Σχολικές καθαρίστριες
Αντίθετα με όσα προβλέπει η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για δίωρες και τρίωρες συμβάσεις για την καθαριότητα των σχολείων, ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας προχώρησε στην πρόσληψη 67 σχολικών καθαριστριών πλήρους απασχόλησης

Σήμερα το πρωί, Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου, ενόψει του ξεκινήματος του σχολικού έτους, έφθασαν στα σχολεία του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας οι νέες σχολικές καθαρίστριες.

Ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, αναγνωρίζοντας ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων έχουν σημαντική προσφορά στη λειτουργία τους, ιδιαίτερα αυτή την εποχή, προκήρυξε θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και όχι μερικής, όπως προέβλεπε η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας. Η απόφασή του Δήμου είναι να μην μείνουν τα σχολεία χωρίς καθαριότητα διότι αποτελεί προτεραιότητά και όχι κόστος, η ενίσχυση της σχολικής κοινότητας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Δημοτική Αρχή, δεν χρησιμοποίησε δίωρες και τρίωρες συμβάσεις για την καθαριότητα των σχολείων. Αντίθετα, προχώρησε στην προκήρυξη 67 θέσεων σχολικών καθαριστριών με πλήρη απασχόληση για το διδακτικό έτος 2021-2022 καλύπτοντας με ίδιους πόρους τη διαφορά από το ποσό που καλύπτει το υπουργείο.

Είναι γεγονός ότι οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες στον τομέα της καθαριότητας, επιτελούν ένα σημαντικό έργο για την προστασία της υγείας των παιδιών και των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα εν μέσω συνθηκών πανδημίας Covid-19. Εξάλλου, ακόμη οι περισσότερες απ’ αυτές καλύπτουν τις ανάγκες καθαριότητας των σχολικών συγκροτημάτων του δήμου εδώ και χρόνια μέσω των σχολικών επιτροπών.

Ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας αναφέρει στην ανακοίνωση του: «Γνωρίζουμε ότι ακόμη και τώρα οι ανάγκες καθαριότητας δεν έχουν καλυφθεί πλήρως, συνεχίζουμε να διεκδικούμε ακόμη εργαζόμενους στη σχολική καθαριότητα ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία μας με όλα τα απαραίτητα μέτρα και με  ασφαλείς συνθήκες.  

Με αυτά τα δεδομένα, καλούμε την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο να πάρει υπόψη του την αγωνία γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών και να λάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να προασπίσει και να βελτιώσει περαιτέρω τις συνθήκες λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Από την πλευρά του ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας θα μάχεται και θα πράττει ότι είναι δυνατόν για να μπορούν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια οι μαθητές και οι μαθήτριες να έχουν πρόσβαση στη γνώση και τη μόρφωση».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σπαζοκεφαλιά-γρίφος
Σπαζοκεφαλιά: Ποιο από τα 7 δοχεία γεμίζει πρώτο; Ένα τεστ για IQ πάνω από 129
Ανακαλύψτε την απάντηση σε αυτόν τον γρίφο και διαπιστώστε αν έχετε εξαιρετική αντίληψη και λογική σκέψη
Σπαζοκεφαλιά: Ποιο από τα 7 δοχεία γεμίζει πρώτο; Ένα τεστ για IQ πάνω από 129
robot
Κίνα εναντίον ΗΠΑ: Η μάχη για το "σώμα" της τεχνητής νοημοσύνης έχει ήδη νικητή
Η Αμερική επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη, αλλά η Κίνα προηγείται ήδη στην κούρσα των ανθρωπόμορφων ρομπότ — και διαμορφώνει τη βιομηχανία του...
Κίνα εναντίον ΗΠΑ: Η μάχη για το "σώμα" της τεχνητής νοημοσύνης έχει ήδη νικητή
mathites
42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: Έξι μετάλλια για την Ελλάδα με 2 αργυρά και 4 χάλκινα
Στη 42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, οι Έλληνες μαθητές κέρδισαν δύο αργυρά και τέσσερα χάλκινα μετάλλια
42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: Έξι μετάλλια για την Ελλάδα με 2 αργυρά και 4 χάλκινα