zetta makri
«Αξίζετε την εμπιστοσύνη και την ευγνωμοσύνη μας για την υπεύθυνη στάση σας στην κοινή προσπάθεια, εφαρμόζοντας τα μέτρα πρόληψης και προστασίας, με υποδειγματικό τρόπο, στο σχολικό περιβάλλον των ειδικών δομών», σημειώνει η Ζέττα Μακρή

Η Υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου με τους διευθυντές των Ειδικών Σχολείων του Νομού Μαγνησίας για θέματα που αφορούν τις κτιριακές υποδομές, τη λειτουργία των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, το εκπαιδευτικό προσωπικό, τη μεταφορά των μαθητών αλλά και τη μετακίνησή τους προς τις διάφορες δραστηριότητες.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κύριοι Γ. Πολύζος και Χ. Σταχτέας, αντίστοιχα, καθώς και οι διευθυντές από όλα τα Ειδικά Σχολεία του Ν. Μαγνησίας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τέθηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την απρόσκοπτη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην εκπαιδευτική διαδικασία, γενικά αλλά και μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Η Υφυπουργός Παιδείας άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή όλους τους συμμετέχοντες στους κοινούς προβληματισμούς, που εξέφρασαν.

«Είναι δεδομένο ότι οι μαθητές των Σ.Μ.Ε.Α.Ε. χρειάζονται ένα δομημένο διεπιστημονικό πρόγραμμα εκπαιδευτικής παρέμβασης, με ολόπλευρη στήριξη, το οποίο όταν ανασταλεί όχι μόνο αφήνει τους μαθητές σε κατάσταση στασιμότητας, αλλά τους οδηγεί και στο να απωλέσουν όσα με πολύ κόπο έχουν κατακτήσει.

Η απόφαση της αδιάλειπτης δια ζώσης λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προέκυψε από την ανάγκη φυσικής παρουσίας των μαθητών/τριών με αναπηρία στις εκπαιδευτικές διαδικασίες, καθώς η εφαρμογή της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, στη συγκεκριμένη μαθητική ομάδα, είναι πολύ δύσκολη».

Η κα Μακρή στάθηκε, ιδιαιτέρως, στους εκπαιδευτικούς:

«Αξίζετε την εμπιστοσύνη και την ευγνωμοσύνη μας για την υπεύθυνη στάση σας στην κοινή προσπάθεια, εφαρμόζοντας τα μέτρα πρόληψης και προστασίας, με υποδειγματικό τρόπο, στο σχολικό περιβάλλον των ειδικών δομών.

Σας ευχαριστώ θερμά για την διαρκή και άοκνη προσπάθεια, για την υπομονή, για την αφοσίωση, για τη συνέπεια και τον σεβασμό στον καίριο ρόλο που επιτελείτε. Σε όλα τα προβλήματα, που σας απασχολούν, θα βρούμε λύση. Σας τις οφείλουμε τις λύσεις αυτές».

Η Υφυπουργός αναφέρθηκε στο εξαιρετικά σημαντικό γεγονός ότι ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ξεκινά από τα ειδικά σχολεία.

«Όλοι εσείς, οι Εκπαιδευτικοί, το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ) και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) καθώς και οι Μαθητές/τριες ηλικίας 16 ετών και άνω, οι οποίοι φοιτούν στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), που παραμένουν σε δια ζώσης λειτουργία καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, ενταχθήκατε, κατά προτεραιότητα, στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο.

Προστατεύουμε και εξασφαλίζουμε την υγεία εκπαιδευτικών και μαθητών, εξασφαλίζουμε την απρόσκοπτη λειτουργία της εκπαίδευσης για την ευαίσθητη αυτή μαθητική ομάδα, εξασφαλίζουμε την επιστροφή στην κανονικότητα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideytikoi
Αίτημα για προσλήψεις καθηγητών σε θέση δασκάλων στα δημοτικά σχολεία - Σφοδρές αντιδράσεις
"Αν το αίτημα των ιδιοκτητών πραγματοποιηθεί, ανοίγει η κερκόπορτα για την κατάργηση της ειδικότητας των δασκάλων αρχικά στην ιδιωτική και μετέπειτα...
Αίτημα για προσλήψεις καθηγητών σε θέση δασκάλων στα δημοτικά σχολεία - Σφοδρές αντιδράσεις
Τεχνητή νοημοσύνη επαναφέρει νεκρά πρόσωπα
Τεχνητή Νοημοσύνη: Η ζωή μετά τον θάνατο είναι η νέα μπίζνα - Θα αναστήσεις τους νεκρούς σου;
Τεχνητή Νοημοσύνη: Η ζωή μετά τον θάνατο είναι η νέα μπίζνα στην AI εποχή - Πόσο έτοιμοι είμαστε για μια ζωή μετά τον θάνατο; 
Τεχνητή Νοημοσύνη: Η ζωή μετά τον θάνατο είναι η νέα μπίζνα - Θα αναστήσεις τους νεκρούς σου;
Τηλεκπαίδευση
Πολυνομοσχέδιο ΥΠΑΙΘΑ – «Ψηφιακό φροντιστήριο»: «Δελεάζουν εκπαιδευτικούς με μπόνους μονάδες μετάθεσης»
Πολυνομοσχέδιο ΥΠΑΙΘΑ – «Ψηφιακό σχολείο»: «Σκοπός η γενίκευση της τηλεκπαίδευσης»
Πολυνομοσχέδιο ΥΠΑΙΘΑ – «Ψηφιακό φροντιστήριο»: «Δελεάζουν εκπαιδευτικούς με μπόνους μονάδες μετάθεσης»