Σχολεία - Κεραμέως: Περισσότερα κρούσματα μαθητών σε περιοχές με χαμηλό εμβολιασμό
Λιγότερα τα κρούσματα στα σχολεία σε περιοχές με υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη – Τι είπε η υπουργός Παιδείας για την αξιολόγηση

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι σε περιοχές με υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη στον ενήλικο πληθυσμό τα κρούσματα στα σχολεία είναι λιγότερα, ενώ  όπου έχουμε χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη τα κρούσματα στα σχολεία είναι υψηλοτέρα.

«Είναι κλειστά τμήματα σε 7 σχολεία από τα σχεδόν 14.000 σχολεία. Επενδύσαμε σε αυξημένα τεστ… Πάνω από το 90% των θετικών κρουσμάτων στα παιδιά προέρχονται από σελφ τεστ. Έχουμε και ράπιντ τεστ, εργαστηριακά τεστ» πρόσθεσε.

Για το εμβόλιο, κάλεσε «να αξιοποιήσουμε το μοναδικό αυτό δώρο της επιστήμης», απευθύνοντας έκκληση να εμβολιαστούν και τα παιδιά. 

Τι είπε για την αξιολόγηση

Για την αξιολόγηση διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει θέμα απολύσεων ούτε περικοπής κονδυλίων σε σχολεία. «Σέβομαι το δικαίωμα της απεργίας, αλλά ο ψηφισμένος νόμος πρέπει να εφαρμόζεται» επέμεινε η Νίκη Κεραμέως.

Αναφερόμενη στην αυτοαξιολόγηση και αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου, είπε ότι «οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί θα καταγράψουν την πορεία του εκπαιδευτικού έργου σε κάποιους άξονες πχ εκπαιδευτικοί μέθοδοι, ένταξη παιδιών με ειδικές ανάγκες, εξωστρέφεια κλπ. Συνεδριάζουν οι καθηγητές μεταξύ τους καταγράφουν την εκπαιδευτική πορεία, και τα στοιχεία αυτά συλλέγονται σε επίπεδο περιφερειακής διεύθυνσης χωρίς να απομονώνονται σχολεία».

«Δεν υπάρχει καμία κύρωση, αλλά τρομακτική παραπληροφόρηση» είπε. «Έχουμε αξιολόγηση σχολείου σε πρώτο στάδιο, αξιολόγηση εκπαιδευτικού σε δεύτερο. Πάνω από 6.300 σχολεία κατέθεσαν για πρώτη φορά πλήρη αναφορά αξιολόγησης σε σύνολο άνω των 13.000 σχολείων» συμπλήρωσε. 

Η πανεπιστημιακή αστυνομία

Για την πανεπιστημιακή αστυνομία σχολίασε ότι «είμαστε στη διαδικασία της κύρωσης των πινάκων στον ΑΣΕΠ και θα ακολουθήσει η εκπαίδευση». 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΣΚΟΡΔΟΥΛΗΣ
Κωνσταντίνος Σκορδούλης: Γιατί η ΑΣΠΑΙΤΕ πρέπει να ενταχθεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
Η συνένωση δυνάμεων θα επιτρέψει τη δημιουργία νέων, διεπιστημονικών προγραμμάτων σπουδών που θα συνδυάζουν τις ανθρωπιστικές σπουδές με τις νέες...
Κωνσταντίνος Σκορδούλης: Γιατί η ΑΣΠΑΙΤΕ πρέπει να ενταχθεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ
Χρήστος Μπούρας (Πανεπιστήμιο Πατρών): «Όχι» σε νέα Τμήματα στην Αιτωλοακαρνανία – Στόχος η επιβίωση των υπαρχόντων
«Δεν υπάρχουν φοιτητές, δεν θα έρθουν εδώ» - "Καταπέλτης" ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών από το Μεσολόγγι για τη βιωσιμότητα του ΑΕΙ
Χρήστος Μπούρας (Πανεπιστήμιο Πατρών): «Όχι» σε νέα Τμήματα στην Αιτωλοακαρνανία – Στόχος η επιβίωση των υπαρχόντων
Τροχαίο με σχολικό λεωφορείο στη Φθιώτιδα
Τραγωδία στη Φθιώτιδα: Σφοδρό τροχαίο με σχολικό λεωφορείο, νεκρός 21χρονος
Μετωπική σύγκρουση σχολικού λεωφορείου που πήγαινε να παραλάβει μαθητές με ΙΧ, νεκρός ο οδηγός του οχήματος
Τραγωδία στη Φθιώτιδα: Σφοδρό τροχαίο με σχολικό λεωφορείο, νεκρός 21χρονος