μαθητής
Ανοικτή επιστολή προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, από τον πατέρα υποψηφίου των πανελλαδικών, αναφορικά με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής - Ο μαθητής παρόλο που συγκέντρωσε 20.475 μόρια, δεν πετυχαίνει την εισαγωγή σε μία εκ των Αρχιτεκτονικών Σχολών της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας

Επιστολή προς την υπουργό Παιδείας αποστέλλει πατέρας υποψηφίου των Πανελλαδικών, την οποία έλαβε και δημοσιεύει το alfavita.gr, όπου τονίζεται η αδικία που υφίστανται οι υποψήφιοι των πανελλαδικών λόγω της ελάχιστης βάσης εισαγωγής. Στην επιστολή αναφέρεται πως ο  μαθητής παρόλο που συγκεντρώνει 20.475 μόρια δεν θα μπορέσει να εισαχθεί σε κάποια Αρχιτεκτονική Σχολή της επιλογής του.

Αξιότιμη κα Υπουργέ,

Ο γιος μου συμμετείχε φέτος στις πανελλήνιες εξετάσεις με στόχο την εισαγωγή του σε μία εκ των Αρχιτεκτονικών Σχολών της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Συγκέντρωσε συνολική βαθμολογία 20.475 μορίων. Έλαβε 17.350 μόρια από τα 4 μαθήματα. Επίσης, έλαβε 2.860 μόρια στο ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο, με μέσο όρο 14.3 και πάνω από τη βάση και στα 2 μαθήματα σχεδίου. Έγραψε 14.3 σε 2 μαθήματα που δεν έχει διδαχθεί ποτέ σε σχολείο και πάνω από τη βάση στο ελεύθερο σχέδιο που εκ των πραγμάτων, τα προβλήματα που αντιμετώπισαν όλοι οι υποψήφιοι ήταν άνευ προηγουμένου, μια που η διδασκαλία και εκμάθησή του από το διαδίκτυο ήταν περισσότερο από δύσκολες.

Παρόλα αυτά, δεν θα μπορέσει να εισαχθεί σε κάποια Αρχιτεκτονική Σχολή της επιλογής του, ενώ είναι σχεδόν σίγουρο από τα υπάρχοντα στατιστικά στοιχεία ότι θα έχει περισσότερα μόρια, έως και αρκετές χιλιάδες, σε σχέση με τις βάσεις που θα ανακοινώσετε. Το γεγονός αυτό είναι εκ των πραγμάτων άδικο και οφείλεται στην εφαρμογή ΕΒΕ σε κάθε ένα από δύο μαθήματα σχεδίου και όχι στον μέσο όρο ή στη χρήση της βάσης του 10 όπως ίσχυε μέχρι πέρυσι για τα ειδικά μαθήματα, όπου οι επιδόσεις των υποψήφιων στο ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο ήταν ανάλογες με τις φετινές.

Το πλέον σημαντικό, πέρα από την τύχη που θα έχει ο γιος μου, είναι ότι μια τέτοια εφαρμογή της ΕΒΕ, είναι εκτός του πνεύματος του νόμου με τον οποίο θεσπίστηκε. Αν απαιτούνταν για ένα ειδικό μάθημα, πιθανόν θα ήταν κατανοητός ένας τέτοιος αποκλεισμός. Όταν όμως τα ειδικά μαθήματα είναι περισσότερα, τα προβλήματα που προκύπτουν είναι σοβαρά και δεν αφορούν μεμονωμένες περιπτώσεις. Κι όταν οι μεμονωμένες περιπτώσεις είναι πολλές, τότε το γεγονός ότι εδώ υπάρχει αδικία, ξεπερνά την περίπτωση του ενός και γίνεται μια συλλογική αλήθεια.

Παρακαλώ πολύ να επανεξετάσετε τον τρόπο εφαρμογής της ΕΒΕ.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μνημόνιο Συνεργασίας ΔΥΠΑ – ΑΒΑΞ για την ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και της απασχόλησης στον κατασκευαστικό κλάδο ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Δ.ΥΠ.Α. 13:42 ​Με εκτίμηση Tμήμα Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων Διεύθυνση Γραμματείας Διοίκησης press@dypa.gov.gr
Μνημόνιο Συνεργασίας ΔΥΠΑ – ΑΒΑΞ για την ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης
Στρατηγική συμμαχία για την εκπαίδευση νέων τεχνικών – Εξασφαλισμένη μαθητεία και εργασία σε έργα μεγάλης κλίμακας
Μνημόνιο Συνεργασίας ΔΥΠΑ – ΑΒΑΞ για την ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης
ΑΔΩΝΙΣ
Διαφοροποίηση Γεωργιάδη για το ασυμβίβαστο: «Δεν θα κάνει καμία διαφορά – Θα επέλεγα πάντα το βουλευτής»

Σε μια παρέμβαση που αναμένεται να προκαλέσει έντονες συζητήσεις, ο Υπουργός Υγείας,

Διαφοροποίηση Γεωργιάδη για το ασυμβίβαστο: «Δεν θα κάνει καμία διαφορά – Θα επέλεγα πάντα το βουλευτής»
Υπουργείο Παιδείας
Ψηφιακό φροντιστήριο: Πρόσκληση για παράταση της απόσπασης
Οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί που θέλουν να παραμείνουν στο ψηφιακό φροντιστήριο πρέπει να υποβάλουν αίτηση έως τη Δευτέρα, 20 Απριλίου
Ψηφιακό φροντιστήριο: Πρόσκληση για παράταση της απόσπασης