ΟΠΑ: Επιστροφή φοιτητών σε ανακαινισμένους χώρους και βράβευση αριστούχων
Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) υποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά τις φοιτήτριες και τους φοιτητές του γεμίζοντας και πάλι τα αμφιθέατρά του , ενώ έθεσε στη διάθεση των φοιτητών του και νέους, ανακαινισμένους χώρους με σύγχρονο εξοπλισμό

Δύο χρόνια μετά την έλευση της πανδημίας και τις πρωτόγνωρες συνθήκες που άλλαξαν την καθημερινότητά μας, η πανεπιστημιακή Κοινότητα συμμετέχει ενεργά στην επιστροφή στους γνώριμους ρυθμούς ζωής, με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

Σε αυτό το πλαίσιο το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) υποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά τις φοιτήτριες και τους φοιτητές του γεμίζοντας και πάλι τα αμφιθέατρά του με νέους ανθρώπους που θα εκκολαφθούν για να γίνουν οι νέοι επιστήμονες που θα προσφέρουν στην κοινωνία και την οικονομία.

Παράλληλα, το ΟΠΑ έθεσε στη διάθεση των φοιτητών του και νέους, ανακαινισμένους χώρους με σύγχρονο εξοπλισμό, ώστε να τους διευκολύνει στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Την Τρίτη 12 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών του Ιδρύματος και την οποία χαιρέτισαν ο Πρύτανης του ΟΠΑ Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού Καθηγητής Βασίλειος Βασδέκης, ο Πρόεδρος της Φοιτητικής Λέσχης Αναπληρωτής Καθηγητής Εμμανουήλ Κρητικός, ο Επιστημονικός Υπεύθυνος της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας Αναπληρωτής Καθηγητής Ιωάννης Μούρτος, όπως επίσης και ο Συντονιστής των Δράσεων του Προγράμματος Εθελοντισμού του ΟΠΑ, Επίκουρος Καθηγητής Ηλίας Καπουτσής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Κοσμήτορες των Σχολών και οι Πρόεδροι των Τμημάτων του Πανεπιστημίου που απένειμαν τους τιμητικούς επαίνους στους αριστεύσαντες πρωτοετείς.

Ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, δήλωσε: «Σήμερα είμαστε χαρούμενοι γιατί υποδεχτήκαμε τις νέες φοιτήτριες και τους νέους φοιτητές μας, τους αυριανούς επιστήμονες που θα εκκολαφθούν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και θα λάβουν τη γνώση και τα εφόδια από το εξαίρετο επιστημονικό προσωπικό και τα σύγχρονα προγράμματα σπουδών, τα οποία βρίσκονται σε περίοπτες θέσεις παγκοσμίως, αναφορικά με την ποιότητά τους. Επίσης, βραβεύσαμε τους άριστους από κάθε τμήμα, δεδομένου ότι η αριστεία στην εκπαίδευση και την έρευνα αποτελεί μια από τις αξίες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.»

Αρωγοί της θαυμαστής προσπάθειας των νέων επιστημόνων ήταν οι εφημερίδες το «ΒΗΜΑ» και τα «ΝΕΑ» που επιβράβευσαν τους αριστούχους νεοεισακτέους φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών προσφέροντάς τους δωρεάν πρόσβαση για ένα τρίμηνο στο ηλεκτρονικό Ιστορικό Αρχείο του «Οικονομικού Ταχυδρόμου», καθώς επίσης και 40 σειρές βιβλίων με θέμα : «Ιστορία του Νέου Ελληνισμού 1770-1871».


 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλειστά σχολεία παντού (Ανανεώνεται η λίστα συνεχώς)

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συμβολαιογράφος μιλάει με πελάτη για κληρονομιά
Νέο κληρονομικό δίκαιο: Πώς αλλάζει η θέση των παιδιών στην οικογενειακή περιουσία
Οι αλλαγές κινούνται στη λογική της εξισορρόπησης συμφερόντων ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας
Νέο κληρονομικό δίκαιο: Πώς αλλάζει η θέση των παιδιών στην οικογενειακή περιουσία
mathimatika
Γίνεται 2+2 να κάνει 5; - Μια ανατρεπτική ανάλυση της πραγματικότητας
Το 2020, ο βιοστατιστικός Kareem Carr έθεσε μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση: το πρόβλημα δεν είναι αν το «2+2=5» είναι λάθος, αλλά ποιο πλαίσιο...
Γίνεται 2+2 να κάνει 5; - Μια ανατρεπτική ανάλυση της πραγματικότητας
sintaksi_0.jpg
Συνταξιοδοτικό «κραχ»: Το ιστορικό ρεκόρ στις συντάξεις που δεν περίμενε κανείς
ΕΦΚΑ: Ρεκόρ αιτήσεων συνταξιοδότησης το 2025 – Οι 4 λόγοι της μαζικής φυγής και το φάντασμα των ορίων ηλικίας το 2027
Συνταξιοδοτικό «κραχ»: Το ιστορικό ρεκόρ στις συντάξεις που δεν περίμενε κανείς