Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
syriza
«Ενημερώνουμε τον κ. Συρίγο ότι η μελέτη του ΣΥΡΙΖΑ για τους εισακτέους που θα κοπούν από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αφορά τους ΕΠΙΠΛΕΟΝ αυτών των 25.000 που ούτως ή άλλως, αποκλείονται λόγω έλλειψης θέσεων. Αυτοί οι επιπλέον θα είναι κοντά στους 25.000 - 30.000 σύμφωνα με τους δικούς μας υπολογισμούς», σημειώνει η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Απάντηση στις δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας, Άγγελου Συρίγου, αναφορικά με τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον αριθμό των 25.000-30.000 επιπλέον υποψηφίων που θα αποκλειστούν από τα Πανεπιστήμια με την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, εξέδωσε η ΕΠΕΚΕ Παιδείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ενημερώνουμε, λοιπόν, τον κ. Συρίγο, ότι, η μελέτη του ΣΥΡΙΖΑ για τους εισακτέους που θα κοπούν από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αφορά τους ΕΠΙΠΛΕΟΝ αυτών των 25.000 που ούτως ή άλλως, αποκλείονται λόγω έλλειψης θέσεων. Αυτοί οι επιπλέον θα είναι κοντά στους 25.000 - 30.000 σύμφωνα με τους δικούς μας υπολογισμούς, οι οποίοι είμαστε βέβαιοι ότι θα επιβεβαιωθούν από τα αποτελέσματα», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Αναφερόμενος στις εκτιμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, όπως η ΟΙΕΛΕ) για έναν αριθμό 25.000 -30.000 υποψηφίων που θα αποκλειστούν από τα Πανεπιστήμια με τις βάσεις εισαγωγής Μητσοτάκη- Κεραμέως, ο υφυπουργός Άγγ. Συρίγος ανέφερε: "Σκέφτομαι μήπως αυτό είναι ένα κόλπο διότι ετησίως οι υποψήφιοι είναι 103.000 και οι θέσεις 78.000. Και σκέφτομαι μήπως μας πει, (σ.σ. ο ΣΥΡΙΖΑ) «να, οι 25.000», που είναι όσοι δεν θα περάσουν στο πανεπιστήμιο επειδή δεν υπάρχει ο αντίστοιχος αριθμός θέσεων».

Δεν θέλουμε να κρίνουμε την αναφορά αυτή του κ. Συρίγου, ως δηλωτική της ποιότητας της "αντιπολίτευσης στην αντιπολίτευση" που χαρακτηρίζει πλείστα όσα κυβερνητικά στελέχη. Παραβλέπουμε, επίσης, την απόπειρα του κ. Συρίγου, να εμφανίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο προχειρολόγο, όσο η κυβέρνηση στην οποία μετέχει. Και πηγαίνουμε στην ουσία των στοιχείων, συμφωνώντας κατ` αρχάς μαζί του τόσο στον αριθμό των υποψηφίων (103.000) όσο και των προσφερόμενων θέσεων στα Πανεπιστήμια από το Υπουργείο Παιδείας (77.415 για την ακρίβεια).

Ενημερώνουμε, λοιπόν, τον κ. Συρίγο, ότι, η μελέτη του ΣΥΡΙΖΑ για τους εισακτέους που θα κοπούν από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αφορά τους ΕΠΙΠΛΕΟΝ αυτών των 25.000 που ούτως ή άλλως, αποκλείονται λόγω έλλειψης θέσεων. Αυτοί οι επιπλέον θα είναι κοντά στους 25.000 - 30.000 σύμφωνα με τους δικούς μας υπολογισμούς, οι οποίοι είμαστε βέβαιοι ότι θα επιβεβαιωθούν από τα αποτελέσματα.

Αδιάβαστος, λοιπόν, σε ό,τι αφορά στις επεξεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ ο υφυπουργός και άσφαιρα τα πυρά του.

Όμως, κάνοντας λόγο ο κ. Συρίγος για το δήθεν "κόλπο ΣΥΡΙΖΑ", ενημερώνει τους πολίτες ότι φέτος είναι διαθέσιμες 78.000 θέσεις στα Πανεπιστήμια.

Και το ερώτημα είναι:

Δεσμεύεται η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Συρίγος για την πλήρωση του συνόλου αυτών των 77.415 θέσεων, όπως συνέβαινε όλα τα τελευταία χρόνια (και επί ΝΔ το 2019 και το 2020);

Θα το κάνουν; Θα καταργήσουν, δηλαδή, τις βάσεις εισαγωγής;

Όχι, βέβαια!

Συνεπώς, το πρόβλημα που ο κ. Συρίγος, νομίζει ότι έβγαλε από το επικοινωνιακό παράθυρο, επιστρέφει από την πόρτα της πολιτικής και τον "επερωτά": " Θα καλύψετε τις 77.415 θέσεις; Θα καταργήσετε τις βάσεις εισαγωγής; Πόσοι υποψήφιοι, σύμφωνα με τους δικούς σας υπολογισμούς θα κοπούν εφόσον ισχύσουν οι βάσεις σας; Πώς θα αποδείξετε έμπρακτα ότι διαπράττει σφάλμα ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυριζόμενος ότι από τις 78.000 θέσεις θα καλυφθούν μόνο 48.000-53000;"

Το "μπαλάκι" σε εσάς κ. υφυπουργέ. Περιμένουμε με ειλικρινές ενδιαφέρον τις απαντήσεις σας.

Αυτές που αρνείται ο πρωθυπουργός μη προσερχόμενος στη Βουλή.

Αυτές που αποφεύγει η υπουργός Παιδείας.

Αυτές που προσπαθούν να αποδιώξουν "όπως ο διάβολος το λιβάνι" οι βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ.

Απαντήσεις κ. Συρίγο!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Παρασκευή -Τι γίνεται με τα self tests στα ανοικτά σχολεία

ΕΦΚΑ: Έρχονται 700 νέες μόνιμες προσλήψεις με 7.000 ευρώ το μήνα

Νέο ΜΗΤΡΩΟ επιμελητών Βρεφών, Νηπίων, Παιδιών - Χιλιάδες οι προσλήψεις

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

καθηγητές τηλεκπαίδευση τάξη
Εκπαιδευτικοί: Καμία δίωξη για μη διενέργεια τηλεκπαίδευσης
Η ΔΙΔΕ Ηρακλείου να ανακαλέσει τη γραπτή εντολή προς τους διευθυντές των σχολείων «να γίνουν καταδότες των συναδέλφων τους», απαιτούν εκπαιδευτικοί...
Εκπαιδευτικοί: Καμία δίωξη για μη διενέργεια τηλεκπαίδευσης