Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, νέα 24ωρη απεργία την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, νέες στάσεις εργασίας για την αξιολόγηση, γενικές συνελεύσεις και συγκεντρώσεις για την αποτροπή συγχωνεύσεων τμημάτων στα σχολεία ζητούν σωματεία εκπαιδευτικών και συλλογικότητες

Στη συνεδρίαση του το ΔΣ της ΟΛΜΕ χθες Τρίτη αποφάσισε:

1) Να γίνουν από Τετάρτη μέχρι Παρασκευή έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις και ΓΣ Προέδρων το Σάββατο 16/10

2) Η ΟΛΜΕ θα συμμετάσχει μαζί με τη ΔΟΕ σε κοινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 15/10.

Αποφάσεις Εκπαιδευτικών Σωματείων

Στο μεταξύ κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με νέα 24ωρη απεργία την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, νέο γύρο γενικών συνελεύσεων και συγκεντρώσεις για την αποτροπή συγχωνεύσεων τμημάτων στα σχολεία αποφασίστηκε στη σύσκεψη εκπαιδευτικών σωματείων στο Χημείο, μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο και την πορεία που ακολούθησε στην Αθήνα.

Παράλληλα, τα σωματεία καλούν τις ομοσπονδίες και όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να κηρύξουν διευκολυντικές στάσεις εργασίας για την Τετάρτη 13/10, Πέμπτη 14/10 και Παρασκευή 15/10 με τη λήξη των μαθημάτων, ώστε να καλύπτονται να μη συμμετέχουν στις συνεδριάσεις, στους συλλόγους διδασκόντων «αν τρέξουν κάποιοι πρόθυμοι να καλέσουν».

Αναλυτικά η ενημέρωση του ΣΕΠΕ Κερατσινίου-Περάματος για τη σύσκεψη εκπαιδευτικών σωματείων της Δευτέρας:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα αμέσως μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών μαζική σύσκεψη εκπαιδευτικών σωματείων στο Χημείο για το άμεσο αγωνιστικό πρόγραμμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα.

Η σύσκεψη χαιρέτισε τις πάνω από 100.000 απεργούς εκπαιδευτικούς και τα μεγάλα συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε πάνω από 30 πόλεις σε όλη τη χώρα. Σπουδαία ήταν η στιγμή της συνάντησης της πορείας των εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών στο Σύνταγμα που δείχνει τον κοινό πανεκπαιδευτικό αγώνα που πρέπει να ενταθεί και να προχωρήσει σε κάθε γειτονιά. Ο αγώνας ενάντια στο νέο επιχειρηματικό σχολείο της αγοράς, με τους κόφτες των παιδιών (ΕΒΕ, Τράπεζα θεμάτων, εξετάσεις σε Γ΄ Γυμνασίου και ΣΤ΄ δημοτικού κλπ) και την αξιολόγηση ως το μέτρο για την πειθάρχηση των εκπαιδευτικών σ αυτό το σχολείο είναι κοινός και πρέπει να απλωθεί σε όλους τους εργαζόμενους.

Μεγάλη ήταν η αλληλεγγύη που εκφράστηκε στο εκπαιδευτικό κίνημα από σωματεία εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και σπουδαία παρακαταθήκη για τον κοινό αγώνα ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη και την προσπάθεια να απαγορευτούν οι απεργίες και οι αγώνες.

Το σημερινό αγωνιστικό ξέσπασμα δείχνει την οργή του κόσμου απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου και δείχνει την απόφαση να μην κάνουμε βήμα πίσω. Ο αντιδημοκρατικός παροξυσμός της κυβέρνησης με την εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη, τις «καθ’ υπαγόρευση» δικαστικές αποφάσεις για παράνομες απεργίες και την καταστολή των ΜΑΤ δεν μας τρομάζουν. Μας εξοργίζουν.

Η υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά και η απόφαση ότι ο νόμος Χατζηδάκη θα μείνει στα χαρτιά και θα ανατραπεί είναι στόχοι όχι μόνο του εκπαιδευτικού αλλά ολόκληρου του εργατικού κινήματος.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΓΝΟΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Στην κατεύθυνση αυτή η σύσκεψη κατέληξε στις εξής προτάσεις προς τις ομοσπονδίες και τα εκπαιδευτικά σωματεία:

 • Να πραγματοποιηθούν Γ.Σ μέσα στην εβδομάδα και ολομέλειες των προέδρων το Σάββατο 16/10
 • Να γίνουν μέσα στην εβδομάδα με ευθύνη των σωματείων συγκεντρώσεις στις Δ/νσεις για να αποτραπούν οι μαζικές συγχωνεύσεις που προσπαθεί να επιβάλει το Υπουργείο σε όλη τη χώρα.
 • Να προχωρήσουν σε ενημερώσεις, συσκέψεις εκδηλώσεις με γονείς και μαθητές παντού.
 • Την Παρασκευή 15/10 να κορυφώσουμε με νέα 24ωρη απεργία με πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.
 • Να προχωρήσουμε σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων επιδιώκοντας τη διεύρυνση του αγωνιστικού μετώπου και με άλλους εργαζόμενους την επόμενη εβδομάδα.
 • ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ
 • Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και την ΑΔΕΔΥ να καλέσουν στη συνέχιση της απεργίας αποχής με κάθε τρόπο σπάζοντας τον νόμο Χατζηδάκη στην πράξη. - Να επαναπροκηρύξουν την απεργία αποχή (ανάλογα με την απόφαση του εφετείου - αν χρειαστεί) .
 • Καλούμε τα σωματεία, στο δρόμο που χάραξαν οι 77 ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ το προηγούμενο διάστημα, να συντονιστούν και να δηλώσουν την πρόθεσή τους να κηρύξουν απεργία αποχή από τα ίδια αν χρειαστεί.
 • Για την άμεση κάλυψη των εκπαιδευτικών αυτή την εβδομάδα, καλούμε τις ομοσπονδίες και όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, να κηρύξουν διευκολυντικές στάσεις εργασίας για την Τετάρτη 13/10, Πέμπτη 14/10 και Παρασκευή 15/10 με τη λήξη των μαθημάτων ώστε να καλύπτονται να μη συμμετέχουν στις συνεδριάσεις, στους συλλόγους διδασκόντων αν τρέξουν κάποιοι πρόθυμοι να καλέσουν.

Η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και την μετατροπή της σε παιδεία της αγοράς και ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική συνεχίζεται.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Παράλληλα σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Κέρκυρας ζητάει:

 • Να συνεχίσουμε συγκροτημένα την απεργία - αποχή από την αξιολόγηση και τα σχέδια κατηγοριοποίησης του σχολείου, με βάση τις αποφάσεις ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – ΑΔΕΔΥ. Ο νόμος Χατζηδάκη θα μείνει στα χαρτιά.
 • Κανένας σύλλογος διδασκόντων να μη συνεδριάσει τις επόμενες μέρες. Ο κλάδος θα απαντήσει συντεταγμένα. Καλύπτουμε με πανελλαδικές κυλιόμενες στάσεις εργασίας, μέσα στην εβδομάδα, για όσους συναδέλφους δεχτούν πιέσεις για συμμετοχή σε συνεδριάσεις και ομάδες. Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας έχει ήδη προκηρύξει τις στάσεις εργασίας για το νομό.

Η ΕΛΜΕ Φωκίδας

Η ΕΛΜΕ Φωκίδας σε ανακοίνωσή της επισημαίνει:

Τα ΔΣ ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, έχουν ευθύνη να ακούσουν τον κλάδο και το μήνυμα των χιλιάδων εκπαιδευτικών που μαζικά βγήκαν στο δρόμο και απέργησαν: Προχωράμε ενωμένοι, αγωνιστικά, μαχητικά, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, ανεξάρτητα από τις δικαστικές αποφάσεις και τα κυβερνητικά φιρμάνια.

Αποφασίζουμε:

Συνεχίζουμε αταλάντευτα την απεργία-αποχή και μετά την εκδίκαση της προσφυγής της Κεραμέως στο εφετείο, με όλες τις μορφές και όλα τα μέσα. Κανένας σύλλογος διδασκόντων να μη συνεδριάσει τις επόμενες μέρες. Καλούμε την ΑΔΕΔΥ και τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες να συνεχίσουν την απεργία αποχή ακόμη κι αν χρειαστεί να την επαναπροκηρύξουν αν το Εφετείο τη βγάλει παράνομη. Μέχρι την οριστική απόφαση του Εφετείου ισχύει η δήλωση για απεργία-αποχή που έχουμε ήδη καταθέσει.

Καλύπτουμε με κυλιόμενες στάσεις εργασίας από 1-2μμ, όσους συναδέλφους δεχτούν πιέσεις για συμμετοχή σε συνεδριάσεις και ομάδες σε περίπτωση εκδίκασης της προσφυγής της Κεραμέως από το εφετείο.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα