golearn-engl_970-250
Η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Κοινωνικών Επιστημών (Π.Ε.Ε..Κ.Ε.) καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς σε Γενική Συνέλευση για να συντονίσουν τις δράσεις τους ενάντια στον εξοβελισμό των Κοινωνικών Επιστημόνων από την εκπαίδευση

Τα μέλη της Δ.Ε. της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Κοινωνικών Επιστημών (Π.Ε.Ε.Κ.Ε.) καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ78 (Κοινωνικών Επιστημών) μόνιμους, αναπληρωτές, γενικής και ειδικής, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα την Τρίτη, 8 Ιουνίου 2021 και ώρα 18.30 έναντι της Νομικής Σχολής (Μασσαλίας και Σόλωνος), σε Γενική Συνέλευση, ώστε να συντονίσουν τις άμεσες κινήσεις τους.

Οι εκπαιδευτικοί προχωράνε σε κατεπείγουσες δράσεις εν όψει της πλήρους απουσίας των μαθημάτων των Κοινωνικών Επιστημών από το Λύκειο και των Κοινωνικών Επιστημόνων από την εκπαίδευση γενικότερα. Παρά τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών για εξεύρεση λύσης, τελικά δεν εισακούστηκαν ούτε κατ΄ελάχιστον τα όσα αιτούνται και όπως οι ίδιοι λένε: «Πρωτοφανώς τελείται “ξεριζωμός” ενός ολόκληρου κλάδου αναιτιολόγητα».

Παρά το γεγονός ότι υπήρχαν πληροφορίες ότι ένα μάθημα του κλάδου θα συμπεριλαμβάνεται στα μαθήματα γενικής παιδείας της Γ' Λυκείου το προσεχές έτος, πλέον δεν υπάρχει ούτε αυτό ως πληροφορία. Οι εκπαιδευτικοί της Κοινωνιολογίας βρίσκονται σε ένα κομβικό σημείο και καλούν σε κατεπείγουσες δράσεις, «για να έχει αποτέλεσμα το εγχείρημα πρέπει από όλη την Ελλάδα να παραστούμε και να στηρίξουμε με κάθε τρόπο. Πλέον δεν υπάρχει ούτε άλλος χρόνος ούτε καμία άλλη επιλογή αφού εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια».

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Κοινωνικών Επιστημών

Αγαπητές συναδέλφισσες,
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας έχουμε ενημερώσει εδώ και ένα έτος για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος Κοινωνικών Επιστημών. Όσες προσπάθειες και αν έγιναν (ενημέρωση και δράσεις ΟΛΜΕ, ενημέρωση τοπικών ΕΛΜΕ, συναντήσεις με βουλευτές και εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, συνεχή αιτήματα σε υπουργό Παιδείας και υφυπουργούς, στον πρόεδρο του ΙΕΠ για συνάντηση και συζήτηση προς εξεύρεση λύσης, αίτημα προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ενημέρωση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων καθώς και μαθητών, ενημέρωση όλων των πανεπιστημιακών μας τμημάτων και των φοιτητών, ενημέρωση των ΜΜΕ), δεν κατέστη δυνατό να εισακουσθούν ούτε κατ΄ελάχιστον τα όσα αιτούμαστε και πρωτοφανώς τελείται “ξεριζωμός” ενός ολόκληρου κλάδου αναιτιολόγητα.

Πλέον ο κλάδος έφθασε στο ύστατο σημείο και ήδη βλέπουμε εκατοντάδες υπεράριθμους μόνιμους καθηγητές ΠΕ78 στις ΔΔΕ όλης της Ελλάδας και δυστυχώς αναμένονται μηδενικές προσλήψεις αναπληρωτών. Οι διορισμοί γενικής με τα παρόντα δεδομένα φαίνονται μακρινό όνειρο για τον κλάδο.

Η ΟΛΜΕ προσπαθώντας να βοηθήσει με αυτόν τον πρωτοφανή χειρισμό κλάδου θα βγάλει ανακοίνωση το προσεχές διάστημα. Μάλιστα πληροφορηθήκαμε ότι προτίθενται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας για τον δικό μας θιγόμενο κλάδο και να έρθουν σε επαφή με την υπουργό προ αναρτήσεως των νέων ωρολογίων προγραμμάτων.

Κατανοείτε το κομβικό σημείο στο οποίο βρισκόμαστε και για να έχει αποτέλεσμα το εγχείρημα πρέπει από όλη την Ελλάδα να παραστούμε και να στηρίξουμε με κάθε τρόπο. Πλέον δεν υπάρχει ούτε άλλος χρόνος ούτε καμία άλλη επιλογή αφού εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια.

Σε χθεσινή τηλεδιάσκεψη της Διοικούσας Επιτροπής για συζήτηση για τα παρόντα ζητήματα παρέστη και ο συνάδελφος μας και μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, Θοδωρής Μαλαγάρης και τόνισε τη σοβαρότητα της κατάστασης και πως ποτέ ο κλάδος δεν έχει βιώσει αντίστοιχη κατάσταση, σχεδόν εξαφάνισης σε όλη την ιστορία του και ότι πλέον επιβάλλεται να δράσουμε με κάθε τρόπο, καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά περιορισμένα. 

Παρά το γεγονός ότι είχαμε πληροφορίες ότι ένα μάθημα μας θα συμπεριλαμβάνεται στα μαθήματα γενικής παιδείας της Γ' Λυκείου το προσεχές έτος, πλέον δεν υπάρχει ούτε αυτό ως πληροφορία. Παράλληλα, ακούγονται και χειρότερα σενάρια τα οποία απευχόμαστε.

Με βάση τα ανωτέρω και για συντονισμό των άμεσων κινήσεων μας τις δύο προσεχείς εβδομάδες (τόσος χρόνος απομένει για να δράσουμε και να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα), τα μέλη της Δ.Ε. της Π.Ε.Ε.Κ.Ε. καλούν όλους τους συναδέλφους του κλάδου ΠΕ78(Κοινωνικών Επιστημών) μόνιμους, αναπληρωτές, γενικής και ειδικής, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα την Τρίτη, 08.06.2021 και ώρα 18.30 έναντι της Νομικής Σχολής (Μασσαλίας και Σόλωνος), σε Γενική Συνέλευση, ώστε να συντονίσουμε τις άμεσες κινήσεις μας.

Είναι ανάγκη να είμαστε όλοι εκεί. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να τηρηθούν και εφαρμοσθούν όλοι οι υγειονομικοί κανόνες λόγω κορονοϊού, με τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας και καθαρισμού χεριών, ενώ ο χώρος γνωρίζετε ότι είναι ανοιχτός και τα παρόντα μπορούν να εφαρμοσθούν εν συνόλω.

Συνάδελφοι, βρισκόμαστε στο πιο δύσκολο σημείο και η παρουσία σας καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι σημαντική, ώστε να έχουμε πιθανότητα να αλλάξουμε το τοπίο έστω και την ύστατη ώρα.

Τα μέλη της Δ.Ε. της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Κοινωνικών Επιστημών

(Π.Ε.Ε..Κ.Ε.)

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πέθανε η συγγραφέας Αγγελική Βαρελλά

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Κουίζ: Ποιος ζητάει από την Κυβέρνηση αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο ώστε να μπορεί να απολύει τους ακατάλληλους εκπαιδευτικούς
Πολλοί προύχοντες της δημοσιογραφίας «τζημεροβελοπουλοσυναγωνίζονται» ποιος, με το μανδύα της δημοσιογραφικής τάχα κριτικής, θα ρίξει πιο πολύ...
Κουίζ: Ποιος ζητάει από την Κυβέρνηση αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο ώστε να μπορεί να απολύει τους ακατάλληλους εκπαιδευτικούς
Σχολεία: Κλίμα ανησυχίας στους εκπαιδευτικούς για μετακινήσεις σε άλλα σχολεία
Τι θα κάνουν οι  αναπληρωτές  διευθυντές  στο σχολείο τους όταν αναλάβουν υπηρεσία οι νέοι διευθυντές σχολείων αφού λόγω της προσωρινής τους θέσης...
Σχολεία: Κλίμα ανησυχίας στους εκπαιδευτικούς για μετακινήσεις σε άλλα σχολεία
antipolemiki
77 χρόνια από τις ατομικές βόμβες σε Χιροσίμα-Ναγκασάκι: Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
«Τιμούμε τα θύματα του πυρηνικού εγκλήματος των ΗΠΑ. Με τους λαούς αγωνιζόμαστε ενάντια στον όλεθρο και την πυρηνική τρομοκρατία των ιμπεριαλιστών» -...
77 χρόνια από τις ατομικές βόμβες σε Χιροσίμα-Ναγκασάκι: Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη