Η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή απέκλεισε το ενδεχόμενο περικοπών στις διακοπές του Πάσχα - Μικρότερη από ένα μήνα η επέκταση της σχολικής χρονιάς

Μικρότερη από ένα μήνα θα είναι, σε κάθε περίπτωση, η απόφαση για παράταση της σχολικής χρονιάς, λόγω των συνθηκών της πανδημίας του κορονοϊού, διευκρίνισε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Μιλώντας στο Mega, επανέλαβε τη θέση πως η όποια σχετική απόφαση θα ληφθεί για κοινωνικούς και ψυχολογικούς λόγους, που σχετίζεται με την πολύμηνη απουσία των μαθητών από τον φυσικό τους χώρου και την επαφή με τους συμμαθητές τους και με το κοινωνικό τους περιβάλλον, παρά για λόγους που σχετίζονται με την κάλυψη της ύλης.

Παράλληλα, απέρριψε το ενδεχόμενο περικοπών των διακοπών του Πάσχα.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Εν αναμονή της εισήγησης των ειδικών

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, η υφυπουργός Παιδείας σημείωσε πως η επιτροπή των ειδικών δεν έχει συνεδριάσει και ως εκ τούτου δεν υπάρχει πολιτική απόφαση.

Το θέμα των σχολείων θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα και ένα σύνολο παραγόντων θα ληφθεί υπόψιν από τους ειδικούς.

Για τη λειτουργία των φροντιστηρίων, εξήγησε πως η απόφαση για αναστολή λειτουργίας συμβαδίζει με τις οδηγίες των ειδικών, οι οποίοι θεωρούν ότι στις εν λόγω εκπαιδευτικές δομές δεν συμμετέχουν σταθερές ομάδες μαθητών και υπάρχει ανησυχία για τη διασπορά του ιού.

Στην ώρα τους οι Πανελλαδικές

Για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, σημείωσε πως στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι «να γίνουν στην ώρα τους», ενώ το υπουργείο Παιδείας φρόντισε να ανακοινωθεί έγκαιρα η μείωση της ύλης κατά 30%, ώστε οι υποψήφιοι να αποφορτιστούν και να συνεχίσουν απρόσκοπτα την προετοιμασία τους.

memaska-mathites-paidia.jpg
 

Αξιολόγηση: Συναντήσεις Κεραμέως με ΔΟΕ και ΟΛΜΕ

Για το ζήτημα της αξιολόγησης και της άρνησης των εκπαιδευτικών να συμμετέχουν στη διαδικασία, η υφυπουργός έκανε λόγο για νόμο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2020, ενώ παρέθεσε πως διαδικασίες αξιολόγησης προέβλεπε και ο νόμος Γαβρόγλου.

Τόνισε, μάλιστα, ότι η Ελλάδα είναι μία από τις δύο ευρωπαϊκές χώρες που δεν διαθέτει σύστημα αξιολόγησης των σχολικών μονάδων.

Παρέθεσε, δε, πως η Ν. Κεραμέως θα συναντηθεί με τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ για το ζήτημα και σημείωσε με νόημα πως «δεν θέλω να επεκταθώ».

Υποχρεωτική η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία

Σχετικά με τις αδιανόητες καταγγελίες για περιστατικά σεξουαλικών παρενοχλήσεων, που φτάνουν μέχρι και υποθέσεις βιασμού ανηλίκων, η Ζ. Μακρή δήλωσε πως οι εξελίξεις «μας έχουν εκπλήξει αρνητικά» και σημείωσε πως «ο πρωθυπουργός ορθώς πήρε την πρωτοβουλία για την ανάδειξη του θέματος στη Βουλή».

Όσον αφορά τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Παιδείας, τόνισε ότι τα εργαστήρια δεξιοτήτων, που τέθηκαν σε πιλοτική εφαρμογή από φέτος στα σχολεία της χώρας, περιλαμβάνουν και μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, η οποία από του χρόνου θα γίνει υποχρεωτική για όλους τους μαθητές.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ypaith3.jpg
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών 2023: Η πρόσκληση και οι προθεσμίες
Πρόσκληση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αιτήσεων αποσπάσεων σε υ π η ρ ε σ ί ε ς και φ ο ρ ε ί ς αρμοδιότητας...
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών 2023: Η πρόσκληση και οι προθεσμίες
kena.jpg
Κενά στα σχολεία: Να καλυφθεί το κενό ειδικότητας ΠΕ88.02 στη ΔΔΕ Δυτ. Θεσ/νίκης
Το κενό θα έπρεπε να καλυφθεί από τις μεταθέσεις που έγιναν φέτος. Όμως κανένας/μία συνάδελφος/σσα της ειδικότητας ΠΕ88.02 δεν πήρε μετάθεση στη...
Κενά στα σχολεία: Να καλυφθεί το κενό ειδικότητας ΠΕ88.02 στη ΔΔΕ Δυτ. Θεσ/νίκης