ekpaideusi-sxoleia1
ΣΙΑΡΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ / INTIME NEWS
Τι θα συμβεί σε περίπτωση που ένας εκπαιδευτικός ή μαθητής βρεθεί θετικός στον κορονοϊό τη νέα σχολική χρονιά

Σε καραντίνα θα τίθενται οι εκπαιδευτικοί που θα είναι θετικοί στον κορονοϊό, ενώ το σύστημα αναπλήρωσής του θα ενεργοποιείται αυθημερόν διευκρίνισε με σημερινές του δηλώσεις ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

«Έχουμε κάνει μια ειδική πλατφόρμα που πέρα από τις ετήσιες συμβάσεις αναπληρωτών, έχουμε και τις τρίμηνες. Έχουν ήδη καταθέσει αιτήσεις και επιλογές οι εκπαιδευτικοί και με το που παρουσιάζεται ένα κρούσμα, μια έλλειψη καθηγητή σε ένα τμήμα, εμείς αυθημερόν ενεργοποιούμε το σύστημα κι αν είναι δυνατόν και είναι κοντά ο εκπαιδευτικός, μπορεί και αυθημερόν να μεταβεί στο σχολείο. Τουλάχιστον σε μία ή δύο μέρες οπωσδήποτε θα καλύπτει το κενό» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Σε ερώτηση για τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων σύμφωνα με τον οποίο θα αναστέλλεται η λειτουργία των τμημάτων είπε ότι αναμένεται η εισήγηση της επιτροπής άμεσα σήμερα ή αύριο, προσθέτοντας πάντως πως θα είναι αυξημένος κατά πολύ σε σχέση με πέρυσι.

«Επειδή θέλουμε να διασφαλίσουμε την υγεία των μαθητών, στις περιπτώσεις που παρουσιάζεται κρούσμα σε μια σχολική μονάδα και σε ένα τμήμα, θα έχουμε αυξημένα εργαστηριακά τεστ» συμπλήρωσε, ενώ για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς πέραν των δύο εργαστηριακών τεστ που υποχρεούνται να κάνουν, θα αυξηθεί ο αριθμός των τεστ σε περίπτωση κρούσματος.

Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία - Τι εισηγείται η Επιτροπή

maska_paidi.jpg

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιστημονική επιτροπή του υπουργείου υγείας εισηγείται την αναστολή λειτουργίας ενός σχολικού τμήματος, όταν βρεθούν θετικοί στον κορονοϊό το 50% των μαθητών συν ένας μαθητής

Σε περίπτωση μεμονωμένου κρούσματος, εισηγούνται να τίθεται σε καραντίνα και ο συμμαθητής του στο ίδιο θρανίοκαθώς και οι ανεμβολίαστοι μαθητές που κάθονται στα θρανία μπροστά και πίσω από αυτό, στην περίπτωση κατά την οποία δεν έκαναν σωστή χρήση μάσκας.

Στο σχολείο, οι μαθητές αυτοί επιστρέφουν μετά από μία εβδομάδα, μετά από αρνητικό rapid test.

Οι υπόλοιποι μαθητές του σχολικού τμήματος, εφόσον είναι ανεμβολίαστοι, θα κάνουν ένα rapid test και στη συνέχεια τα δύο self test, τα οποία τους διατίθενται εβδομαδιαίως.

Για τα εμβολιασμένα παιδιά, ισχύει η διενέργεια των 2 self test, στην αρχή και το τέλος των επτά ημερών. Όλοι παραμένουν στο σχολείο, εφόσον δεν διαγνωστούν θετικοί στον ιό.

Τι ισχύει για τους εκπαιδευτικούς από τις 13 Σεπτεμβρίου

Από τις 13 Σεπτεμβρίου όμως, πρώτη ημέρα έναρξης του νέου διδακτικού έτους 2021-2022, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορονοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου.

Μαθητές: Πώς επιστρέφουν στα θρανία

Όσον αφορά τους μαθητές, αυτοί θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού (ισχύει για μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δυο φορές την εβδομάδα.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

ΌΛΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΔΕΚΤΑ στο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ - Αιτήσεις Εδώ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΣΙΡΟΠΙ
Σοκαριστικό! Σιρόπι για τον βήχα ενδέχεται να συνδέεται με τον θάνατο δεκάδων παιδιών
Ο αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 66, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ)
Σοκαριστικό! Σιρόπι για τον βήχα ενδέχεται να συνδέεται με τον θάνατο δεκάδων παιδιών
Clumsies
Ποια είναι τα τρία ελληνικά μπαρ που περιλαμβάνονται στα 50 καλύτερα του κόσμου
Από τα τρία αυτά μπαρ, τα δύο εξ αυτών ήταν στη συγκεκριμένη λίστα ουκ ολίγες φορές, ενώ ένα πέτυχε τη συγκεκριμένη διάκριση για πρώτη φορά φέτος.
Ποια είναι τα τρία ελληνικά μπαρ που περιλαμβάνονται στα 50 καλύτερα του κόσμου
ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟ ΑΝΤΙΡΡΙΟ
Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Εντυπωσιακή εικόνα- Ιστορική λήψη από το διάστημα
Η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου (Χαρίλαος Τρικούπης) έχει μήκος 2.833 μέτρα και φαίνεται ξεκάθαρα από τον δορυφόρο, αν σκεφτεί κανείς ότι είναι κολοσσιαία...
Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Εντυπωσιακή εικόνα- Ιστορική λήψη από το διάστημα
dimosio
Πότε κερδίζουν 1 έτος βαθμολογικής προαγωγής οι Δημόσιοι υπάλληλοι (Εγκύκλιος)
Διευκρινιστική εγκύκλιος του Υπουργείο Εσωτερικών για τη βαθμολογική προαγωγή των Δημοσίων υπαλλήλων κατά ένα έτος κατόπιν αξιολόγησης
Πότε κερδίζουν 1 έτος βαθμολογικής προαγωγής οι Δημόσιοι υπάλληλοι (Εγκύκλιος)