pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Είσοδος σχολείου
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/INTIME NEWS
Η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Ωρομισθίων & Ελαστικά Εργαζομένων στην Εκπαίδευση ζητά να υπάρξει άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών αναγκών των σχολείων καθώς και μέτρα στήριξης των αναπληρωτών

Οι χιλιάδες αναπληρωτές που προσληφθήκαμε αυτές τις μέρες, αλλά και όσοι περιμένουν την πρόσληψή τους το επόμενο διάστημα, για μια ακόμα χρονιά θα καλύψουμε πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης και θα κρατήσουμε όρθια τα σχολεία όλης της χώρας, αφήνοντας πίσω τα σπίτια, τις οικογένειες και τους φίλους μας, με οικονομικό και προσωπικό κόστος, με δυσκολίες ακόμα και στην καθημερινή μας διαβίωση.

Οι μόνιμοι διορισμοί, που έγιναν υπό την πίεση των τεράστιων ελλείψεων της εκπαίδευσης αλλά και του συνεχούς αγώνα των σωματείων, δεν έλυσαν σε καμία περίπτωση το πρόβλημα των ελλείψεων και της ευέλικτης εργασίας, αφού η χρονιά ξεκινά και πάλι με χιλιάδες συμβασιούχους και με χιλιάδες κενά να παραμένουν ακάλυπτα.

Μετά την Α’ φάση προσλήψεων, πολλά παραμένουν τα κενά σε όλες τις ειδικότητες, στα ειδικά σχολεία και στην Παράλληλη Στήριξη, όπου σε πολλές περιπτώσεις οι προσλήψεις βρίσκονται στο μισό των αναγκών και οι εκπαιδευτικοί και πάλι θα μοιράζονται σε δύο ή παραπάνω παιδιά, στο όνομα του «εξορθολογισμού» και της σωστής διαχείρισης.  Άμεσα είναι απαραίτητη η πραγματοποίηση β’ φάσης προσλήψεων, που θα αντιστοιχεί στο σύνολο των κενών που παραμένουν, ώστε να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τα σχολεία από τις 13 Σεπτέμβρη! Η κάλυψη όλων των αναγκών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα σχολεία είναι το ελάχιστο, το στοιχειώδες που πρέπει να απαιτήσουμε από το Υπουργείο, αφού αυτές έχουν συρρικνωθεί με διάφορους τρόπους από όλες τις Κυβερνήσεις (πχ. αύξηση μαθητών στα τμήματα- και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων, αύξηση ωραρίου, κατάργηση δασκάλου στο ολοήμερο κ.α.).

Συνάδελφοι, οι ανάγκες των σχολείων, των μαθητών μας και οι δικές μας, των εργαζόμενων, δεν καθορίζονται από αυτά που η εκάστοτε κυβέρνηση παρουσιάζει ως ρεαλιστικά και εφικτά, ενώ στην πραγματικότητα είναι οι επιλογές της για να μειώσει το «κόστος» για την εκπαίδευση, να δημιουργήσει ένα σχολείο- επιχείρηση, με ευέλικτους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και υποβαθμισμένη μόρφωση. Οι ανάγκες μας καθορίζονται από τις αντικειμενικές δυνατότητες της εποχής, από την ανάπτυξη της επιστήμης, που μπορεί να παρέχει στα παιδιά ολοκληρωμένη επιστημονική μόρφωση, σχολεία με σύγχρονες υποδομές και εξοπλισμό, μόνιμη και αξιοπρεπή δουλειά για όλους.

Αυτές οι δυνατότητες της εποχής, για να αξιοποιηθούν με αυτόν τον τρόπο, χρειάζεται ανυποχώρητος, μαζικός αγώνας, με τη συμμετοχή όλων μας. Είναι στο χέρι μας να δυναμώσουμε την πάλη μας με βάση αυτές τις ανάγκες, να ικανοποιήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας!

Ερχόμαστε από την αρχή της χρονιάς σε επαφή με τα σωματεία μας, απευθυνόμαστε σε αυτά για οποιοδήποτε πρόβλημα ή καταστρατήγηση των δικαιωμάτων μας, συμμετέχουμε στις συλλογικές διαδικασίες και διεκδικούμε οργανωμένα δουλειά και ζωή με δικαιώματα!

Εδώ και τώρα απαιτούμε:

  • Να δοθούν ΟΛΑ τα κενά από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών να γίνουν με διαφάνεια.
  • Πραγματοποίηση β’ φάσης άμεσα και κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων.
  • Καμία απόλυση εκπαιδευτικού. 12μηνες συμβάσεις για όλους τους αναπληρωτές, κατάργηση των τρίμηνων συμβάσεων, της πρόσληψης ωρομισθίων από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης και του θεσμού των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου.  
  • Μέτρα στήριξης των αναπληρωτών: δωρεάν μεταφορά από και προς τον τόπο διαμονής και εργασίας, επιδότηση ενοικίου και θέρμανσης, δωρεάν σίτιση όλων στις φοιτητικές λέσχες ή τις λέσχες αξιωματικών.
  • Εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων- πλήρη δικαιώματα σε περίπτωση ασθενείας, αναγνώριση της προϋπηρεσίας καθ’ όλη τη διάρκεια της άδειας, εξασφάλιση πλήρους άδειας ανατροφής, εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού σε όσους το έχουν ανάγκη.
  • Σταθερή καταβολή του μισθού κάθε μήνα, άμεση μισθολογική αναγνώριση και καταβολή από την αρχή της σχολικής χρονιάς του μεταπτυχιακού τίτλου και των μισθολογικών κλιμακίων.
  • Παλεύουμε αδιαπραγμάτευτα  για μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων!

Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Ωρομισθίων & Ελαστικά Εργαζομένων στην Εκπαίδευση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το πιο γρήγορο τεστ ευφυΐας στον κόσμο: Δείτε με τρεις ερωτήσεις αν έχετε IQ πάνω απ’ το μέσο όρο

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Το νέο αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής
Από ποιο Πανεπιστήμιο λαμβάνουν οι νέοι εκπαιδευτικοί εξ αποστάσεως Πιστοποιητικό στην Ειδική Αγωγή που αναγνωρίζεται από τον ΑΣΕΠ
Το νέο αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής
Κοινωνικός Τουρισμός: Τέλη Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα- Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Τι πρέπει να κάνουν όσοι έχουν επιταγές του 2021-2022- Πού μπορείτε να κάνετε έως 10 ημέρες δωρεάν διακοπές
Κοινωνικός Τουρισμός: Τέλη Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα- Ποιοι είναι οι δικαιούχοι