Εμβολιασμός των εκπαιδευτικών: Σε ποιες χώρες έχει δοθεί προτεραιότητα
Ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών στον κόσμο: Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Χιλή, Πορτογαλία και ΗΠΑ δίνουν προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς

Χώρες όπως η Γαλλία, η Νορβηγία και η Σουηδία δεν έχουν δώσει προτεραιότητα στον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών κατά της covid-19, επιλέγοντας να προστατεύσουν πρώτα τους πιο ηλικιωμένους και όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα, όμως άλλες χώρες όπως η Ιταλία, η Πορτογαλία και οι ΗΠΑ έχουν ήδη ξεκινήσει. 

Ισπανία, Γερμανία, Χιλή, δίνουν επίσης προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Δεκεμβρίου η διευθύντρια της Unicef Ενριέτα Φόρε είχε συστήσει τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εκπαιδευτικών.

Ισπανία

Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης άρχισαν να εμβολιάζονται κατά της covid-19 στα τέλη Φεβρουαρίου, στη δεύτερη φάση της εκστρατείας εμβολιασμού, αφού εμβολιάστηκαν οι υγειονομικοί.

Από το φθινόπωρο όταν ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά η Ισπανία δεν έχει κλείσει τα σχολεία της.

Ιταλία

Οι εκπαιδευτικοί περιλαμβάνονται σε αυτούς που έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό κατά της covid-19 μαζί με το υγειονομικό προσωπικό, τους ενοίκους των οίκων ευγηρίας, τους στρατιωτικούς και όσους είναι άνω των 80 ετών.

532.050 εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι σε σχολεία είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου ως χθες Παρασκευή, από τις 6,2 εκατομμύρια δόσεις που έχουν χορηγηθεί στη χώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Γερμανία

Στη Γερμανία το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας και τα υπουργεία Υγείας των κρατιδίων συμφώνησαν ότι οι δάσκαλοι των δημοτικών σχολείων θα εμβολιαστούν κατά της covid-19 κατά προτεραιότητα.

Στο Μεκλεμβούργο- Δυτική Πομερανία έχει ήδη αρχίσει ο εμβολιασμός, ενώ στην Κάτω Σαξονία οι αρχές έδωσαν το πράσινο φως για τον εμβολιασμό των δασκάλων του δημοτικού. Στη Βαυαρία αναμένεται να ξεκινήσει τον Απρίλιο, ενώ στη Ρηνανία – Βόρεια Βεστφαλία, το πιο πυκνοκατοικημένο κρατίδιο, οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν υπομονή ακόμη.

Πορτογαλία

Στη χώρα οι εκπαιδευτικοί και όσοι εργάζονται στα σχολεία περιλήφθηκαν την Τετάρτη στις ομάδες που έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό. Προς το παρόν ο εμβολιασμός τους δεν έχει ξεκινήσει, όμως, όπως έγραψαν πολλές εφημερίδες χθες Παρασκευή, αναμένεται να αρχίσει στα τέλη του μήνα από τους εργαζόμενους σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και τους δασκάλους της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τα σχολεία των βαθμίδων αυτών ανοίγουν και πάλι τη Δευτέρα.

Χιλή

Η χώρα ξεκίνησε στα μέσα Φεβρουαρίου τον εμβολιασμό των εκπαδευτικών με στόχο την επαναλειτουργία των σχολείων στην αρχή της νέας σχολικής χρονιάς, την 1η Μαρτίου.

513.621 καθηγητές, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και διοικητικό προσωπικό σχολείων, καθώς και διευθυντές αλλά και οι ιδιοκτήτες των κυλικείων αναμένεται να εμβολιαστούν. Τα σχολεία στη Χιλή παρέμειναν κλειστά το μεγαλύτερο μέρος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ, όπου κάθε πολιτεία διαχειρίζεται ξεχωριστά την εκστρατεία εμβολιασμού οι εκπαιδευτικοί περιλαμβάνονται σε αυτούς που έχουν προτεραιότητα, μετά τους υγειονομικούς και τους ενοίκους των οίκων ευγηρίας.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιτνεν εξήγησε ότι 30 πολιτείες έχουν ήδη ξεκινήσει τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών και κάλεσε και τις υπόλοιπες να το πράξουν. Παράλληλα δήλωσε ότι ελπίζει όλοι οι εκπαιδευτικοί να έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά της covid-19 ως τα τέλη Μαρτίου.

Γαλλία

Η χώρα επέλεξε να μην δώσει προτεραιότητα στους περίπου 900.000 εκπαιδευτικούς. Ο εμβολιασμός κατά της covid-19 αφορά προς το παρόν όσους είναι άνω των 75 ετών, τους υγειονομικούς και τα δύο εκατομμύρια ανθρώπους ηλικίας 50 με 64 ετών που πάσχουν από συν νοσηρότητες (διαβήτη, υπέρταση, καρκίνο κτλ.) αλλά και τους 65-74 ετών που έχουν αντίστοιχα προβλήματα υγείας.

Εδώ και πολλές εβδομάδες αυξάνονται οι εκκλήσεις των εκπαιδευτικών που ζητούν να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα. Στις αρχές Ιανουαρίου ο υπουργός Παιδείας Ζαν- Μισέλ Μπλανκέ είχε δηλώσει πως ήλπιζε οι εκπαιδευτικοί να μπορέσουν να εμβολιαστούν κατά της cοvid-19 “τον Μάρτιο το αργότερο”. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον “Απρίλιο”, προτού η γαλλική κυβέρνηση εξηγήσει ότι οι εκπαιδευτικοί δεν θα έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό.

Νορβηγία, Φινλανδία, Σουηδία

Οι τρεις αυτές σκανδιναβικές χώρες δεν έχουν δώσει προτεραιότητα στον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών κατά της cοvid-19.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ από τον θάνατο 18χρονης κοπέλας

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 24/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

katharistria
Εταιρεία απέλυσε καθαρίστρια επειδή έφαγε ένα "ξεχασμένο" σάντουιτς
Το εν λόγω σάντουιτς είχε μείνει μετά από μια σύσκεψη στην εταιρεία που έχει στο δυναμικό της 235 δικηγόρους και επρόκειτο να πεταχτεί.
Εταιρεία απέλυσε καθαρίστρια επειδή έφαγε ένα "ξεχασμένο" σάντουιτς
mitera_sikoti_gios_metamosxeusi
Η συγκινητική ιστορία του μικρού Γιώργου: Η μητέρα του έδωσε το μισό συκώτι της και «δεύτερη φορά ζωή»
Η μεταμόσχευση έγινε όταν ο Γιώργος ήταν μόλις 30 ημερών
Η συγκινητική ιστορία του μικρού Γιώργου: Η μητέρα του έδωσε το μισό συκώτι της και «δεύτερη φορά ζωή»