Πίνακες κενών-πλεονασμάτων με διορισμένους «αντικαταστάτες» αιρετών
«Το ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας συνεδρίασε για τη σύνταξη των πινάκων οργανικών κενών και πλεονασμάτων χωρίς αιρετούς, αλλά με συμμετοχή των διορισμένων "αντικαταστατών" των αιρετών», σημειώνουν οι πρώην αιρετοί του ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας, Δημήτρης Ντάγγας και Σοφία Παπαλέξη

Για πίνακες οργανικών κενών και πλεονασμάτων με διορισμένους «αντικαταστάτες» αιρετών κάνουν λόγο οι πρώην αιρετοί του ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας, Δημήτρης Ντάγγας και Σοφία Παπαλέξη.

«Καλούμε τους διορισμένους συναδέρφους στο ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας να ακολουθήσουν τις συλλογικές αποφάσεις του Κλάδου και της Ομοσπονδίας, να μη νομιμοποιούν με τη συμμετοχή τους πολιτικές που ο κλάδος με τη στάση του έχει ξεκάθαρα καταδικάσει και να υποβάλουν άμεσα τις παραιτήσεις τους. Σύμφωνα και με την απόφαση της Ο.Λ.Μ.Ε., η ΕΛΜΕ θα προχωρήσει στη λήψη όλων των προβλεπόμενων από το καταστατικό της μέτρων για τη διαγραφή από τα μητρώα της όσων εκπαιδευτικών δεν ακολουθήσουν τις αποφάσεις της Ο.Λ.Μ.Ε.», σημειώνουν σχετικά.

Αναλυτικά η σχετική ενημέρωση:

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των π. αιρετών του ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας

Ντάγγα Δημητρίου και Παπαλέξη Σοφίας

Εκπροσώπων του Μετώπου Δράσης και Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών στην Πρέβεζα / ΣΥΝΕΚ

Πρέβεζα 20/4/2021

ΘΕΜΑ: «Πίνακες οργανικών κενών και πλεονασμάτων, με διορισμένους ‘αντικαταστάτες’ των αιρετών…»

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

Εκδόθηκε στις 30-03-2021 η απόφαση για την ανασυγκρότηση του ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας, με την οποία εκδηλώνεται η τελευταία πράξη της αντιδημοκρατικής εκτροπής της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. Μετά τις παραιτήσεις των κατ’ όνομα μόνο «αιρετών» που προέκυψαν από τις εκλογές-παρωδία του Νοεμβρίου 2020, και επειδή παρήλθε το διάστημα των τριών μηνών που προβλέπει ο Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας στο οποίο μπορούν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια να λειτουργούν με τη λογική της απαρτίας, στην απόφαση αυτή ενεργοποιείται το απαράδεκτο άρθρο 123 του κατάπτυστου Νόμου 4763/2020 και ορίζονται αντικαταστάτες των αιρετών, συγκροτώντας έτσι ένα ψευδο-υπηρεσιακό συμβούλιο χωρίς καμία νομιμοποίηση από τον κλάδο. Ο κλάδος των εκπαιδευτικών, με τη μαζική αποχή από τις εκλογές-παρωδία, που στον νομό Πρέβεζας ξεπέρασε το 93%, έδωσε αποστομωτική απάντηση στην ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Το επιτελικό κράτος της Ν.Δ., έξαλλου, έχει συνέπεια και συνέχεια για την ολοκληρωτική άλωση του κρατικού μηχανισμού. Για πρώτη φορά, μετά την επαναφορά τους μεταπολιτευτικά, δεν συμμετέχουν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα υπηρεσιακά συμβούλια. Συγκροτούνται απόλυτα χειραγωγούμενα Υπηρεσιακά Συμβούλια μόνο με διορισμένους, κάτι που μόνο η Χούντα των Συνταγματαρχών είχε τολμήσει. Η εκπροσώπηση των εκπαιδευτικών, η προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, η διαφάνεια, η αμεροληψία, η ισότιμη και δίκαιη αντιμετώπιση παύουν, φαλκιδεύονται, ναρκοθετούνται. Η επιστροφή στις μαύρες εποχές και στα σκοτάδια της συναλλαγής και του ρουσφετιού, των πολιτικών πιέσεων και της πελατειακής αντίληψης γίνεται πράξη, με πρώτο σταθμό την επερχόμενη επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης.

Το ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας συνεδρίασε για τη σύνταξη των πινάκων οργανικών κενών και πλεονασμάτων χωρίς αιρετούς, αλλά με συμμετοχή των διορισμένων «αντικαταστατών» των αιρετών. Θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση του Προσωρινού Διευθυντή Δ.Ε. Πρέβεζας να κάνει τον υπολογισμό των υπεραριθμιών με την εγκύκλιο 84582/Δ2/20-06-2013 (εγκύκλιος Παπαθεοδώρου), που ορίζει ότι αν δεν υπάρχουν 12 ώρες πρώτης ανάθεσης στην οργανική θέση του συναδέλφου, αυτός κρίνεται υπεράριθμος. Τα προηγούμενα χρόνια ως αιρετός τηρούσε άλλη στάση, καταψηφίζοντας μαζί με τον αιρετό της παράταξής μας, τα πρακτικά του ΠΥΣΔΕ.

Στις 13/04/2021 εστάλη στις σχολικές μονάδες διαβιβαστικό με τον πίνακα οργανικών κενών και πλεονασμάτων, χωρίς να γίνεται καμία αναφορά στην Πράξη του ΠΥΣΔΕ με βάση την οποία συντάχθηκε ο πίνακας. Την ίδια μέρα εστάλη επίσης και μία (η μόνη επίσημη) ανακοινοποίηση του πίνακα. Στις 16/04/2021 εστάλη στις σχολικές μονάδες ονομαστική κατάσταση υπεράριθμων, ενώ η ίδια κατάσταση αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Δ.Δ.Ε. μαζί με τον πίνακα κενών-πλεονασμάτων, ο οποίος όμως είχε αντικατασταθεί στην ιστοσελίδα με άλλον, στον οποίο υπήρχαν διορθώσεις σε σχέση με την από 13/04/2021 ανάρτηση, χωρίς να υπάρχει ρητή αναφορά ότι έχει γίνει ανακοινοποίηση και χωρίς έχει γίνει καμία επίσημη ενημέρωση των συναδέλφων σχετικά με την ανακοινοποίηση του πίνακα. Μέχρι σήμερα, 20/4/2021, στον πίνακα κενών πλεονασμάτων και στην ονομαστική κατάσταση υπεράριθμων έχουν γίνει και άλλες τροποποιήσεις, πάλι χωρίς να γίνεται ρητή αναφορά σε ανακοινοποίηση του πίνακα, ενώ στον πίνακα κενών-πλεονασμάτων υπάρχουν αρκετά γκρίζα σημεία που χρειάζονται διευκρίνιση.

Η συγκεκριμένη πρακτική εγείρει σοβαρότατο θέμα αδιαφάνειας και αυθαιρεσίας από πλευράς της Διεύθυνσης Δ.Ε. Πρέβεζας, καθώς αποτελεί σαφέστατη ένδειξη ότι οι πίνακες τροποποιούνται κατά το δοκούν και προπαντός χωρίς να ενημερώνονται οι συνάδελφοι. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει την τεράστια σημασία που έχει η παρουσία των αιρετών στο υπηρεσιακό συμβούλιο, τους οποίους το Υ.ΠΑΙ.Θ. με την πολιτική του εξοβέλισε από αυτό. Αυτή την πολιτική υπηρετεί ο Προσωρινός Διευθυντής Δ.Ε. Πρέβεζας, ο οποίος έπειτα από την επί χρόνια παρουσία του ως αιρετός στο ΠΥΣΔΕ, θα έπρεπε, αν μη τι άλλο, να λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια και γνώμονα την αδιάλειπτη ενημέρωση των συναδέλφων.

Το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. με απόφασή του στις 07-01-2021 είχε καλέσει όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς να μην ανταποκριθούν υποβάλλοντας αιτήσεις, όταν το Υ.ΠΑΙ.Θ. θα επιχειρούσε (όπως και έκανε) να ενεργοποιήσει όσα προβλέπονται στο άρθρο 123 του Ν. 4763/2020, και αν η πολιτική ηγεσία προχωρούσε (όπως και έκανε) σε απευθείας τοποθέτηση εκπαιδευτικών ως αντικαταστατών των αιρετών, καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας και εκπροσώπησης των συναδέλφων, οι εκπαιδευτικοί να υποβάλουν άμεσα τις παραιτήσεις τους από τις θέσεις αυτές. Σύμφωνα με τις γνωμοδοτήσεις, που η ΟΛΜΕ έχει αποστείλει, οι παραιτήσεις αυτές δεν επιφέρουν επιπτώσεις στους παραιτηθέντες.

Καλούμε τους διορισμένους συναδέρφους στο ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας να ακολουθήσουν τις συλλογικές αποφάσεις του Κλάδου και της Ομοσπονδίας, να μη νομιμοποιούν με τη συμμετοχή τους πολιτικές που ο κλάδος με τη στάση του έχει ξεκάθαρα καταδικάσει και να υποβάλουν άμεσα τις παραιτήσεις τους. Σύμφωνα και με την απόφαση της Ο.Λ.Μ.Ε., η ΕΛΜΕ θα προχωρήσει στη λήψη όλων των προβλεπόμενων από το καταστατικό της μέτρων για τη διαγραφή από τα μητρώα της όσων εκπαιδευτικών δεν ακολουθήσουν τις αποφάσεις της Ο.Λ.Μ.Ε.

Υλοποιώντας τη δήλωση μας, συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα σε κάθε συναδέλφισσα και κάθε συνάδελφο απέναντι στις αυθαιρεσίες των «νόθων» Υπηρεσιακών Συμβουλίων! Τους καλούμε να μας ενημερώνουν για να παρακολουθούμε αποφάσεις και ενέργειες της Διοίκησης και να παρεμβαίνουμε συνδικαλιστικά σε συνεργασία με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ.

Ελέγχουμε, αποκαλύπτουμε και καταγγέλλουμε κάθε παρατυπία και αδιαφάνεια!

Κανείς και καμιά δεν θα μείνει μόνος/η του!

Ντάγγας Δημήτριος, π.τακτικό μέλος, τηλ: 6974643213, e-mail: [email protected]

Παπαλέξη Σοφία, π.αναπληρωματικό μέλος, τηλ: 6936966181, e-mail: [email protected]

Εκπρόσωποι του Μετώπου Δράσης και Αλληλεγγύης Εκπ/κών στην Πρέβεζα/ΣΥΝΕΚ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2021 στη Γενική: Δείτε όλα τα ονόματα

ΔΙΑΤΑΞΗ - Νέες προσλήψεις ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ στα σχολεία - Ενίσχυση της Σχολικής Ψυχολογίας

Αλλάζει ο νόμος ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών: 2 σεμινάρια αντί για ένα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών

Πιστοποίηση Αγγλικών  ΕΥΚΟΛΑ και Ευέλικτα με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 4 Αυγούστου

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Ζερεφός: «Δεν έχουμε δει ακόμα μεγάλες πυρκαγιές»
«Δεν έχουμε δει ακόμα μεγάλες πυρκαγιές» προειδοποίησε ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών και Εκπρόσωπος της Ελλάδας για την Κλιματική Αλλαγή...
Ζερεφός: «Δεν έχουμε δει ακόμα μεγάλες πυρκαγιές»