kerameos
Menelaos Myrillas / SOOC
Ανοίγουν τα Λύκεια στις 12 Απριλίου: Τα απαραίτητα βήματα για μαθητές εκπαιδευτικούς - Τι θα ισχύει για τα θετικά και αρνητικά τεστ

Οδηγίες για τη διενέργεια self-test ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας κατά την ενημέρωση για το άνοιγμα των Λυκείων στις 12 Απριλίου.

Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ κορονοϊού θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό Λυκείου, τα οποία θα είναι απαραίτητα για την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα και την Πέμπτη. Βάσει του ΑΜΚΑ τους, μαθητές και εκπαιδευτικοί των Λυκείων θα προμηθεύονται δύο δωρεάν τεστ για κάθε εβδομάδα από το φαρμακείο.

Η διενέργεια αυτοδιαγωνιστικού τεστ κορονοϊού προβλέπεται τόσο για τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς.

Ως προς τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, η διενέργεια self-test είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια του τεστ στους μαθητές.

Τα βήματα είναι τα εξής:

  1. Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ τους. Το πρώτο τεστ μπορούν να το παραλάβουν μαθητές και εκπαιδευτικοί Λυκείου από αύριο σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη και από την Παρασκευή στην υπόλοιπη χώρα. Από την ερχόμενη Δευτέρα θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ.

  2. Οι μαθητές/οι εκπαιδευτικοί θα κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα το πρώτο τεστ θα μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή την Δευτέρα το πρωί.

  3. Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

Αν το self-test είναι αρνητικό:

  1. Για τους μαθητές, θα εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους όλη την εβδομάδα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης.

  2. Για τους εκπαιδευτικούς, θα εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr.
     
  3. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να γράφουν μια χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/ τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

Αν το self-test είναι θετικό:

  1. Θα εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test σε δημόσια δομή. Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr

  2. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, θα ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί θα λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, ήδη έχει αποσταλεί στα φαρμακεία και δοθεί στη δημοσιότητα επεξηγηματικό υλικό καθώς και σχετικό βίντεο για κατατοπιστική ενημέρωση όλων.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται

Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βίντεο
Σοκ! 11χρονος πυροβόλησε τον πατέρα του επειδή του είπε όχι στο Nintendo
Ένα οικογενειακό επεισόδιο κατέληξε σε δολοφονία, φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο τον εφιάλτη της ανεξέλεγκτης οπλοκατοχής στις ΗΠΑ
Σοκ! 11χρονος πυροβόλησε τον πατέρα του επειδή του είπε όχι στο Nintendo
chatgpt
Η OpenAI αλλάζει σελίδα – Το ChatGPT θα έχει διαφημίσεις για τους δωρεάν χρήστες
Η εταιρεία ξεκινά πιλοτικά διαφημίσεις για τους δωρεάν χρήστες, διατηρώντας όμως την ακεραιότητα των απαντήσεων και την ιδιωτικότητα των συνομιλιών
Η OpenAI αλλάζει σελίδα – Το ChatGPT θα έχει διαφημίσεις για τους δωρεάν χρήστες
τσίπας
Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: «Η χώρα χρειάζεται προοδευτική πορεία, όχι δεκανίκια της ακροδεξιάς»
Κατά την παρουσίαση της «Ιθάκης» ο πρώην πρωθυπουργός άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και περιέγραψε τη στρατηγική που πρέπει να χαράξει η Ελλάδα για...
Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: «Η χώρα χρειάζεται προοδευτική πορεία, όχι δεκανίκια της ακροδεξιάς»
φαρμακα
Αντιβιοτικό ζωτικής σημασίας αποσύρεται – Συναγερμός στους λοιμωξιολόγους
Η τριμεθοπρίμη/σουλφομεθοξαζόλη, κρίσιμη για σοβαρές λοιμώξεις, δημιουργεί «θεραπευτικό κενό» μετά την οριστική απόσυρσή της από την ελληνική αγορά
Αντιβιοτικό ζωτικής σημασίας αποσύρεται – Συναγερμός στους λοιμωξιολόγους