Ανελέητο τρολάρισμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά από τις θλιβερές εικόνες πλημμυρών σε σχολεία και πανεπιστήμια, εξέγερση γονιών για τις συγχωνεύσεις Τμημάτων και εκπαιδευτικών για την αξιολόγηση, κινητοποίηση φοιτητών και χλεύη από μαθητές, πέτυχε σε μόλις μια μέρα η υπουργός Παιδείας.

Είναι κάποιες φορές που όσο σχεδιασμό κι αν έχεις κάνει, μια συγκυρία αρκεί για να τον τινάξει στον αέρα και να γελοιοποιήσει κάθε επίφαση σοβαρότητας. Η καταιγίδα που πλήττει τη χώρα, βούλιαξε και το χάρτινο καραβάκι της κ.Κεραμέως

Οι εικόνες από τα σχολεία όπου οι εκπαιδευτικοί κατασκεύασαν πρόχειρη γέφυρα με θρανία για να γλιτώσουν τους μαθητές, από τα Νηπιαγωγεία με τα έκπληκτα νήπια που περίμεναν κάποιον γονιό να τα μαζέψει χαζεύοντας το πέλαγος κι από τα Πανεπιστήμια με τα τρύπια ταβάνια και τις λίμνες εκεί που κάποτε ήταν διάδρομοι, δημιούργησαν τέτοιο  σούσουρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε βάρος της κ.Κεραμέως και της επιμονής της σε μια δήθεν αξιολόγηση, όση δεν μπόρεσε να δημιουργήσει η επιμονή των εκπαιδευτικών. Ήταν επόμενο να ξεκινήσει ανελέητο τρολάρισμα

1.jpg
2.jpg
ker.jpg
6.jpg

Χθες (και σήμερα) κάθε γονιός, κάθε μαθητής, κάθε πολίτης αυτής της αλλοπρόσαλλης χώρας, αντιλαμβάνεται με τις αισθήσεις του ότι μια αξιολόγηση που δεν περιλαμβάνει τις υποδομές και τη στελέχωση των δομών που πρόκειται να αξιολογηθούν, δεν είναι πραγματική αξιολόγηση.  Για αυτά οι εκπαιδευτικοί δεν θα υποβάλουν εκθέσεις, ώστε να μη φαίνεται η γύμνια του κράτους. Αλλά τους ζητείται να αξιολογηθούν για όλα τα υπόλοιπα  με τρόπο που οδηγεί με μαθηματικό τρόπο σε κατάταξη των σχολείων σε καλά και κακά, με βάση τις επιδόσεις των μαθητών τους ιδίως (αγνοώντας βέβαια τη διαφορετική σύσταση μαθητικών πληθυσμών, τον υπερπληθυσμό σε κάποιες τάξεις, τις υποδομές, τη δυσκολία των δυσπρόσιτων, τη νησιωτικότητα, κλπ)

Όχι άδικα, ο Νίκος Φίλης συνέδεσε άμεσα κακοκαιρία και αξιολόγηση: "Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ξεκίνησε! Θα κατορθώσουν να οδηγήσουν με επιτυχία τους μαθητές πάνω στην τεχνητή γέφυρα από θρανία;  Για αυτό λέμε ότι η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας ξεκινά από τις υποδομές και τις συνθήκες που γίνεται το μάθημα. Για αυτό λέμε ότι εν μέσω πανδημίας και κλειστών σχολείων προτεραιότητα έχει η στήριξη των εκπαιδευτικών και η κάλυψη των τεράστιων μαθησιακών κενών που δημιουργήθηκαν, κι όχι η επιβολή μιας ψευδούς και τιμωρητικής γραφειοκρατικής διαδικασίας, που θα στιγματίσει εκπαιδευτικούς και θα χωρίσει τα σχολεία σε διαφορετικές ταχύτητες", είπε. 

Και δεν ήταν μόνο ο Ν.Φίλης

8.png

Και fake news

Κατά διαβολική σύμπτωση, επίσης χτες η κ.Κεραμέως "πιάστηκε" να διαδίδει fake news για την απόφαση του Εφετείου, καθώς υποστήριξε (χρησιμοποιώντας μάλιστα το επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας...) ότι κρίθηκε και καταχρηστική η απεργία-αποχή των Ομοσπονδιών, ενώ είχε κριθεί μόνο παράνομη εκτός από την απεργία της ΟΙΕΛΕ που κρίθηκε μόνο καταχρηστική, σαν "πολιτική απεργία". Φάνηκε ακόμα, από μια ανάγνωση της απόφασης του Εφετείου, ότι η fast track διαδικασία που επέβαλλε η υπουργός Παιδείας, οδήγησε σε μια μονομέρεια: Ενώ η κ.Κεραμέως αρνήθηκε το διάλογο με την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ προτού καταθέσει το νομοσχέδιό της για την αξιολόγηση, μετά κατηγόρησε τους εκπαιδευτικούς, μεταξύ άλων, ότι δεν ζήτησαν οι ίδιοι διάλογο μέσω του ΟΜΕΔ (Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας) όπως προβλέπει ο νόμος. Ούτε η ίδια είχε ζητήσει βέβαια τέτοιο διάλογο. Και βρέθηκε δικαστής που έκρινε ότι δεν καμιά σημασία ότι το δημόσιο δε ζήτησε διάλογο στον ΟΜΕΔ, αλλά έχει καθοριστική σημασία ότι δεν τον ζήτησαν οι εκπαιδευτικοί.

Για να τριτώσει το κακό για την υπουργό Παιδείας, επίσης χτες εκδηλώθηκε ένα κύμα εξέγερσης ταυτόχρονα από γονείς και μαθητές που κατάλαβαν πλέον τις προθέσεις της με τις εκατοντάδες συγχωνεύσεις τμημάτων εν μέσω πανδημίας, από φοιτητές που άρχισαν να ξεσηκώνονται για την κατάσταση στα πανεπιστήμια, και φυσικά από τους εκπαιδευτικούς. Τι έκανε η ίδια; Απέφυγε να εμφανιστεί για να μην αναγκαστεί να ξαναπεί ότι για τα χιλιάδες κενά στα σχολεία φταίνε οι εκπαιδευτικοί που παίρνουν αναρρωτικές άδειες (...) έβαλε όμως το γενικό γραμματέα του Υπουργείου κ.Α.Κόπτση με το ταιριαστό στην περίσταση όνομα να μιλήσει για ...επιμελημένο εξορθολογισμό: «Δεν πρέπει να κατασπαταλάται εκπαιδευτικό προσωπικό» ούτε και να «πηγαίνουν χαμένα τα χρήματα των φορολογουμένων» είπε ο κ. Κόπτσης, μιλώντας σε εκπομπή του OPEN, επιβεβαιώνοντας εμμέσως όσα καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί, ότι δηλαδή οι συγχωνεύσεις τμημάτων γίνονται προκειμένου το υπουργείο Παιδείας να γλιτώσει τις επιπλέον απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού. Δε θέλουμε να μεταφέρουμε εδώ τις αντιδράσεις ορισμένων γονιών με παιδιά σε υπό συγχώνευση Τμήματα που τον άκουγαν μαζί μας.

Αύριο η απόφαση των ΕΛΜΕ

Οι εκπαιδευτικοί χθες και σήμερα κάνουν γενικές συνελεύσεις και αύριο Σάββατο αναμένεται να ανακοινώσουν (οι ΕΛΜΕ τουλάχιστον στην συνέλευση των Προέδρων τους και ακολουθούν οι δάσκαλοι) αποφάσεις -εκτός απροόπτου- για επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής, σύμφωνα με τους όρους νομιμότητας που έθεσε το Δικαστήριο.

Τι κατάφερε λοιπόν η κ.Κεραμέως με την αδιαλλαξία της, τα ψεύδη και την επιμονή της να επιβάλλει μια αξιολόγηση που δεν είναι πραγματική αξιολόγηση αφού δεν περιλαμβάνει τη δυνατότητα να εκφράσουν οι εκπαιδευτικοί τις ενστάσεις τους για τις υποδομές του ξεχαρβαλωμένου κράτους και τις ελλείψεις εκπαιδευτικών;

Να εξοργίσει εκπαιδευτικούς και γονείς, να ξεσηκώσει τους φοιτητές και να την "τρολάρουν" οι μαθητές, που εξέδωσαν μια χιουμοριστική, αλλά ενδεικτική της κατάστασης, ανακοίνωση:

"Στείλτε το Λιμενικό"

"Εκ μέρους όλων των σχολείων και μαθητών, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλετε ώστε να προστατέψετε τα δικαιώματά μας στη μόρφωση, ώστε να είναι τα σχολεία μας ασφαλή, χωρίς κενά σε καθηγητές, ώστε να εξασφαλίζεται ότι όλοι οι μαθητές θα απολαμβάνουμε υψηλού επιπέδου εκπαίδευση.

Σας ενημερώνουμε ότι η «Αξιολόγηση» των σχολικών κτιρίων και υποδομών κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα χάρη στη γενναία κρατική σας χρηματοδότηση. Μας χαροποίησε ιδιαίτερα τα νέα μαθήματα που προστέθηκαν στο ημερήσιο σχολικό πρόγραμμά μας, αυτά του κανόε-καγιάκ και της κολύμβησης.

Επίσης πήγε πολύ καλά η τηλε-άντληση των υδάτων μέσω webex από τα προαύλιά μας και από τα ολοκαίνουργια κοντέινερ που έχουμε για αίθουσες.

Επιπρόσθετα, ευχαριστούμε για τα θρανία πολλαπλών χρήσεων με τα οποία εξοπλίσατε τα σχολεία μας. Το γιορτάσαμε χορεύοντας ΜΠΑΛ(Λ)Ο πάνω τους.

Τέλος, ενημερώστε εκ μέρους μας την αντιτρομοκρατική και τα ΜΑΤ ότι σήμερα και αύριο λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων δεν χρειάζεται να έρθουν από τα σχολεία και τις γειτονιές μας. Από Δευτέρα. Προς το παρόν μπορείτε να στείλετε το Λιμενικό"

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

thranio taksi sxoleio
Πρακτικές ασυδοσίας σε ιδιωτικό σχολείο: Υπέβαλαν 5χρονο μαθητή σε σκληρές τιμωρίες και έπειτα τον απέβαλλαν
Σύμφωνα με με καταγγελία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, το ιδιωτικό σχολείο εφάρμοσε πρακτικές απομόνωσης στο πεντάχρονο παιδί, όπως να τρώει...
Ιδιωτικό σχολείο: Υπέβαλαν 5χρονο μαθητή σε σκληρές τιμωρίες και έπειτα τον απέβαλλαν
allilegg.jpg
Επείγουσα έκκληση για μαθητή-Χρειάζεται 35.000 για να χειρουργηθεί
Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Ηρακλείου απευθύνει επείγουσα έκκληση βοηθείας σε όποιον μπορεί να συνδράμει ώστε να συγκεντρωθούν...
Επείγουσα έκκληση για μαθητή-Χρειάζεται 35.000 για να χειρουργηθεί
vivlio-prixio-foto-ekpaideusi-pinakas.jpg
Καταγγελίες για ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης: Δίωξη σε βάρος του Γιώργου Καββαδία
«Βιομηχανία διώξεων και τρομοκρατίας» από τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Καταγγελίες για ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης: Δίωξη σε βάρος του Γιώργου Καββαδία