παιδιά, αξιολόγηση, μαθητές, έκθεση Πισσαρίδη
Σε μία ακόμα καταγγελία σε βάρος διευθυντή σχολείου προχωρούν εκπαιδευτικοί - «Αγνόησε αίτημα συναδέλφων»

Αυταρχισμό και αντιδημοκρατική συμπεριφορά καταλογίζει ο ΣΕΠΕ «Αλέξανδρος Δελμούζος» σε διευθυντή σχολείου, με αφορμή την αξιολόγηση.

Όπως καταγγέλλεται, ο συγκεκριμένος διευθυντής αγνόησε αίτημα 13 μελών του Συλλόγου Διδασκόντων, ενώ συγκάλεσε συνεδρίαση «χωρίς να αναφέρει ότι ήταν αίτημα των συναδέλφων, αλλά και με διαφορετική θεματολογία από αυτή που είχαν καταθέσει ενυπόγραφα».

«Επίσης ο Διευθυντής προχώρησε μονοπρόσωπα στις 27 Οκτωβρίου στον ορισμό ομάδων και συντονιστών για το θέμα της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, αγνοώντας την εγκύκλιο που εξέδωσε στις 21 Οκτωβρίου ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και τις οδηγίες του ΙΕΠ για παράταση των διαδικασιών έως τις 12 Νοεμβρίου 2021», τονίζεται ακόμα.

Αναλυτικά η καταγγελία:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗΣ  Ν.ΜΑΚΡΗΣ

Το ΔΣ του συλλόγου «Αλέξανδρος Δελμούζος» από την πρώτη στιγμή που η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με τρόπο αντιδημοκρατικό και αυταρχικό προσπάθησε να επιβάλει τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της, έκανε σαφές πως θα σεβαστεί όλες τις απόψεις αλλά δεν θα ανεχτεί καμία αντισυναδελφική συμπεριφορά. Μάλιστα με σαφήνεια δήλωσε πως έχει στην διάθεση του το σύνολο των συνδικαλιστικών και νομικών μέσων ώστε να σταθεί δίπλα στα μέλη του .  

Το ΔΣ του συλλόγου έχει στα χέρια του έγγραφη καταγγελία εναντίον του Διευθυντή του ΔΣ Ανατολής Νέας Μάκρης, ο οποίος αγνόησε την από 5-10-21 αίτηση 13 μελών του ΣΔ του σχολείου για διεξαγωγή της ειδικής συνεδρίασης με θέμα: «Συλλογικός–Προγραμματισμός εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης της σχολικής μονάδας», επικαλούμενος ότι αυτή έχει πραγματοποιηθεί και δεν μπορεί να επαναληφθεί. Η Ειδική Συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε, εάν και έγινε κλήση από τον Διευθυντή, λόγω έλλειψης απαρτίας, μιας και η πλειοψηφία του Συλλόγου Διδασκόντων συμμετείχε στην απεργία- αποχή που είχε προκηρύξει η ΔΟΕ. Αντ΄ αυτού ο Διευθυντής συγκάλεσε συνεδρίαση στις 10 Νοεμβρίου χωρίς να αναφέρει ότι ήταν αίτημα των συναδέλφων, αλλά και με διαφορετική θεματολογία από αυτή που είχαν καταθέσει ενυπόγραφα.

Επίσης ο Διευθυντής προχώρησε μονοπρόσωπα στις 27 Οκτωβρίου στον ορισμό ομάδων και συντονιστών για το θέμα της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, αγνοώντας την εγκύκλιο που εξέδωσε στις 21 Οκτωβρίου ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και τις οδηγίες του ΙΕΠ για παράταση των διαδικασιών έως τις 12 Νοεμβρίου 2021.

Ο διευθυντής του σχολείου αρνήθηκε να πραγματοποιηθεί το αίτημα των συναδέλφων του, και με τρόπο δημοκρατικό μέσα στην ίδια προθεσμία (μέχρι τις 12/11/2021) να γίνει αναθεώρηση και να αποφασίσει η πλειοψηφία του ΣΔ για το περιεχόμενο της έκθεσης αποτίμησης, αλλά και για τον τρόπο χωρισμού των ομάδων αλλά και των συντονιστών Καλούμε τη Διεύθυνση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής να ελέγξει εάν συντελέστηκαν τυχόν αυθαιρεσίες από τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας με τη μη σύγκλιση του Συλλόγου Διδασκόντων, όπως ορίζει το Π.Δ.79/2017, Άρθρο 15. «1. Πέραν αυτών των τακτικών συνεδριάσεων ο Σύλλογος Διδασκόντων συνεδριάζει έκτακτα ύστερα από πρόσκληση του Διευθυντή ή του Προϊσταμένου του σχολείου ή ύστερα από γραπτή αίτηση προς τον Διευθυντή ή τον Προϊστάμενο του σχολείου τουλάχιστον από το ένα τρίτο (1/3) των μελών του Συλλόγου Διδασκόντων».

Σε κάθε περίπτωση ο σύλλογος δια μέσω του νομικού του συμβούλου θα παρακολουθήσει στενά το θέμα.  

Καλούμε: 

• Τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην ανέχονται τις όποιες αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και να περιφρουρήσουν τη δυνατότητα που τους δίνουν οι νόμοι για τη λήψη των αποφάσεων για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων από αυτούς, παρά την προσπάθεια που γίνεται για τη συρρίκνωσή τους το τελευταίο διάστημα. Να καταγγέλλουν οποιονδήποτε προσπαθήσει να περιορίσει τη βούληση των συναδέλφων, όπως εκφράζεται μέσα από τις πλειοψηφικές αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, για τα θέματα που συζητούνται στις συνεδριάσεις τους.

• Τα στελέχη εκπαίδευσης να σταθούν δίπλα στους συναδέλφους τους και όχι απέναντί τους σε μια δύσκολη περίοδο για όλο τον κλάδο...

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έρχεται «βαρύς» καύσωνας στην Αττική: Πάνω από 42°C τις επόμενες ημέρες

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/76

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καρχιμάνης
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Χιλιάδες ευρώ σε μέλη της οικογένειας του Περιφερειάρχη Ηπείρου
Επιδοτήσεις με το... οικογενειακό όνομα: Στο φως τα ποσά που έλαβαν συγγενείς του Περιφερειάρχη Ηπείρου από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Χιλιάδες ευρώ σε μέλη της οικογένειας του Περιφερειάρχη Ηπείρου
Βουλή
Στη Βουλή τροπολογία για τη δόμηση σε οικισμούς με λιγότερους από 2.000 κατοίκους
Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του ΥΠΕΝ για τη δόμηση σε οικισμούς με λιγότερους από 2.000 κατοίκους
Στη Βουλή τροπολογία για τη δόμηση σε οικισμούς με λιγότερους από 2.000 κατοίκους
pyrosvestiki.jpg
Πυρκαγιές σε Κερατέα, Ωραιόκαστρο και Σέρρες – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες
Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά στην Κερατέα - Σε ύφεση η φωτιά στο Ωραιόκαστρο, μαίνεται η φωτιά στις Σέρρες
Πυρκαγιές σε Κερατέα, Ωραιόκαστρο και Σέρρες – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες