι απέναντί τους σε μια δύσκολη περίοδο για όλο τον κλάδο...

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

ΌΛΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΔΕΚΤΑ στο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ - Αιτήσεις Εδώ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΣΙΡΟΠΙ
Σοκαριστικό! Σιρόπι για τον βήχα ενδέχεται να συνδέεται με τον θάνατο δεκάδων παιδιών
Ο αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 66, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ)
Σοκαριστικό! Σιρόπι για τον βήχα ενδέχεται να συνδέεται με τον θάνατο δεκάδων παιδιών
Clumsies
Ποια είναι τα τρία ελληνικά μπαρ που περιλαμβάνονται στα 50 καλύτερα του κόσμου
Από τα τρία αυτά μπαρ, τα δύο εξ αυτών ήταν στη συγκεκριμένη λίστα ουκ ολίγες φορές, ενώ ένα πέτυχε τη συγκεκριμένη διάκριση για πρώτη φορά φέτος.
Ποια είναι τα τρία ελληνικά μπαρ που περιλαμβάνονται στα 50 καλύτερα του κόσμου
ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟ ΑΝΤΙΡΡΙΟ
Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Εντυπωσιακή εικόνα- Ιστορική λήψη από το διάστημα
Η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου (Χαρίλαος Τρικούπης) έχει μήκος 2.833 μέτρα και φαίνεται ξεκάθαρα από τον δορυφόρο, αν σκεφτεί κανείς ότι είναι κολοσσιαία...
Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Εντυπωσιακή εικόνα- Ιστορική λήψη από το διάστημα
dimosio
Πότε κερδίζουν 1 έτος βαθμολογικής προαγωγής οι Δημόσιοι υπάλληλοι (Εγκύκλιος)
Διευκρινιστική εγκύκλιος του Υπουργείο Εσωτερικών για τη βαθμολογική προαγωγή των Δημοσίων υπαλλήλων κατά ένα έτος κατόπιν αξιολόγησης
Πότε κερδίζουν 1 έτος βαθμολογικής προαγωγής οι Δημόσιοι υπάλληλοι (Εγκύκλιος)