Ζέττα Μακρή
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ζέττα Μακρή για άνοιγμα σχολείων: Μέσα στην εβδομάδα οι οδηγίες προς μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Αναλυτικές οδηγίες για τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς θα εκδώσει μέσα στην εβδομάδα το υπουργείο Παιδείας για τις περιπτώσεις εντοπισμού κρουσμάτων του κορονοϊού στα σχολεία, τα οποία θα ανοίξουν τις πόρτες τους για τους μαθητές στις 13 Σεπτεμβρίου.

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, υπενθύμισε ότι για να κλείσει ένα τμήματα, θα πρέπει να εμφανιστούν θετικοί το 50% + 1 των μαθητών. Ωστόσο, θα δίνεται μεγάλη έμφαση στην ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.

«Μέσα στην εβδομάδα θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες προς μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, ώστε να νοιώθουν όλοι ασφαλείς και να γνωρίζουν τι πρόκειται να συμβεί σε κάθε περίπτωση, προκειμένου να επανέλθουμε στη δια ζώσης εκπαίδευση, την οποία στερήθηκαν τα παιδιά», δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ.

Σε αναστολή οι εκπαιδευτικοί που δεν θα επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού – νόσησης ή αρνητικό τεστ

«Εάν κάποιος εκπαιδευτικός δεν προσκομίσει στον διευθυντή του σχολείου του πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και σε περίπτωση που είναι ανεμβολίαστος δήλωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ που θα πραγματοποιεί με δικά τους έξοδα δυο φορές την εβδομάδα κάθε Τρίτη και Παρασκευή, τότε αυτομάτως δεν ασκεί τα καθήκοντά του και τίθεται σε αναστολή εργασίας», επισήμανε η υφυπουργός Παιδείας, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς την ερχόμενη Δευτέρα.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι εάν οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά λίγες ημέρες αργότερα, τότε θα επανέλθουν κανονικά στα καθήκοντά τους. Επανέλαβε ότι οι μαθητές που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να κάνουν 2 self test την εβδομάδα, τα οποία θα τους χορηγούνται δωρεάν.

Η Ζέττα Μακρή πρόσθεσε ότι το ποσοστό των εκπαιδευτικών που έχει εμβολιαστεί αγγίζει το 80%, ενώ ένα επιπλέον 10% έχει νοσήσει. «Μένει ένα ποσοστό γύρω στο 10% που δεν έχει εμβολιαστεί. Δεν είναι δραματικό, αλλά κάνουμε προσπάθειες και απευθύνουμε εκκλήσεις ώστε να εμβολιαστούν όλοι. Είμαι αισιόδοξη ότι το μήνυμα θα περάσει και θα αγγίξουμε το 100%», είπε.

Απάντησε στις αιτιάσεις της ΟΛΜΕ και της αντιπολίτευσης για τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις, λέγοντας ότι τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με τα οποία η χώρας μας βρίσκεται στην τέταρτη θέση της σχετικής λίστας, κάνοντας λόγο για υπερβολικές ανησυχίες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζελένσκι
Ζελένσκι: «Η Ευρώπη να μάθει να αμύνεται – Τι θα γίνει αν οι ΗΠΑ δεν δράσουν;»
Ο Ζελένσκι κατηγορεί την Ευρώπη από το Νταβός για αδράνεια και εξάρτηση από τον Τραμπ, προειδοποιώντας για υπαρξιακές απειλές και την ανάγκη ενιαίας...
Ζελένσκι: «Η Ευρώπη να μάθει να αμύνεται – Τι θα γίνει αν οι ΗΠΑ δεν δράσουν;»
Πλημμύρισε σχολείο
Καλλιτεχνικό Σχολείο Αθηνών: Πλημμύρες και κρύο στις αίθουσες – Οι γονείς καταγγέλλουν επικίνδυνες συνθήκες
«Περιμένουμε 7 χρόνια τη μεταστέγαση σε ένα νέο κτίριο και μέχρι να γίνει αυτή θα έχει πέσει και το υπάρχον»
Καλλιτεχνικό Σχολείο Αθηνών: Πλημμύρες και κρύο στις αίθουσες – Οι γονείς καταγγέλλουν επικίνδυνες συνθήκες