Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Περιλαμβάνονται προγράμματα συνεργασίας στον εκπαιδευτικό αλλά και τον ερευνητικό τομέα

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν εκ μέρους του ΓΕΕΘΑ ο διευθυντής Β' Κλάδου του, υποναύαρχος Δημήτριος Μήλας και εκ μέρους του ΟΠΑ ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, ο οποίος συνοδευόταν από τον αναπληρωτή καθηγητή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του ΟΠΑ, Σπυρίδωνα Μπλαβούκο και τον υπεύθυνο Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου, Νικόλαο Κυρέζη.

Σκοπός του μνημονίου, προστίθεται στην ανακοίνωση, είναι η ανάπτυξη μίας δημιουργικής και στενής συνεργασίας που θα αποφέρουν πολλαπλά οφέλη τόσο για το ΟΠΑ όσο και για το ΓΕΕΘΑ, με μία σειρά κοινών πρωτοβουλιών που αφορούν στην έρευνα και την εκπαίδευση.

Ειδικότερα, περιλαμβάνονται προγράμματα συνεργασίας στον εκπαιδευτικό αλλά και τον ερευνητικό τομέα, με χαρακτηριστικότερες τις ακόλουθες δράσεις:

- Συμμετοχή στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στα ήδη υπάρχοντα μεταπτυχιακά προγράμματα του ΟΠΑ σε εξασφαλισμένες θέσεις και μέσω υποτροφιών.

- Φοίτησή στελεχών σε προγράμματα ταχύρρυθμης εκπαίδευσης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου (ΚΕΔΙΒΙΜ) με την παροχή αντίστοιχης πιστοποίησης.

- Δυνατότητα χρησιμοποίησης ήδη θεσμοθετημένων πλατφόρμων (Jean Monnet Centre of Excellence on EU Multilateral Diplomacy).

- Η ίδρυση εργαστηρίου μελέτης που θα εστιάζει στις Διεθνείς Διαπραγματεύσεις και την Αμυντική Οικονομία (International Negotiations and Defence Economics).

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, που με κοινό γνώμονα τη θεμελιώδη αξία της αριστείας θέτει τις βάσεις για μία στενή, δημιουργική και αμοιβαία επωφελή συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων, που παρουσιάζουν πολλά κοινά στους τομείς της εκπαίδευσης, της επιστήμης και της έρευνας.

Από την πλευρά του, ο πρύτανης του ΟΠΑ με τη σειρά του τόνισε ότι «με την ουσιαστική συνεργασία των δύο πλευρών και την υλοποίηση των περιγραφόμενων δράσεων, προσδοκούμε να ωφεληθούν πολλαπλά αμφότεροι οι οργανισμοί. Η σύνδεση της έρευνας και της εκπαίδευσης αποτελεί -και σε αυτήν τη σπουδαία σύμπραξη- τη σύνδεσή μας με τις πραγματικές ανάγκες των φορέων του Δημοσίου για την υποστήριξη και ανάπτυξή τους με βάση την ποιότητα και την αξία της αριστείας που πρεσβεύουν και οι δύο πλευρές».

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Γεωργία - Βιασμός: Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες με τις μελανιές στο σώμα της (εικόνες)

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο δύο νεαροί από επίθεση ατόμων - Ο ένας φέρει τραύμα από μαχαίρι
Ομάδα ατόμων επιτέθηκε σε δύο νεαρούς στη Θεσσαλονίκη - Διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ενώ ο ένας φέρει τραύμα από μαχαίρι
Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο δύο νεαροί από επίθεση ατόμων
papaevaggelou
Παπαευαγγέλου: Τα σχολεία, το πλέον ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά
«Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ότι το σχολείο εκτός από απαραίτητο αποτελεί και το πλέον ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά», υπογραμμίζει η Βάνα...
Παπαευαγγέλου: Τα σχολεία, το πλέον ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά
Άδειες ειδικού σκοπού: Αναδίπλωση από το υπουργείο Εργασίας - Τι αλλάζει στις αποδοχές
Αναδίπλωση από το υπουργείο Εργασίας για τις άδειες ειδικούς σκοπού των εργαζομένων - Τι αλλάζει στις αποδοχές
Άδειες ειδικού σκοπού: Αναδίπλωση από το υπουργείο Εργασίας - Τι αλλάζει
xioni kakokairia
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πολικό ψύχος προ των πυλών - Τα δύο σενάρια (Vid)
Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια ακόμα και στην Αττική αναμένεται να φέρει η κακοκαιρία «Ελπίδα» τα επόμενα 24ωρα - Τα δύο σενάρια για τα έντονα...
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πολικό ψύχος προ των πυλών - Τα δύο σενάρια (Vid)