zetta makri
«Αξίζετε την εμπιστοσύνη και την ευγνωμοσύνη μας για την υπεύθυνη στάση σας στην κοινή προσπάθεια, εφαρμόζοντας τα μέτρα πρόληψης και προστασίας, με υποδειγματικό τρόπο, στο σχολικό περιβάλλον των ειδικών δομών», σημειώνει η Ζέττα Μακρή

Η Υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου με τους διευθυντές των Ειδικών Σχολείων του Νομού Μαγνησίας για θέματα που αφορούν τις κτιριακές υποδομές, τη λειτουργία των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, το εκπαιδευτικό προσωπικό, τη μεταφορά των μαθητών αλλά και τη μετακίνησή τους προς τις διάφορες δραστηριότητες.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κύριοι Γ. Πολύζος και Χ. Σταχτέας, αντίστοιχα, καθώς και οι διευθυντές από όλα τα Ειδικά Σχολεία του Ν. Μαγνησίας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τέθηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την απρόσκοπτη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην εκπαιδευτική διαδικασία, γενικά αλλά και μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Η Υφυπουργός Παιδείας άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή όλους τους συμμετέχοντες στους κοινούς προβληματισμούς, που εξέφρασαν.

«Είναι δεδομένο ότι οι μαθητές των Σ.Μ.Ε.Α.Ε. χρειάζονται ένα δομημένο διεπιστημονικό πρόγραμμα εκπαιδευτικής παρέμβασης, με ολόπλευρη στήριξη, το οποίο όταν ανασταλεί όχι μόνο αφήνει τους μαθητές σε κατάσταση στασιμότητας, αλλά τους οδηγεί και στο να απωλέσουν όσα με πολύ κόπο έχουν κατακτήσει.

Η απόφαση της αδιάλειπτης δια ζώσης λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προέκυψε από την ανάγκη φυσικής παρουσίας των μαθητών/τριών με αναπηρία στις εκπαιδευτικές διαδικασίες, καθώς η εφαρμογή της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, στη συγκεκριμένη μαθητική ομάδα, είναι πολύ δύσκολη».

Η κα Μακρή στάθηκε, ιδιαιτέρως, στους εκπαιδευτικούς:

«Αξίζετε την εμπιστοσύνη και την ευγνωμοσύνη μας για την υπεύθυνη στάση σας στην κοινή προσπάθεια, εφαρμόζοντας τα μέτρα πρόληψης και προστασίας, με υποδειγματικό τρόπο, στο σχολικό περιβάλλον των ειδικών δομών.

Σας ευχαριστώ θερμά για την διαρκή και άοκνη προσπάθεια, για την υπομονή, για την αφοσίωση, για τη συνέπεια και τον σεβασμό στον καίριο ρόλο που επιτελείτε. Σε όλα τα προβλήματα, που σας απασχολούν, θα βρούμε λύση. Σας τις οφείλουμε τις λύσεις αυτές».

Η Υφυπουργός αναφέρθηκε στο εξαιρετικά σημαντικό γεγονός ότι ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ξεκινά από τα ειδικά σχολεία.

«Όλοι εσείς, οι Εκπαιδευτικοί, το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ) και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) καθώς και οι Μαθητές/τριες ηλικίας 16 ετών και άνω, οι οποίοι φοιτούν στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), που παραμένουν σε δια ζώσης λειτουργία καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, ενταχθήκατε, κατά προτεραιότητα, στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο.

Προστατεύουμε και εξασφαλίζουμε την υγεία εκπαιδευτικών και μαθητών, εξασφαλίζουμε την απρόσκοπτη λειτουργία της εκπαίδευσης για την ευαίσθητη αυτή μαθητική ομάδα, εξασφαλίζουμε την επιστροφή στην κανονικότητα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έρχεται «βαρύς» καύσωνας στην Αττική: Πάνω από 42°C τις επόμενες ημέρες

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/76

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Βουλή
Στη Βουλή τροπολογία για τη δόμηση σε οικισμούς με λιγότερους από 2.000 κατοίκους
Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του ΥΠΕΝ για τη δόμηση σε οικισμούς με λιγότερους από 2.000 κατοίκους
Στη Βουλή τροπολογία για τη δόμηση σε οικισμούς με λιγότερους από 2.000 κατοίκους
pyrosvestiki.jpg
Πυρκαγιές σε Κερατέα, Ωραιόκαστρο και Σέρρες – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες
Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά στην Κερατέα - Σε ύφεση η φωτιά στο Ωραιόκαστρο, μαίνεται η φωτιά στις Σέρρες
Πυρκαγιές σε Κερατέα, Ωραιόκαστρο και Σέρρες – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες
σαλάτα
Φακόρυζο με πίκλες κρεμμυδιού & καβουρδισμένο αμύγδαλο – Η σαλάτα που (επιτέλους) δε θα σε κουράσει
Είναι μια σαλάτα-γεύμα που συνδυάζει φυτικές πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, καλά λιπαρά και πολύ γεύση – μια εξαιρετική επιλογή για χορτοφάγους, για όσους...
Φακόρυζο με πίκλες κρεμμυδιού & καβουρδισμένο αμύγδαλο – Η σαλάτα που (επιτέλους) δε θα σε κουράσει
idiki agogi
Ειδική Αγωγή: Ανοίγουν νέοι πίνακες εκπαιδευτικών τον Ιούλιο - Ποιους κλάδους εκπαιδευτικών θα αφορά
Μέσα στον Ιούλιο η προκήρυξη θα σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση και μέσα στον ίδιο μήνα θα εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ και θα ξεκινήσουν οι...
Ειδική Αγωγή: Ανοίγουν νέοι πίνακες εκπαιδευτικών τον Ιούλιο - Ποιους κλάδους εκπαιδευτικών θα αφορά