Κόπτσης: Ψάχνουμε τρόπο τα σχολεία να παραμένουν ανοιχτά με κρούσματα
Διερευνάται ο τρόπος με τον οποίον τα σχολεία θα παραμένουν ανοιχτά ακόμη και όταν βεβαιώνονται κρούσματα σε αυτά

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι χάρη στη σκληρή δουλειά που έγινε το καλοκαίρι, «είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε σε λίγες μέρες στα σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς».

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Κόπτση, φέτος πραγματοποιήθηκαν 11.700 προσλήψεις εκπαιδευτικών και είναι όλοι ήδη στις θέσεις τους, ενώ ανακοινώθηκαν και οι αναπληρωτές οι οποίοι θα βρίσκονται στη θέση τους την 1η Σεπτεμβρίου.

Σχολεία: Πότε δεν θα γίνονται δεκτοί μαθητές και εκπαιδευτικοί

Ο Α. Κόπτσης μίλησε για την υποχρέωση των μαθητών οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν νοσήσεις να προσέρχονται με αυτοδιαγνωστικά τεστ στο σχολείο 2 φορές την εβδομάδα, ενώ αντίστοιχα  οι καθηγητές με εργαστηριακά τεστ επίσης 2 φορές την εβδομάδα. Σε ότι αφορά τους μαθητές το κόστος θα καλύπτεται από το κράτος, ενώ οι εκπαιδευτικοί θα επωμίζονται οι ίδιοι το κόστος.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι κανένας μαθητής και κανένας εκπαιδευτικός δε θα γίνεται δεκτός χωρίς αυτήν την προϋπόθεση και μάλιστα στην περίπτωση των εκπαιδευτικών, μετά από  2 μέρες θα αντικαθίσταται από αναπληρωτή.

Ψάχνουν τρόπο να κρατήσουν τα σχολεία ανοιχτά με κρούσματα

Ο Α. Κόπτσης είπε κατηγορηματικά ότι στόχος είναι να κρατηθούν τα σχολεία ανοιχτά, γιατί η διά ζώσης εκπαίδευση δεν μπορεί να αντικατασταθεί πλήρως από την τηλεκπαίδευση.

Μάλιστα, όπως είπε, διερευνάται ο τρόπος με τον οποίον τα σχολεία θα παραμένουν ανοιχτά ακόμη και όταν βεβαιώνονται κρούσματα σε αυτά.

Τέλος, ο Α. Κόπτσης δήλωσε ότι ο εμβολιασμός στους εκπαιδευτικούς είναι σε πολύ υψηλά ποσοστά, περίπου στο 80%, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει μια καμπάνια, με στόχο το ποσοστό να φτάσει στο 100%.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αλέξης Μητρόπουλος για συντάξεις και ασφάλιση
Αλέξης Μητρόπουλος: 1.144.000 ασφαλισμένοι οδηγούνται σε σύνταξη 800€ μεικτά!
Τεκμαρτή φορολόγηση και κατ’ έτος αύξηση των εισφορών έχουν εκτινάξει τις οφειλές προς τον ΕΦΚΑ στα 51,3 δις €
Αλέξης Μητρόπουλος: 1.144.000 ασφαλισμένοι οδηγούνται σε σύνταξη 800€ μεικτά!
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Λεχαινά: Στο νοσοκομείο 2χρονο παιδί μετά από κατάποση χλωρίνης – Συνελήφθη ο παππούς
Σε εξέλιξη έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικού – Κατηγορίες για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο
Λεχαινά: Στο νοσοκομείο 2χρονο παιδί μετά από κατάποση χλωρίνης – Συνελήφθη ο παππούς
υμνασίου και Λυκείου Αγίου Κηρύκου Ικαριας
Ικαρία: Διαγωνισμός για την αποκατάσταση φθορών στο Γυμνάσιο και Λύκειο Αγίου Κηρύκου
Εντοπίστηκαν τοπικές φθορές και βλάβες μετά από προσεισμικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο σχολικό συγκρότημα
Ικαρία: Διαγωνισμός για την αποκατάσταση φθορών στο Γυμνάσιο και Λύκειο Αγίου Κηρύκου