ΟΠΑ: Επιστροφή φοιτητών σε ανακαινισμένους χώρους και βράβευση αριστούχων
Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) υποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά τις φοιτήτριες και τους φοιτητές του γεμίζοντας και πάλι τα αμφιθέατρά του , ενώ έθεσε στη διάθεση των φοιτητών του και νέους, ανακαινισμένους χώρους με σύγχρονο εξοπλισμό

Δύο χρόνια μετά την έλευση της πανδημίας και τις πρωτόγνωρες συνθήκες που άλλαξαν την καθημερινότητά μας, η πανεπιστημιακή Κοινότητα συμμετέχει ενεργά στην επιστροφή στους γνώριμους ρυθμούς ζωής, με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

Σε αυτό το πλαίσιο το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) υποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά τις φοιτήτριες και τους φοιτητές του γεμίζοντας και πάλι τα αμφιθέατρά του με νέους ανθρώπους που θα εκκολαφθούν για να γίνουν οι νέοι επιστήμονες που θα προσφέρουν στην κοινωνία και την οικονομία.

Παράλληλα, το ΟΠΑ έθεσε στη διάθεση των φοιτητών του και νέους, ανακαινισμένους χώρους με σύγχρονο εξοπλισμό, ώστε να τους διευκολύνει στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Την Τρίτη 12 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών του Ιδρύματος και την οποία χαιρέτισαν ο Πρύτανης του ΟΠΑ Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού Καθηγητής Βασίλειος Βασδέκης, ο Πρόεδρος της Φοιτητικής Λέσχης Αναπληρωτής Καθηγητής Εμμανουήλ Κρητικός, ο Επιστημονικός Υπεύθυνος της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας Αναπληρωτής Καθηγητής Ιωάννης Μούρτος, όπως επίσης και ο Συντονιστής των Δράσεων του Προγράμματος Εθελοντισμού του ΟΠΑ, Επίκουρος Καθηγητής Ηλίας Καπουτσής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Κοσμήτορες των Σχολών και οι Πρόεδροι των Τμημάτων του Πανεπιστημίου που απένειμαν τους τιμητικούς επαίνους στους αριστεύσαντες πρωτοετείς.

Ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, δήλωσε: «Σήμερα είμαστε χαρούμενοι γιατί υποδεχτήκαμε τις νέες φοιτήτριες και τους νέους φοιτητές μας, τους αυριανούς επιστήμονες που θα εκκολαφθούν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και θα λάβουν τη γνώση και τα εφόδια από το εξαίρετο επιστημονικό προσωπικό και τα σύγχρονα προγράμματα σπουδών, τα οποία βρίσκονται σε περίοπτες θέσεις παγκοσμίως, αναφορικά με την ποιότητά τους. Επίσης, βραβεύσαμε τους άριστους από κάθε τμήμα, δεδομένου ότι η αριστεία στην εκπαίδευση και την έρευνα αποτελεί μια από τις αξίες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.»

Αρωγοί της θαυμαστής προσπάθειας των νέων επιστημόνων ήταν οι εφημερίδες το «ΒΗΜΑ» και τα «ΝΕΑ» που επιβράβευσαν τους αριστούχους νεοεισακτέους φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών προσφέροντάς τους δωρεάν πρόσβαση για ένα τρίμηνο στο ηλεκτρονικό Ιστορικό Αρχείο του «Οικονομικού Ταχυδρόμου», καθώς επίσης και 40 σειρές βιβλίων με θέμα : «Ιστορία του Νέου Ελληνισμού 1770-1871».


 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

10 Πιστοποιητικά Τεχνητής Νοημοσύνης για Εκπαιδευτικούς: 1000 Υποτροφίες ως 19/1

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

απεργια ταξι
Απεργία ταξί: Συνεχίζεται και την Πέμπτη (15/01) με πορεία προς το Μαξίμου
Οι αυτοκινητιστές συνεχίζουν τον αγώνα τους για τα αιτήματα της τάξης τους με συγκέντρωση και αυτοκινητοπομπή
Απεργία ταξί: Συνεχίζεται και την Πέμπτη (15/01) με πορεία προς το Μαξίμου
doe.jpg
ΔΟΕ: Καταγγελία για ποινικοποίηση της απεργίας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
Για την κλήση σε απολογία απεργών εκπαιδευτικών από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό της Πελοποννήσου την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026
ΔΟΕ: Καταγγελία για ποινικοποίηση της απεργίας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
στρατός
Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο
Ολόκληρες οι αλλαγές στη στρατιωτική θητεία, την ΕΣΣΟ και τα κίνητρα για παραμεθόριες και ειδικές μονάδες
Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο
εγκαίνια
Σ. Ζαχαράκη: Εγκαίνια της Κεντρικής Δομής Συντονισμού των 13 Κέντρων Καινοτομίας του ΙΤΥΕ «Διόφαντος»
«Τα Κέντρα Καινοτομίας που δημιουργούμε στη χώρα είναι σημείο αναφοράς για την εκπαίδευση που κοιτά μπροστά για την εξάλειψη ανισοτήτων και την...
Σ. Ζαχαράκη: Εγκαίνια της Κεντρικής Δομής Συντονισμού των 13 Κέντρων Καινοτομίας του ΙΤΥΕ «Διόφαντος»