Μόνιμες δομές τηλεκπαίδευσης για τα μικρονήσια...αντί για σχολεία
Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων για μόνιμες δομές τηλεκπαίδευσης για τα μικρονήσια, κατέθεσε η βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ. Κατερίνα Μονογυιού

Συγκεκριμένα η Βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στην αδυναμία που αντιμετωπίζουν παιδιά τα οποία πρέπει να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Γυμνάσιο, αλλά μένουν σε μικρά νησιά (κάτω των 300 κατοίκων) όπου δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν δομές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

"Άρα είτε τα παιδιά έπρεπε να ζήσουν μόνα τους σε μεγαλύτερα νησιά, είτε έπρεπε να μετακινηθεί όλη η οικογένεια με ότι αυτό συνεπάγεται για την ίδια αλλά και για τα μικρά νησιά που ερημώνουν".

Η  βουλευτής ρωτά τον Υπουργό εάν με βάση και την εμπειρία που έχει αποκτηθεί κατά τη διάρκεια της τηλεκπαιδευσης στη χώρα μας θα δημιουργηθούν μόνιμες δομές τηλεκπαίδευσης για τη Δευτεροβάθμια  στα νησιά αυτά.

Είναι φανερό ότι η βουλευτής της ΝΔ λειτουργεί σαν λαγός στα σχέδια της κυβέρνησης να καθιερώσει σιγά σιγά σε μικρά μέρη και αργότερα σε λιγότερα μικρά την λεγόμενη τηλεδιδασκαλεία αντί για την υποχρέωση παροχής ζωντανής εκπαίδευσης που απαιτεί κτίρια και κυρίως προσωπικό, νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές.

Update: Τι απαντά η βουλευτής

Το alfavita.gr έλαβε και δημοσιεύει απάντηση της κ.Μονογυιού σχετικά με την ερώτησή της:

«Θα ήθελα να σας διευκρινίσω ότι η ερώτηση μου αφορά μόνο νησιά χωρίς δομές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αποσκοπεί στο να μην μείνει κανένα παιδί χωρίς τρόπο να συνεχίσει το σχολείο. Φυσικά και δεν προτείνει κανείς να κλείσουν σχολεία αλλά να υπάρχει δυνατότητα τηλεκπαίδευσης σε παιδιά της δευτεροβάθμιας που μένουν σε μικρονήσια και δεν έχουν άλλο τρόπο να συνεχίσουν τις σπουδές τους παρά να μετακινούνται σε μεγαλύτερα νησιά. Το να αναγκάζονται οι μαθητές να φεύγουν με τις οικογένειες τους για άλλα μεγαλύτερα νησιά οδηγεί στην ερήμωσή των μικρών νησιών. Αυτό το πρόβλημα θα μπορούσε προς το παρόν να λυθεί μέσω της τηλεκπαίδευσης.»

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα