ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Σχολεία - Συγχωνεύσεις: «Δεν έχει το σχολείο δασκάλους; Ας Κόπτση τμήματα»!
Γονείς Βύρωνα: «Να μην επιτρέψουμε τις συγχωνεύσεις τμημάτων»

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι σαρωτικές συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία, με την Ένωση Γονέων Βύρωνα να καλεί γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς να μην το επιτρέψουν.

«Να μην επιτρέψουμε τις συγχωνεύσεις τμημάτων , ιδιαιτέρως εν μέσω πανδημίας να στοιβάξουν τα παιδιά μας 27 και 28 σε μια αίθουσα», τονίζουν.

Ακόμη, αναφέρουν πως στο 2ο και 5ο Λύκειο Βύρωνα τα τμήματα της Β' Λυκείου μειώνονται κατά ένα. «Ακόμη δεν έκλεισε ένας μήνας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και οι συγχωνεύσεις τμημάτων θα φέρουν συγχωνεύσεις σχολείων» προσθέτουν.

Aναλυτικά η ανακοίνωση:

Πως θα καλύψουμε τα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς, αναρωτήθηκε φωναχτά η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή!

Η Νίκη Κεραμέως στεκόταν σκεπτική μπροστά στο laptop της, δουλεύοντας πυρετωδώς σε ένα excel. Δεν μιλούσε, όμως στο βλέμμα της γινόταν καθαρό σε εκείνους που την ξέρουν πως δεν θα ησύχαζε αν δεν έβρισκε τη λύση ΚΑΙ σε αυτό πρόβλημα.

Την εμφάνιση του στην πόρτα του γραφείου της υπουργού έκανε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Αλέξανδρος Κόπτσης! Το πρόσωπο της υπουργού έλαμψε μόλις τον είδε! Αυτό ήταν, η λύση στο πρόβλημα ήταν μπροστά στα μάτια της!

Δεν έχει το σχολείο δασκάλους; Ας Κόπτση τμήματα!

Η Ζέτα Μακρή φάνηκε να διστάζει να συμφωνήσει! Μα έτσι θα περισσεύουν αίθουσες, ψέλλισε. Η υπουργός την κοίταξε αυστηρά! Πτωχή μου Ζέτα της είπε, και γιατί οι κενές αίθουσες να μην αξιοποιηθούν επιχειρηματικά, όπως ο φανταστικός τελευταίος μας νόμος έχει προβλέψει;

Ο έτερος υφυπουργός Άγγελος Συρίγος δεν μιλούσε! Δοκίμαζε ήδη να λύσει την εξίσωση (ικανός άλλωστε στις εξισώσεις, με τελευταία εκείνη φασιστών και αντιφασιστών). Ποιος είναι ο αριθμός που αν τον διαιρέσουμε με το 27, προκύπτει ο αριθμός των τμημάτων που είχαμε μείον 1; Εύκολο ήταν τελικά!

Όλα είχαν πλέον πάρει τον δρόμο τους:

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτης (μας συγχωρείτε Κόπτσης) έκανε ήδη τις πρώτες δηλώσεις χαρακτηρίζοντας τη συγχώνευση τμημάτων ως «εξορθολογισμό»(!!!!) και λέγοντας ότι «κάποτε έπρεπε να γίνει»(!!!!), κάνοντας λόγο για μεγάλο πλεόνασμα εκπαιδευτικών ωρών(!!!!)

Και κάπως έτσι και στον Βύρωνα, στα 1ο και 5ο Λύκεια της γειτονιάς μας τα τμήματα μειώνονται κατά 1 στη Β' Λυκείου! Και ακόμη δεν έκλεισε ένας μήνας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς! Και οι συγχωνεύσεις τμημάτων θα φέρουν συγχωνεύσεις σχολείων! Ωραία και «αξιολογημένα»! Όμορφα κι «αυτόνομα». Έδειξαν άλλη μια φορά το πραγματικό πρόσωπο της «αναβάθμισης» τους! Αυτό είναι το σχολείο που ευαγγελίζονται!

Αξιολογήθηκαν!

Γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές! Οφείλουμε να αντιδράσουμε! Οι ανάγκες μας δεν συγχωνεύονται!

Να μην επιτρέψουμε τις συγχωνεύσεις τμημάτων! Να μην επιτρέψουμε, ιδιαιτέρως εν μέσω πανδημίας να στοιβάξουν τα παιδιά μας 27 και 28 σε μια αίθουσα!

Να αποσυρθούν τώρα οι νόμοι εκτρώματα 4692/2020 και 4823/2021!

Κάτω τα χέρια σας από την ενιαία, δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση! 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Άγριος Ξυλοδαρμός μαθητή με σιδερογροθιά στην Καλλιθέα - Στο Παίδων ο μαθητής

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδότησε και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ τον μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

μαθαίνω αγγλικά εξ αποστάσεως
Πτυχία αγγλικών με τηλεξέταση που δέχεται ο ΑΣΕΠ για προσλήψεις
Πτυχία Αγγλικών - Πιστοποίησεις: Όλοι "τρέχουν" να προλάβουν μία προκήρυξη και ένα μεταπτυχιακό! Τι πρέπει όμως να ξέρουν πριν διαλέξουν πτυχίο...
Πτυχία αγγλικών με τηλεξέταση που δέχεται ο ΑΣΕΠ για προσλήψεις
Πρότυπα-Πειραματικά: Παράταση θητείας 777 εκπαιδευτικών - Ανακοινοποίηση
Για ποιους εκπαιδευτικούς Προτύπων-Πειραματικών σχολείων παρατείνεται η θητεία σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, για ένα έτος - Ονόματα
Πρότυπα-Πειραματικά: Παράταση θητείας 777 εκπαιδευτικών - Ανακοινοποίηση
asep
ΑΣΕΠ 1ΓΤ/2020 - 2ΓΔ/2020: Κλήρωση ισοβαθμούντων εκπαιδευτικών
Τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η δημόσια κλήρωση για τους εκπαιδευτικούς που ισοβαθμούν στις δύο προκηρύξεις, 1ΓΤ/2020 και 2ΓΔ/2020 του...
ΑΣΕΠ 1ΓΤ/2020 - 2ΓΔ/2020: Κλήρωση ισοβαθμούντων εκπαιδευτικών
olme simaia apergia apoxi
Ποιοι «βάζουν πλάτη» στην κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας;
«Χρειαζόμαστε σωματεία που θα παλεύουν και θα υπερασπίζονται τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων χωρίς ταλάντευση, ανεξάρτητα από το ποια...
Ποιοι «βάζουν πλάτη» στην κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας;