Εκπαίδευση

Κρούσματα στα σχολεία: Με διψήφιο νούμερο μολύνσεων κλείνει η 2η εβδομάδα στη Φθιώτιδα

foto-maska
George Vitsaras / SOOC
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Στα 226 συνολικά τα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδα

Με δέκα νέα κρούσματα έκλεισε η 2η εβδομάδα λειτουργίας των σχολικών μονάδων στη Φθιώτιδα, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.

Στο σύνολο η Περιφέρεια κατέγραψε 226 μολύνσεις σε μαθητές - κυρίως - και εκπαιδευτικούς στους πέντε νομούς, ενώ την τελευταία ημέρα σημείωσε 23 (τα 3 σε εκπαιδευτικούς).

Από αυτές το 24% περίπου αντιστοιχεί στη Φθιώτιδα, όπως αναφέρει το lamiareport.gr.

Στα τελευταία self test που υποβλήθηκαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, επιβεβαιώθηκαν, όπως σημειώσαμε, άλλα δέκα κρούσματα. Από αυτά τα εννέα (9) είναι μαθητές και ένας (1) εκπαιδευτικός.

Τα κρούσματα κατανέμονται ως εξής:

Έξι στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (μαθητές) και τέσσερις στην Πρωτοβάθμια (τρεις μαθητές - ένας εκπαιδευτικός).

Τα self test επιβεβαιώθηκαν με εργαστηριακό έλεγχο και σύμφωνα με το πρωτόκολλο οι στενές επαφές (συμμαθητές - εκπαιδευτικοί) εφόσον ήταν σε επαφή μαζί τους το τελευταίο 48ωρο θα υποβληθούν σε δύο επιπλέον εργαστηριακά τεστ (rapid test) το οποίο παρέχεται δωρεάν.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση