Lockdown: Πρόστιμο σε φροντιστήριο και σε μαθητές
Πρόστιμο 5.000 ευρώ επέβαλε η ΕΛΑΣ σε φροντιστήριο, καθώς και 6 πρόστιμα ύψους 300 ευρώ σε μαθητές

Αναλυτική ενημέρωση για τις παραβάσεις των μέτρων έναντι του κορονοϊού για την Τρίτη παρέχει η ΕΛΑΣ, ενώ ξεχωρίζει η περίπτωση φροντιστηρίου στην Αττική που λειτουργούσε παράνομα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ σε φροντιστήριο στην Αθήνα για παράτυπη λειτουργία, καθώς έχουν ανασταλεί η δια ζώσης παρακολουθήσεις μαθημάτων.

Παράλληλα, με πρόστιμο 300 ευρώ ...στην τσάντα γύρισαν 6 μαθητές που βρίσκονταν στον χώρο του φροντιστηρίου.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΛΑΣ:

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α.,Σ.ΕΠ.Ε., Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν την Τρίτη 23.02.2021 συνολικά 75.407 ελέγχους και κατέγραψαν 1.588 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 511.850€, κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε (15) ημερών σε δύο (2) επιχειρήσεις

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (66.694).

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

  • Μη χρήση μάσκας

  • Μη νόμιμη μετακίνηση

  • Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου

  • Διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε οικίες

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε οκτώ (8) συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 300€ σε πρατήριο άρτου για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ σε έναν (1) ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε έναν (1) διοργανωτή ιδιωτικής εκδήλωσης, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ για τη λειτουργία ξενοδοχείου, στην Περιφέρεια Κρήτης.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 10.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε ένα (1) μίνι μάρκετ – καφέ για παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας, στην Περιφέρεια Κρήτης.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας ή της αναστολής προσέλευσης κοινού, στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ στην ιδιοκτήτρια ενός καταστήματος μανικιούρ πεντικιούρ για παραβίαση της αναστολής λειτουργίας του κλάδου, στην Περιφέρεια Αττικής.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ σε ένα (1) φροντιστήριο για παρουσία έξι μαθητών εντός του φροντιστηρίου και (6x300)€ στους παρευρισκόμενους μαθητές για παραβίαση του περιορισμού κυκλοφορίας, στην Περιφέρεια Αττικής.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ σε έναν (1) ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραβίαση της αναστολής λειτουργίας του κλάδου, και (3x300)€ στους παρευρισκόμενους εντός του καταστήματος πελάτες, στην Περιφέρεια Αττικής.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε έναν (1) διοργανωτή ιδιωτικής εκδήλωσης, στην Περιφέρεια Αττικής.

Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 6.600€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Η Δημοτική Αστυνομία Αθηνών επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 5.700€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση.

Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε πρόστιμο ύψους 300€ σε ένα (1) κατάστημα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Αττικής.

Η ΕΑΔ επέβαλε πρόστιμο 3.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε κατάστημα πώλησης τροφίμων διότι κατελήφθη να μην τηρεί τους κανόνες αναστολής λειτουργίας καθώς είχε ανεπτυγμένα τραπεζοκαθίσματα και μη επαρκή σήμανση για τη χρήση μάσκας εντός του καταστήματος, στον Δήμο Αθηναίων.

Η ΕΑΔ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 600€ σε δύο (2) εργαζόμενους ιδιωτικής επιχείρησης παροχής ενέργειας, στον Δήμο Αθηναίων.

Γ. Τετραψήφιο 1520:

Το 1520 δέχτηκε συνολικά χίλιες τριακόσιες πενήντα εννιά (1.359) κλήσεις, που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Δ. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

Το πρόγραμμα των ελέγχων έχει ήδη αναθεωρηθεί βάσει των νέων μέτρων που ισχύουν για κάθε περιοχή ανάλογα με το επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσής της, δίνοντας έμφαση στην περιοχή της Αττικής, για τις δραστηριότητες, τους φορείς και τις οντότητες που εμπίπτουν στο περιβάλλον του ελέγχου. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διενέργεια συστηματικών ελέγχων για τη διασφάλιση της διαφάνειας και της ακεραιότητας σε όλα τα στάδια της διαδικασίας εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

λεφτ
ΟΟΣΑ: Φρένο στην αύξηση των μισθών στην Ελλάδα η οποία βρίσκεται στον πάτο της ΕΕ
Η έκθεση έρχεται την ώρα που η κυβέρνηση προωθεί σχέδιο δράσης για τη διευκόλυνση των συλλογικών συμβάσεων, με στόχο την αύξηση των αμοιβών
ΟΟΣΑ: Φρένο στην αύξηση των μισθών στην Ελλάδα η οποία βρίσκεται στον πάτο της ΕΕ
κασσελακης τζακρη
Η γκάφα της Τζάκρη για τους Φάμελλο και Χαρίτση που ήταν στον εξώστη στο Παλλάς: «Karma is a... beast»
Γκάφα από την Θεοδώρα Τζάκρη καθώς σχολίαζε την παρουσία Φάμελλου - Χαρίτση στον εξώστη του Παλλάς για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα
Η γκάφα της Τζάκρη για τους Φάμελλο και Χαρίτση που ήταν στον εξώστη στο Παλλάς: «Karma is a... beast»
καλορι
Έκρηξη αγανάκτησης για την έλλειψη θέρμανσης σε σχολείο της Χίου - Καυστήρας εκτός λειτουργίας από τον Μάρτιο
Ένα σχολείο στο κρύο - Η καθημερινότητα μαθητών στη Χίο
Έκρηξη αγανάκτησης για την έλλειψη θέρμανσης σε σχολείο της Χίου - Καυστήρας εκτός λειτουργίας από τον Μάρτιο
taksi
Αναβρασμός στην εκπαιδευτική κοινότητα της Νέας Ιωνίας για την προτεινόμενη μετατροπή Γυμνασίου σε Πειραματικό
Στα άκρα η αντιπαράθεση για το μέλλον του 5ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας
Αναβρασμός στην εκπαιδευτική κοινότητα της Νέας Ιωνίας για την προτεινόμενη μετατροπή Γυμνασίου σε Πειραματικό