Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων καλεί στην αυριανή πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας για τη χαοτική και απαράδεκτη κατάσταση με τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών

Η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων εκπαιδευτικών καταγγέλλει ότι οι εκπαιδευτικοί γίναν τις πρώτες ήμερες λειτουργίας των σχολείων θεατές ενός πραγματικού..."ρεσιτάλ ετοιμότητας" του υπουργείου μπροστά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, βλέποντας εκατοντάδες εκπαιδευτικούς αναπληρωτές να μετακινούνται από τα σχολεία τοποθέτησής τους.

Για το λόγο αυτό συμμετέχει και καλεί στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας, αύριο Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου στις 13:00 διεκδικώντας ασφαλή σχολεία, μόρφωση για τα παιδιά, καθώς και σταθερή δουλειά για όλους.

Συγκεκριμένα, στη Διεύθυνση Π.Ε. της Δ΄ Αθήνας πραγματοποιήθηκαν εκ νέου τοποθετήσεις αναπληρωτών αφού η διαδικασία των αποσπάσεων των μονίμων συναδέλφων έγινε μετά από τις προσλήψεις των αναπληρωτών με αποτέλεσμα τα ελάχιστα κενά που δόθηκαν στη δημοσιότητα, να μην είναι και τα σωστά. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στη διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας όπου εκατοντάδες εκπαιδευτικοί αφού τοποθετήθηκαν στα σχολεία τους, ενημερώθηκαν εκ των υστέρων ότι είναι...υπεράριθμοι αφού τα σχολεία αυτά είναι...χωρίς κενά, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος να μετακινηθούν σε άλλα σχολεία και να δημιουργηθούν σοβαρές αδικίες με βάση την κατάταξη στους πίνακες.

Οι εκπαιδευτικοί σημειώνουν: «Αν νομίζει η κ. Κεραμέως και η κυβέρνηση ότι μπορούν να κρύψουν αυτό το χάλι με το να διαφημίζουν την αποστολή ενημερωτικών SMS (που πραγματικά ούτε η ίδια η υπουργός να μας το έστελνε στον καθένα προσωπικά, με την απαράδεκτη καθυστέρηση που υπήρξε!), τότε είναι βαθιά γελασμένοι. Ας αφήσει η Κυβέρνηση τα μεγάλα λόγια και ας φροντίσει οι αλγόριθμοι του υπουργείου να λειτουργούν με τέτοιον τρόπο που να τοποθετούν όλους του αναπληρωτές σε μία φάση, στα σωστά σχολεία, με βάση τη θέση τους στον πίνακα, χωρίς καμιά ταλαιπωρία και μάζεμα χαρτιών πάλι από την αρχή και καλύπτοντας όλα τα πραγματικά κενά πριν υποδεχθούμε τους μαθητές μας στα θρανία. Όταν όμως ο πυρήνας της πολιτικής σου είναι η ελαστική εργασία και έχεις κάνει σημαία την αδιοριστία και το τσάκισμα των μορφωτικών αναγκών των μαθητών, τότε ακόμα και οι πιο σύγχρονοι αλγόριθμοι «κρασάρουν» και το μόνο που έχεις να μοστράρεις για «ψηφιακό κράτος» είναι ο τραγέλαφος που ζήσαμε με το SMS, που άλλωστε είναι και τεχνολογία 30 χρόνων!»

kinitopoiisi_7-9.jpg

«Ας αφήσουν λοιπόν την προκλητική έπαρση εκεί στο υπουργείο ότι είναι σε πλήρη ετοιμότητα μπροστά στο άνοιγμα των σχολείων γιατί η πραγματικότητα είναι αμείλικτη τόσο όσον αφορά το μπάχαλο με τις τοποθετήσεις και το πετσόκομμα των πραγματικών κενών που (δεν) δόθηκαν στη δημοσιότητα, αλλά και σχετικά με τα για άλλη μια χρονιά ανύπαρκτα μέτρα υγειονομικής προστασίας μέσα στα σχολεία ενάντια στην επέλαση της πανδημίας», σχολιάζουν ακόμα οι εκπαιδευτικοί.

Τέλος, οι εκπαιδευτικοί απαιτούν, «εδώ και τώρα να δοθούν όλα τα κενά, και να καλυφθούν άμεσα, με διαφάνεια στις τοποθετήσεις, ώστε να μην αδικηθεί κανένας συνάδελφος  και τα σχολεία να ξεκινήσουν χωρίς κενά και ελλείψεις!»

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νίκος Ανδρουλάκης: Από τον ΠΑΣΠ ένα βήμα πριν την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Αποτελέσματα ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΙΝΑΛ: Τα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ που ΔΕΝ χρειάζονται εξετάσεις (Προκήρυξη 7Κ/2019)

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Δημοτικά σχολεία: Την Παρασκευή λήγει το Α' τρίμηνο-Σε κλειστούς φακέλους θα δοθούν οι βαθμοί
Στις 10/12 λήγει το Α' τρίμηνο στα Δημοτικά - Πώς θα παραδοθούν οι βαθμοί
Δημοτικά σχολεία: Την Παρασκευή λήγει το Α' τρίμηνο-Σε κλειστούς φακέλους θα δοθούν οι βαθμοί