Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο: «Πολύ σύντομα» ο διάλογος για το Εθνικό Απολυτήριο

Εκπαίδευση 0

Κορονοϊός - Παπαευαγγέλου: Δεν υπάρχει αύξηση κρουσμάτων σε μαθητές

Kαθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Bάνα Παπαευαγγέλου
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Παρά το γεγονός πως τα σχολεία έχουν ανοίξει εδώ και δύο μήνες δεν έχουν δει αύξηση των κρουσμάτων σε μαθητές», σημειώνει η Βάνα Παπαευαγγέλου

Μετάδοση του κορονοϊού σε εργασιακούς χώρους, χωρίς παράλληλα να παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων στους μαθητές, διαπιστώνει η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Σε κάθε περίπτωση, παρά το γεγονός πως τα σχολεία έχουν ανοίξει εδώ και δύο μήνες δεν έχουν δει αύξηση των κρουσμάτων σε μαθητές», σχολίασε η καθηγήτρια.

«Το εντατικό testing συμβάλλει στον έλεγχο της πανδημίας, όπως φάνηκε από τα σχολεία γι' αυτό ζητήσαμε ως Επιτροπή να αυξηθεί το testing και στους ανεμβολίαστους», επισήμανε ακόμα η κ. Παπαευαγγέλου.

Σύμφωνα πάντως με όσα ανέφερε η κ. Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση της Πέμπτης για την πανδημία, παρατηρείται σημαντική επιδείνωση του επιδημιολογικού φορτίου στη χώρα.

Η ίδια σημείωσε ότι το ποσοστό θετικότητας έχει αυξηθεί και ότι είναι εμφανής η επέκταση του 4ου κύματος, τα ενεργά κρούσματα είναι 35.000 και σημαντική η πίεση στο σύστημα υγείας με αύξηση εισαγωγών κατά 35%.

Η κ. Παπαευαγγέλου επισήμανε ότι οι ηλικίες 35-55 ετών αποτελούν το 30% του συνόλου των κρουσμάτων.

Μίλησε για τήρηση των μέτρων προστασίας και αυξημένο testing στους ανεμβολίαστους, για την προστασία από την χορήγηση της τρίτης δόσης και απηύθυνε έκκληση σε όλους να εμβολιαστούν.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Δωρεάν 4 σεμινάρια για εκπαιδευτικούς με στήριξη της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας

Επίδομα συνταξιούχων: Ποιοι θα δουν 150 ευρώ επιπλέον και ποιοι θα λάβουν 400 ευρώ για πρώτη φορά

Πέφτουν οι σοβάδες, διώκονται οι δάσκαλοι: Στο Πόρτο Ράφτη η ευθύνη βρίσκει τον εύκολο στόχο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση