Τοποθετήσεις αναπληρωτών: Ρεσιτάλ «ετοιμότητας και... χάους»
Η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων καλεί στην αυριανή πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας για τη χαοτική και απαράδεκτη κατάσταση με τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών

Η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων εκπαιδευτικών καταγγέλλει ότι οι εκπαιδευτικοί γίναν τις πρώτες ήμερες λειτουργίας των σχολείων θεατές ενός πραγματικού..."ρεσιτάλ ετοιμότητας" του υπουργείου μπροστά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, βλέποντας εκατοντάδες εκπαιδευτικούς αναπληρωτές να μετακινούνται από τα σχολεία τοποθέτησής τους.

Για το λόγο αυτό συμμετέχει και καλεί στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας, αύριο Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου στις 13:00 διεκδικώντας ασφαλή σχολεία, μόρφωση για τα παιδιά, καθώς και σταθερή δουλειά για όλους.

Συγκεκριμένα, στη Διεύθυνση Π.Ε. της Δ΄ Αθήνας πραγματοποιήθηκαν εκ νέου τοποθετήσεις αναπληρωτών αφού η διαδικασία των αποσπάσεων των μονίμων συναδέλφων έγινε μετά από τις προσλήψεις των αναπληρωτών με αποτέλεσμα τα ελάχιστα κενά που δόθηκαν στη δημοσιότητα, να μην είναι και τα σωστά. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στη διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας όπου εκατοντάδες εκπαιδευτικοί αφού τοποθετήθηκαν στα σχολεία τους, ενημερώθηκαν εκ των υστέρων ότι είναι...υπεράριθμοι αφού τα σχολεία αυτά είναι...χωρίς κενά, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος να μετακινηθούν σε άλλα σχολεία και να δημιουργηθούν σοβαρές αδικίες με βάση την κατάταξη στους πίνακες.

Οι εκπαιδευτικοί σημειώνουν: «Αν νομίζει η κ. Κεραμέως και η κυβέρνηση ότι μπορούν να κρύψουν αυτό το χάλι με το να διαφημίζουν την αποστολή ενημερωτικών SMS (που πραγματικά ούτε η ίδια η υπουργός να μας το έστελνε στον καθένα προσωπικά, με την απαράδεκτη καθυστέρηση που υπήρξε!), τότε είναι βαθιά γελασμένοι. Ας αφήσει η Κυβέρνηση τα μεγάλα λόγια και ας φροντίσει οι αλγόριθμοι του υπουργείου να λειτουργούν με τέτοιον τρόπο που να τοποθετούν όλους του αναπληρωτές σε μία φάση, στα σωστά σχολεία, με βάση τη θέση τους στον πίνακα, χωρίς καμιά ταλαιπωρία και μάζεμα χαρτιών πάλι από την αρχή και καλύπτοντας όλα τα πραγματικά κενά πριν υποδεχθούμε τους μαθητές μας στα θρανία. Όταν όμως ο πυρήνας της πολιτικής σου είναι η ελαστική εργασία και έχεις κάνει σημαία την αδιοριστία και το τσάκισμα των μορφωτικών αναγκών των μαθητών, τότε ακόμα και οι πιο σύγχρονοι αλγόριθμοι «κρασάρουν» και το μόνο που έχεις να μοστράρεις για «ψηφιακό κράτος» είναι ο τραγέλαφος που ζήσαμε με το SMS, που άλλωστε είναι και τεχνολογία 30 χρόνων!»

kinitopoiisi_7-9.jpg

«Ας αφήσουν λοιπόν την προκλητική έπαρση εκεί στο υπουργείο ότι είναι σε πλήρη ετοιμότητα μπροστά στο άνοιγμα των σχολείων γιατί η πραγματικότητα είναι αμείλικτη τόσο όσον αφορά το μπάχαλο με τις τοποθετήσεις και το πετσόκομμα των πραγματικών κενών που (δεν) δόθηκαν στη δημοσιότητα, αλλά και σχετικά με τα για άλλη μια χρονιά ανύπαρκτα μέτρα υγειονομικής προστασίας μέσα στα σχολεία ενάντια στην επέλαση της πανδημίας», σχολιάζουν ακόμα οι εκπαιδευτικοί.

Τέλος, οι εκπαιδευτικοί απαιτούν, «εδώ και τώρα να δοθούν όλα τα κενά, και να καλυφθούν άμεσα, με διαφάνεια στις τοποθετήσεις, ώστε να μην αδικηθεί κανένας συνάδελφος  και τα σχολεία να ξεκινήσουν χωρίς κενά και ελλείψεις!»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα