Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
apergia ekpaideutikoi axiologisi
Nick Paleologos / SOOC
Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με νέα 24ωρη απεργία την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, γενικές συνελεύσεις και συγκεντρώσεις για την αποτροπή συγχωνεύσεων τμημάτων στα σχολεία ζητούν σωματεία εκπαιδευτικών, μετά από σύσκεψη

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με νέα 24ωρη απεργία την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, νέο γύρο γενικών συνελεύσεων και συγκεντρώσεις για την αποτροπή συγχωνεύσεων τμημάτων στα σχολεία αποφασίστηκε στη σύσκεψη εκπαιδευτικών σωματείων στο Χημείο, μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο και την πορεία που ακολούθησε στην Αθήνα.

Παράλληλα, τα σωματεία καλούν τις ομοσπονδίες και όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να κηρύξουν διευκολυντικές στάσεις εργασίας για την Τετάρτη 13/10, Πέμπτη 14/10 και Παρασκευή 15/10 με τη λήξη των μαθημάτων, ώστε να καλύπτονται να μη συμμετέχουν στις συνεδριάσεις, στους συλλόγους διδασκόντων «αν τρέξουν κάποιοι πρόθυμοι να καλέσουν».

Αναλυτικά η ενημέρωση του ΣΕΠΕ Κερατσινίου-Περάματος για τη σύσκεψη εκπαιδευτικών σωματείων της Δευτέρας:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα αμέσως μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών μαζική σύσκεψη εκπαιδευτικών σωματείων στο Χημείο για το άμεσο αγωνιστικό πρόγραμμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα.

Η σύσκεψη χαιρέτισε τις πάνω από 100.000 απεργούς εκπαιδευτικούς και τα μεγάλα συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε πάνω από 30 πόλεις σε όλη τη χώρα. Σπουδαία ήταν η στιγμή της συνάντησης της πορείας των εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών στο Σύνταγμα που δείχνει τον κοινό πανεκπαιδευτικό αγώνα που πρέπει να ενταθεί και να προχωρήσει σε κάθε γειτονιά. Ο αγώνας ενάντια στο νέο επιχειρηματικό σχολείο της αγοράς, με τους κόφτες των παιδιών (ΕΒΕ, Τράπεζα θεμάτων, εξετάσεις σε Γ΄ Γυμνασίου και ΣΤ΄ δημοτικού κλπ) και την αξιολόγηση ως το μέτρο για την πειθάρχηση των εκπαιδευτικών σ αυτό το σχολείο είναι κοινός και πρέπει να απλωθεί σε όλους τους εργαζόμενους. 

Μεγάλη ήταν η αλληλεγγύη που εκφράστηκε στο εκπαιδευτικό κίνημα από σωματεία εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και σπουδαία παρακαταθήκη για τον κοινό αγώνα ενάντια στον  νόμο Χατζηδάκη και την προσπάθεια να απαγορευτούν οι απεργίες και οι αγώνες. 

Το σημερινό αγωνιστικό ξέσπασμα δείχνει την οργή του κόσμου απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου και δείχνει την απόφαση να μην κάνουμε βήμα πίσω. Ο αντιδημοκρατικός παροξυσμός της κυβέρνησης με την εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη, τις «καθ’ υπαγόρευση» δικαστικές αποφάσεις για παράνομες απεργίες και την καταστολή των ΜΑΤ δεν μας τρομάζουν. Μας εξοργίζουν.  

Η υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά και η απόφαση ότι ο νόμος Χατζηδάκη θα μείνει στα χαρτιά και θα ανατραπεί είναι στόχοι όχι μόνο του εκπαιδευτικού αλλά ολόκληρου του εργατικού κινήματος.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΓΝΟΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Στην κατεύθυνση αυτή η σύσκεψη κατέληξε στις εξής προτάσεις προς τις ομοσπονδίες και τα εκπαιδευτικά σωματεία:

  • Να πραγματοποιηθούν Γ.Σ μέσα στην εβδομάδα και ολομέλειες των προέδρων το Σάββατο 16/10 
  • Να γίνουν μέσα στην εβδομάδα με ευθύνη των σωματείων συγκεντρώσεις στις Δ/νσεις για να αποτραπούν οι μαζικές συγχωνεύσεις που προσπαθεί να επιβάλει το Υπουργείο σε όλη τη χώρα.
  • Να προχωρήσουν σε ενημερώσεις, συσκέψεις εκδηλώσεις με γονείς και μαθητές παντού.
  • Την Παρασκευή 15/10 να κορυφώσουμε με νέα 24ωρη απεργία με πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.
  • Να προχωρήσουμε σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων επιδιώκοντας τη διεύρυνση του αγωνιστικού μετώπου και με άλλους εργαζόμενους την επόμενη εβδομάδα.
  • ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ  ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ
  • Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες  και την ΑΔΕΔΥ να καλέσουν στη συνέχιση της απεργίας αποχής με κάθε τρόπο σπάζοντας τον νόμο Χατζηδάκη στην πράξη. - Να επαναπροκηρύξουν την απεργία αποχή (ανάλογα με την απόφαση του εφετείου - αν χρειαστεί) .
  • Καλούμε τα σωματεία, στο δρόμο που χάραξαν οι 77 ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ το προηγούμενο διάστημα, να συντονιστούν και να δηλώσουν την πρόθεσή τους να κηρύξουν απεργία αποχή από τα ίδια αν χρειαστεί.
  • Για την άμεση κάλυψη των εκπαιδευτικών αυτή την εβδομάδα, καλούμε τις ομοσπονδίες και όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, να κηρύξουν διευκολυντικές στάσεις εργασίας για την Τετάρτη 13/10, Πέμπτη 14/10 και Παρασκευή 15/10 με τη λήξη των μαθημάτων ώστε να καλύπτονται να μη συμμετέχουν στις συνεδριάσεις, στους συλλόγους διδασκόντων αν τρέξουν κάποιοι πρόθυμοι να καλέσουν. 

Η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και την μετατροπή της σε παιδεία της αγοράς και ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική συνεχίζεται.

Καλούμε σε αγωνιστική συμπόρευση κάθε σωματείο και συλλογικότητα.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ - ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποτελέσματα ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΙΝΑΛ: Τα πρώτα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ που ΔΕΝ χρειάζονται εξετάσεις (Προκήρυξη 7Κ/2019)

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα