Edupass: Οπτικοποιημένες οδηγίες για εκπαιδευτικούς, γονείς, κηδεμόνες
Αναλυτικά οπτικοποιημένες οδηγίες για εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες για την πλατφόρμα edupass.gov.gr

Από την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία για τα δημόσια σχολεία η πλατφόρμα edupass.gov.gr, μέσω της οποίας θα εκδίδεται η Σχολική Κάρτα για COVID-19, ενώ ενσωματώνονται και όλες οι λειτουργίες του self-testing.gov.gr.

Το alfavita.gr έλαβε από τον εκπαιδευτικό του 5ου Δημοτικού σχολείου Δράμας, Στράτο Κυριαζίδη, και δημοσιεύει οπτικοποιημένες οδηγίες για το edupass για τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς/κηδεμόνες.

Δείτε εδώ τις Οδηγίες για εκπαιδευτικούς

Δείτε εδώ τις Οδηγίες για γονείς/κηδεμόνες

Υπενθυμίζεται πως η σχολική κάρτα αφορά προς το παρόν μόνο τα δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και ειδικής αγωγής.

Ποιοι πρέπει να υποβάλλουν δήλωση

Υπόχρεοι υποβολής στην πλατφόρμα edupass.gov.gr δήλωσης συμμετοχής με φυσική παρουσία στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στις δημόσιες σχολικές μονάδες είναι: 

  • οι μαθητές/τριες,
  • το εκπαιδευτικό προσωπικό και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.),
  • κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο, που συμμετέχει με φυσική παρουσία σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που διενεργείται εντός των χώρων της δημόσιας εκπαιδευτικής δομής («επισκέπτες»), όπως για παράδειγμα φοιτητές/τριες που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση στη σχολική μονάδα.

Ποιες οι προϋποθέσεις 

Οι υπόχρεοι ή οι γονείς/κηδεμόνες τους εισέρχονται στην πλατφόρμα και δηλώνουν την πρόθεση φυσικής παρουσίας τους στους χώρους της σχολικής μονάδας, ζητώντας να αποστέλλεται στη θυρίδα της σχολικής μονάδας τους η κατάστασή τους. 

  • σε περίπτωση που έχουν εμβολιασθεί ή που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά και
  • σε περίπτωση υποβολής σε διαγνωστικό (rapid/PCR) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), όσες φορές απαιτείται από το εκάστοτε ισχύον πλαίσιο, π.χ. για τους μαθητές που δεν έχουν εμβολιασθεί/νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η αντίστοιχη δήλωση στο edupass.gov.gr πρέπει να υποβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι το edupass.gov.gr σε πρώτη φάση ενεργοποιήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) και στόχος του είναι να συμβάλει στην προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και στην απλούστευση των διαδικασιών ελέγχου για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Η νέα πλατφόρμα συνιστά αποτέλεσμα της συνεργασίας των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και είναι προσβάσιμη από το gov.gr.

Υλοποιήθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ η άντληση των στοιχείων πραγματοποιείται από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης και την ΗΔΙΚΑ.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ηλικιωμένοι δάσκαλοι
Εκπαιδευτικοί έως τα… 68,5 έτη; Η «σιωπηλή» παράταση εργασίας που προκαλεί αντιδράσεις
Ένα θέμα που αγγίζει χιλιάδες εκπαιδευτικούς - Οι εκπαιδευτικοί να αποτελούν τη μοναδική κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων που, στην πράξη, καλούνται να...
Εκπαιδευτικοί έως τα… 68,5 έτη; Η «σιωπηλή» παράταση εργασίας που προκαλεί αντιδράσεις
ekdromi.jpg
Νέο πλαίσιο για τις σχολικές εκδρομές: 5+1 νέα μέτρα για περισσότερη ασφάλεια και στήριξη στους εκπαιδευτικούς
Οι αλλαγές στο πλαίσιο των σχολικών εκδρομών δείχνουν ότι το υπουργείο επιχειρεί να απαντήσει σε χρόνιες δυσλειτουργίες και ανησυχίες της...
Νέο πλαίσιο για τις σχολικές εκδρομές: 5+1 νέα μέτρα για περισσότερη ασφάλεια και στήριξη στους εκπαιδευτικούς