Κεραμέως: Οι άδειες εκπαιδευτικών φταίνε για τα κενά, προχωρά η αξιολόγηση
Αξιολόγηση και κενά στα σχολεία: Η υπουργός Παιδείας κατηγόρησε τις...άδειες (για λόγους υγείας και άλλους) που λαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί ότι ευθύνονται για τα χιλιάδες κενά στα σχολεία, ενώ προκατέλαβε την απόφαση της Δικαιοσύνης στην έφεση που αναμένεται να εκδικαστεί, λέγοντας ότι η αξιολόγηση θα προχωρήσει για είναι ψηφισμένος νόμος

Προκαταλαμβάνει την απόφαση του δικαστηρίου που θα εκδικάσει την έφεση των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών η υπουργός Παιδείας, η οποία δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ1 ότι η αξιολόγηση θα προχωρήσει κανονικά γιατί είναι ψηφισμένος νόμος του κράτους. "Απεργούν  ενάντια σε ψηφισμένο νόμο του κράτους, φυσικά και θα προχωρήσει η αξιολόγηση", είπε χαρακτηριστικά.

Για τα χιλιάδες κενά στα σχολεία όμως η κ.Κεραμέως έκανε ότι δεν καταλαβαίνει τι της λένε, επαναλαμβάνοντας ότι έγιναν εφέτος 16.200 προσλήψεις και πετώντας το μπαλάκι στους εκπαιδευτικούς (!), οι οποίοι όπως είπε ζητούν άδειες για λόγους υγείας και άλλους -και υπονοώντας, ούτε λίγο ούτε πολύ,  αυτοί φταίνε για τα κενά!

Όταν οι δημοσιογράφοι  τόνισαν ότι, παρ' όσα λέει, έχουν πάρα πολλά τηλεφωνήματα για κενά στα σχολεία, η υπουργός Παιδείας περιορίστηκε να πει "εδώ είμαστε να τα δούμε όλα και να αντιμετωπίσουμε όποια προβλήματα προκύπτουν", υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση "δίνει ιδιαίτερο βάρος στο ανθρώπινο δυναμικό"

"Δεν εκπροσωπούν τους εκπαιδευτικούς οι συνδικαλιστικές τους ηγεσίες"

Η κ.Κεραμέως κατηγόρησε μάλιστα τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των εκπαιδευτικών (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ) ότι δεν εκπροσωπούν τους εκπαιδευτικούς και διαχώρισε τη στάση τους με εκείνη των εκπαιδευτικών της τάξης. Εκτίμησε ότι οι απλοί εκπαιδευτικοί επιθυμούν την αξιολόγηση, παραβλέποντας και αποσιωπώντας τα συντριπτικά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία-αποχή και το γεγονός ότι παρά τις πιέσεις και το κλίμα φόβου που επιχειρούν να δημιουργήσουν στα σχολεία τη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αλλά και πολλοί Προϊστάμενοι Εκπαίδευσης και κάποιοι διευθυντές σχολείων, το 69% των σχολείων επιμένουν στην απεργία αποχή στην αξιολόγηση.

Η αδιαλλαξία της υπουργού Παιδείας ήταν απόλυτη: Είπε ότι μιλάμε για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, δηλαδή το να κάτσουν όλοι μαζί οι εκπαιδευτικοί ενός σχολείου και να συζητήσουν για το τι γίνεται στο σχολείο, δηλαδή αν υπάρχει μαθητική διαρροή, αν συμμετέχει σε προγράμματα Erasmus, κλπ και να κουβεντιάσουν για το πώς θα βελτιωθεί το εκπαιδευτικό έργο.

"Fake news ότι θα κόψουμε χρηματοδότηση"

Επανέλαβε ότι το υπουργείο δεν έχει καμμιά τιμωρητική διάθεση απέναντι στους εκπαιδευτικούς και έκανε λόγο για πολλά fake news που κυκλοφορούν: "Σε ένα σχολείο μου είπαν ότι φοβούνται την αξιολόγηση γιατί αν ένα σχολείο δεν αξιολογηθεί καλά θα του κόψουμε τα χρήματα. Δεν υπάρχει αυτό! Είναι fake news", είπε συμπληρώνοντας ότι δεν υπάρχει άλλη χώρα στην Ε.Ε που να μην γίνεται αξιολόγηση στα σχολεία, επαναλαμβάνοντας ότι η αξιολόγηση που προσπαθεί να επιβάλει "έχει βελτιωτικό χαρακτήρα"

"Τον Σεπτέμβριο λιγότερα κρούσματα σε παιδιά από τον Αύγουστο"

Για τα κρούσματα στα σχολεία,  κ.Κεραμέως επανέλαβε -σε περίεργη αντίθεση με τους επιστήμονες που μιλούν για έκρηξη κρουσμάτων στα παιδιά- ότι τον Αύγουστο τα κρούσματα ήταν 17.000, ενώ τον Σεπτέμβριο 14.000 και απέδωσε τα λιγότερα κρούσματα στα πολλά τεστ που γίνονται στα σχολεία και στην εφαρμογή αυστηρού πλαισίου στα δια ζώσης μαθήματα και στα πρωτόκολλα, τα οποία όπως είπε κοστίζουν πολλά χρήματα στο κράτος, αλλά τηρούνται. Ανέφερε ακόμα ότι έχουν κλείσει μόλις 7-8 Τμήματα σχολείων επί συνόλου άνω των 80.000 και πρόσθεσε ότι τα περισσότερα κρούσματα σε παιδιά εμφανίζονται σε περιοχές με μικρότερη εμβολιαστική κάλυψη των ενηλίκων, καλώντας τους να εμβολιαστούν για να προστατέψουν και τα παιδιά τους. Όσο για τα πανεπιστήμια, ανέφερε ότι όσα ξεκίνησαν τα δια ζώσης μαθήματα τηρούν αυστηρά πρωτόκολλα, ενώ ο εμβολιασμός πάει καλά καθώς έχει εμβολαιστεί το 77% των φοιτητών και πάνω από τον 91% των καθηγητών. Όσο για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στις θεολογικές σχολές, είπε ότι η εκκλησία και ο αρχιεπίσκοπος έχουν πάρει σαφή θέση υπέρ του εμβολιασμού.

Για το παράβολο

Σε ερώτηση σχετικά με απορριφθέντες εκπαιδευτικούς λόγω παραβόλου , η υπουργός Παιδείας απάντησε ότι "γίνεται προσπάθεια να ανοίξουν το συντομότερο οι πίνακες, αλλά έχει και νομική διάσταση το θέμα".
Τέλος για το σεισμό στην Κρήτη, είπε ότι υπάρχει συνεργασία με τον ΚΤΥΠ ώστε τις επόμενες μέρες να φτάσουν στο Αρκαλοχώρι εγκαταστάσεις για να κάνουν τα παιδιά μάθημα και μέχρι τότε γίνεται τηλεκπαίδευση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pierrakakis
Υπουργείο Παιδείας (Μyschool/ e-Parents): Τι αλλάζει στη διαδικασία οριστικοποίησης των βαθμολογιών των μαθητών και στην ενημέρωση των γονέων
Μετά την διαπίστωση ότι e – Parents αντλούσε αυτόματα τα βαθμολογικά στοιχεία των μαθητών που καταχωρούσαν τα Γυμνάσια και Λύκεια στο myschool,πριν...
Υπουργείο Παιδείας (Μyschool/ e-Parents): Τι αλλάζει στη διαδικασία οριστικοποίησης των βαθμολογιών των μαθητών και στην ενημέρωση των γονέων
dikastirio_xagis
Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης: Διατάζει το Ισραήλ να σταματήσει την επίθεση στη Ράφα - «Ανεπαρκή τα μέσα προστασίας άμαχων»
Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης διέταξε το Ισραήλ να σταματήσει την επίθεση στη Ράφα
Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης: Διατάζει το Ισραήλ να σταματήσει την επίθεση στη Ράφα - «Ανεπαρκή τα μέσα προστασίας άμαχων»