Ειδικά σχολεία: Να κλείσουν άμεσα στις «κόκκινες» περιοχές
Ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Ειδικής Αγωγής-Π.Ε.Σ.Ε.Α- εκτιμά ότι οι σχολικές δομές ειδικής εκπαίδευσης που παραμένουν ανοιχτές στις περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί «κόκκινες», πρέπει να κλείσουν άμεσα και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη συνέχιση της εκπαίδευσης με άλλα μέσα

Η τακτική ex silentio που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Ειδικής Αγωγής-Π.Ε.Σ.Ε.Α- σε ανακοίνωση του για τη λειτουργία των Ειδικών Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις «κόκκινες περιοχές με covid-19».

Όπως αναφέρει ο σύλλογος, προτάσεις για τη συνέχιση της εκπαίδευσης με άλλα μέσα, υπάρχουν από τους συναρμόδιους φορείς των εκπαιδευτικών και των γονέων.

Πρέπει άμεσα να ληφθεί υπόψη όσα λέει η Σύμβαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες, σύμφωνα με την οποία τα άτομα με «αναπηρία μπορούν να απολαμβάνουν τα δικαιώματά τους ισότιμα με τους άλλους ανθρώπους χωρίς αναπηρίες, είτε μόνοι τους είτε με την κατάλληλη υποστήριξη, πάντα όμως με τις κατάλληλες εγγυήσεις …», ιδιαίτερα όταν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος λόγω πανδημίας και η λύση που προτείνεται μες το καταχείμωνο είναι το  «άνοιγμα των παραθύρων!».

Η ανακοίνωση του Π.Ε.Σ.Ε.Α.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Ειδικής Αγωγής-Π.Ε.Σ.Ε.Α παρατηρώντας με προσοχή την πορεία της πανδημίας του covid-19 εξαιτίας του αυξημένου κινδύνου διάδοσης της ασθένειας, εκτιμά ότι οι σχολικές δομές ειδικής εκπαίδευσης που παραμένουν ανοιχτές στις περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί «κόκκινες», πρέπει να κλείσουν άμεσα και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη συνέχιση της εκπαίδευσης με άλλα μέσα. Όταν στην παρούσα συγκυρία:

•  Παρατηρείται αυξητική αύξηση αριθμού κρουσμάτων σε άτομα ηλικίας μέχρι 17 ετών: «Έχει όντως παρατηρηθεί μια αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά, αυτή είναι της τάξεως του 10%» (Β. Παπαευαγγέλου , Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας),

•   Τα προβλήματα και οι τραγικές ελλείψεις σε υποδομές που επικρατούν στα περισσότερα ειδικά σχολεία δυσκολεύουν την καθημερινότητα των μαθητών/τριών, παρεμποδίζουν το έργο των εκπαιδευτικών και αυξάνουν το άγχος των γονιών, τότε η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση δεν πρέπει  μια ακόμη φορά να γίνει  θύμα των ανεπαρκειών της κεντρικής και τοπικής διοίκησης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Ειδικής Αγωγής-Π.Ε.Σ.Ε.Α καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να μην αφήσει εκτεθειμένους τους μαθητές, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους γονείς στα Ειδικά Σχολεία και να προχωρήσει άμεσα στο κλείσιμο αυτών σε όλες τις «κόκκινες» περιοχές.

Η τακτική ex silentio που ακολουθεί είναι επικίνδυνη. Προτάσεις υπάρχουν από τους συναρμόδιους φορείς των εκπαιδευτικών και των γονέων. Η πραγματικότητα δεν μπορεί να κρυφτεί. Τώρα πρέπει να ληφθεί υπόψη όσα λέει η Σύμβαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες. Σύμφωνα με αυτήν  τα άτομα με «αναπηρία μπορούν να απολαμβάνουν τα δικαιώματά τους ισότιμα με τους άλλους ανθρώπους χωρίς αναπηρίες, είτε μόνοι τους είτε με την κατάλληλη υποστήριξη, πάντα όμως με τις κατάλληλες εγγυήσεις …», ιδιαίτερα όταν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος λόγω πανδημίας και η λύση που προτείνεται μες το καταχείμωνο είναι το  «άνοιγμα των παραθύρων!».

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3