ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Εξετάσεις Πολιτογράφησης: Έως 22/10 οι αιτήσεις εκπαιδευτικών για βαθμολογητές/επιτηρητές
Όλες οι προϋποθέσεις - Αναλυτικά η διαδικασία δήλωσης συμμετοχής εκαπιδευτικών ΠΕ/ΔΕ ως αξιολογητές ή επιτηρητές

Όσοι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (ΠΕΓΠ) θα πρέπει έως την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 να δηλώσουν συμμετοχή.

Οι εξετάσεις πιστοποίησης θα διεξαχθούν στις 7 Νοεμβρίου, με τους υποψήφιους που έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής να εξετάζονται στην κατανόηση και παραγωγή του γραπτού και προφορικού λόγου στην ελληνική γλώσσα, επιπέδου ανάλογου του Β1, καθώς και στις εξής θεματικές ενότητες:
α) Γεωγραφία,
β) Ιστορία,
γ) Πολιτισμός
δ) Θεσμοί του Πολιτεύματος

Στο πλαίσιο των εξετάσεων εκπαιδευτικοί ΠΕ ή ΔΕ καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή προκειμένου να συμμετάσχουν ως αξιολογητές/βαθμολογητές ή/και ως επιτηρητές.

Αξιολογητές- Βαθμολογητές

Για αυτές τις εξετάσεις συγκροτείται μητρώο Αξιολογητών-Βαθμολογητών των εξετάσεων απόκτησης Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (ΠΕΓΠ) αποτελούμενο από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση.

Οι ανήκοντες στο Μητρώο αυτό μπορούν να συμμετέχουν:

1) στη βαθμολόγηση των γραπτών δοκιμίων, στα 2 (δύο) ΒΚ της Αθήνας και στο 1 (ένα) της Θεσσαλονίκης

2) στην αξιολόγηση-βαθμολόγηση των υποψηφίων ειδικών κατηγοριών με ειδικές δεξιότητες στα 6 Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα, 5 σε Αθήνα και 1 σε Θεσσαλονίκη.

3) στην εξέταση της παραγωγής του προφορικού λόγου των υποψηφίων, σε όλα τα ΕΚ.

Τα εξεταστικά κέντρα θα είναι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τρίπολη, Πάτρα, Ιωάννινα, Λάρισα, Ηράκλειο, Κόρινθο, Καλαμάτα, Χαλκίδα, Κομοτηνή και Ρόδο.

Οι εκπαιδευτικοί Π.Ε. ή Δ.Ε. της δημόσιας ή ιδιωτικής εκπαίδευσης που επιθυμούν να συμπεριληφθούν στο μητρώο αξιολογητών-βαθμολογητών για τις εν λόγω εξετάσεις πρέπει να πληρούν τα παρακάτω τυπικά προσόντα σύμφωνα με σχετική εισήγηση της Επιστημονικής Επιτροπής και συγκεκριμένα,

α) Για τα Γραπτά Δοκίμια και ως Αξιολογητές στα Ειδικά Εξεταστικά κέντρα:

-Φιλόλογοι Γυμνασίων και Λυκείων (ΠΕ02),

-Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕ70), προτιμητέοι με σπουδές μεταπτυχιακού επιπέδου στη Διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης / δεύτερης γλώσσας, κάτοχοι δεύτερου πτυχίου φιλολογικού, ιστορικού ή ΦΠΨ τμήματος.

Από τις δύο παραπάνω κατηγορίες θα συνεκτιμηθούν μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Επιστήμη, στην Ιστορία, στη Νομική Επιστήμη, στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές, στην Κοινωνιολογία και στη Γεωγραφία και στη συνέχεια οι κάτοχοι δεύτερου πτυχίου στα προηγούμενα επιστημονικά αντικείμενα.

β) Ως Αξιολογητές παραγωγής προφορικού λόγου στα Ελληνικά:

- Φιλόλογοι Γυμνασίων και Λυκείων (ΠΕ02).

- Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕ70), προτιμητέοι με σπουδές μεταπτυχιακού επιπέδου στη Διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης / δεύτερης γλώσσας, κάτοχοι δεύτερου πτυχίου φιλολογικού, ιστορικού ή ΦΠΨ τμήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υποχρεώσεις των βαθμολογητών/αξιολογητών, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερωθούν με την παράγραφο 1 του άρθρου 7 καθώς και με το άρθρο 8 της αριθμ. πρωτ. 71728/4-10-2021 (ΦΕΚ 4669 Β ́/2021) απόφασης του Γεν. Γραμματέα Ιθαγένειας του Υπ. Εσωτερικών.

Επιτηρητές

Για τις εν λόγω εξετάσεις (Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021) αλλά και για τις επόμενες περιόδους, σε όλα τα ΕΚ και τα Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα (Αττική και Θεσσαλονίκη), θα χρησιμοποιηθούν ως επιτηρητές εκπαιδευτικοί Π.Ε. ή Δ.Ε. δημόσιας ή ιδιωτικής εκπαίδευσης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υποχρεώσεις των επιτηρητών οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερωθούν με τα άρθρα 4 και 7 της αριθμ. πρωτ. 71728/4-10-2021 (ΦΕΚ 4669 Β ́/2021) απόφασης του Γεν. Γραμματέα Ιθαγένειας του Υπ. Εσωτερικών.

Πώς κάνετε τη δήλωση

Για την υλοποίηση όλων των ανωτέρω, όσοι εκπαιδευτικοί Π.Ε. ή Δ.Ε. πληρούν τα παραπάνω κριτήρια και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις εν λόγω εξετάσεις είτε ως αξιολογητές-βαθμολογητές ή/και ως επιτηρητές θα μπορούν να δηλώνουν τη συμμετοχή τους μέχρι την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 στον σχετικό σύνδεσμο του υπουργείου εσωτερικών

Ο σύνδεσμος είναι κοινός για αξιολογητές-βαθμολογητές και επιτηρητές, αλλά εντός υπάρχουν οι αντίστοιχες επιλογές. Οι ενδιαφερόμενοι θα πιστοποιούνται μέσω ΑΑΔΕ και θα καθοδηγούνται μέσω επιλογών που θα τους δίνει το σύστημα. Θα δηλώνουν τις προτιμήσεις και τα προσόντα τους, στοιχεία επικοινωνίας και ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού.

Σημειώνεται ότι ο σύνδεσμος θα λειτουργήσει για τους υποψηφίους από την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021.

Οδηγίες καταχώρισης στοιχείων στην πλατφόρμα εξετάσεων ΠΕΓΠ

Υπεύθυνη δήλωση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδότησε και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ τον μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Απογοητευτικές δηλώσεις Πετρούνια για το #metoo: Δεν έχω δει επιτυχημένο αθλητή να έχει τέτοιο παράπονο
Αντιδράσεις ξεσήκωσαν οι απαράδεκτες δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια για το #metoo
Απογοητευτικές δηλώσεις Πετρούνια για το #metoo: Δεν έχω δει επιτυχημένο αθλητή να έχει τέτοιο παράπονο
kerameos
ΥΠΑΙΘ: Πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ Ελληνικών Πανεπιστημίων και Πανεπιστημίων της Κίνας
Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα συνεργασίας ελληνικών πανεπιστημίων με πανεπιστήμια της Κίνας
ΥΠΑΙΘ: Πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ Ελληνικών Πανεπιστημίων και Πανεπιστημίων της Κίνας