Ειδικά σχολεία - Εκπαιδευτικοί: Πάρτε επιτέλους μέτρα
Την άμεση λήψη μέτρων προστασίας για τα σχολεία ειδικής αγωγής ζητά ο σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ ΑΝ. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» και καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο  Παιδείας την Πέμπτη 18 Μαρτίου στις 12:00

Την άμεση λήψη μέτρων προστασίας για τα σχολεία ειδικής αγωγής ζητά ο σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ ΑΝ. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» και καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών – ΕΕΠ & ΕΒΠ στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 18 Μαρτίου στις 12:00.

Αναλυτικά:

-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών – ΕΕΠ & ΕΒΠ στο Υπουργείο   Παιδείας  στις  12:00! 

-Αποφασίζουμε 3ώρη στάση εργασίας, 8 – 11 π.μ. για τους εκπαιδευτικούς των Ειδικών σχολείων και καλούμε τα Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και ΔΟΕ να βγάλουν απόφαση για 24ωρη απεργία για όλα τα Ειδικά Σχολεία! 

Το γεγονός της τραγικής κατάληξης μαθητή Ειδικού Σχολείου του Πειραιά από κορονοϊό αποτελεί την σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Στα Ειδικά Σχολεία η κατάσταση είναι απαράδεκτη με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης.  

Είναι προκλητική η συνολική προσπάθεια του ΥΠΑΙΘ, να παρουσιάσει μια εικόνα επίπλαστης κανονικότητας, ότι “δεν τρέχει τίποτα”, ώστε να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες που έχει! Απαράδεκτη ήταν και η στάση του Δ/ντη της ΠΔΕ Αττικής που στην κινητοποίηση της 9 Μάρτη από πρωτοβάθμια σωματεία και φορείς του γονεϊκού κινήματος δήλωσε αναρμόδιος να ικανοποιήσει έστω και ένα αίτημα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. 

Η εξοργιστική αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας έχει αφήσει, παιδιά και εκπαιδευτικούς, ανοχύρωτους, χωρίς προστασία,  στο έλεος της εξέλιξης της πανδημίας! Είναι ντροπή να μιλάει για δήθεν πρόταξη των εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής στον εμβολιασμό και ακόμα να μην έχει γίνει ούτε ένα (!) εμβόλιο. Είναι απαράδεκτο ακόμα και τώρα να μη γίνονται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ μέσα στα Ειδικά Σχολεία. Δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από κανένα αφήγημα περί «ατομικής ευθύνης» η κρατική ανευθυνότητα και αναλγησία.  

Όλοι όσοι δουλεύουν στα ειδικά σχολεία, όλο το προσωπικό, παιδαγωγικό, επιστημονικό, βοηθητικό και καθαριότητας, στηρίζουν όλο αυτό το διάστημα τα παιδιά με αναπηρία, ακούραστα, με πλήρη συνείδηση του ρόλου τους. 

Την ίδια στιγμή όμως το Υπουργείο δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για: 

την αποσυμφόρηση των δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών και την μείωση του συγχρωτισμού παιδιών από διαφορετικές περιοχές 

την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού έτσι ώστε να μειωθούν οι μαθητές ανά ομάδα. Την αξιοποίηση των κλειστών σχολείων αλλά και κάθε υποδομής για να μην συγχρωτίζονται μαθητές και εργαζόμενοι 

την πρόσληψη επιπλέον σχολικών νοσηλευτών και ΕΒΠ για να καλύπτονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα; 

την συχνή και με σχέδιο πραγματοποίηση τεστ, την καταγραφή, τον εντοπισμό και κυρίως τη συστηματική παρακολούθηση των μαθητών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες 

τον άμεσο εμβολιασμό κατά προτεραιότητα όλων των εργαζομένων των Ειδικών Σχολείων αλλά και όσων μαθητών είναι απαραίτητο

Κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας τζογάρει την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών με τραγικές συνέπειες. 

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους! Όσο τα ειδικά σχολεία στις «κόκκινες» περιοχές μένουν ανοιχτά, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΤΡΑ, ΤΟΣΟ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ! 

Απαιτούμε: 

Να προταχθούν οι εκπαιδευτικοί στους μαζικούς εμβολιασμούς, με προτεραιότητα τους εργαζόμενους στα ειδικά σχολεία! 

Να διενεργούνται μαζικά, περιοδικά τεστ ώστε να ελέγχεται η διασπορά. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος να γίνονται οι αναγκαίες ιχνηλατήσεις, αλλά και φροντίδα των πασχόντων. 

Να έχουν όλα τα σχολεία Νοσηλευτή!  

Να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό για να μειωθούν οι μαθητές ανά ομάδα, να αξιοποιηθούν τα κλειστά σχολεία, κάθε υποδομή για να μην συγχρωτίζονται μαθητές και εργαζόμενοι.  

Να προσληφθεί επιπλέον, προσωπικό καθαριότητας για να καλύπτονται τα υγειονομικά πρωτοκόλλα. 

Να γίνεται αυστηρός έλεγχος από την Περιφέρεια για το εάν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλά στη μεταφορά των μαθητών.  

Να αυξηθούν τα δρομολόγια ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος. 

Για όσους μαθητές αναστέλλεται η διαδικασία είτε κλεισίματος του σχολείου, είτε σοβαρών προβλημάτων, με ευθύνη του Υπουργείου να συνεχίζονται οι αναγκαίες επιστημονικές παρεμβάσεις! 

Καλούμε τους συναδέλφους των Ειδικών Σχολείων να πάρουν μαζικά μέρος στην Απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 18/3 στο Υπουργείο Παιδείας στις 12:00 

Τώρα πια έφτασε ο κόμπος στο χτένι! Δεν πάει άλλο! 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποκάλυψη alfavita.gr: «Τους πετούσε κλειδιά και τους έλεγε ζώα» – Καταγγελία για Διευθύντρια Λυκείου στην Αθήνα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο Εφέτης Γιάννης Ευαγγελάτος
«Αρνούμαι να υπηρετώ μια Δικαιοσύνη που νοσεί»: Ηχηρή παραίτηση του Εφέτη Γιάννη Ευαγγελάτου
«Πολλές φορές αναρωτήθηκα αν υπάρχουν Δικαστές με "Δ" κεφαλαίο» - Ο Εφέτης Γιάννης Ευαγγελάτος, υπέβαλε την παραίτησή του, αρνούμενος, όπως...
«Αρνούμαι να υπηρετώ μια Δικαιοσύνη που νοσεί»: Ηχηρή παραίτηση του Εφέτη Γιάννη Ευαγγελάτου
βιασμός
Φρίκη στην Κυψέλη: Βίασε 25χρονη ΑμεΑ μέσα στο σπίτι της - Στο νοσοκομείο η αδελφή της
Μητέρα κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης ΑμεΑ κόρη της από άνδρα που τη βοηθούσε στα ψώνια – Αντιλήφθηκε το περιστατικό μέσω καμερών στο...
Φρίκη στην Κυψέλη: Βίασε 25χρονη ΑμεΑ μέσα στο σπίτι της - Στο νοσοκομείο η αδελφή της
χρήματα σε ευρώ
Είσαι μακροχρόνια άνεργος; Τα επιδόματα και οι «κρυφές» παροχές που σε αφορούν
Πλήρης οδηγός από τα «ξεχασμένα» 200 ευρώ και το εφάπαξ 300άρι, μέχρι τις δωρεάν μετακινήσεις και το «ψαλίδι» στον ΕΝΦΙΑ
Είσαι μακροχρόνια άνεργος; Τα επιδόματα και οι «κρυφές» παροχές που σε αφορούν