Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων για μόνιμες δομές τηλεκπαίδευσης για τα μικρονήσια, κατέθεσε η βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ. Κατερίνα Μονογυιού

Συγκεκριμένα η Βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στην αδυναμία που αντιμετωπίζουν παιδιά τα οποία πρέπει να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Γυμνάσιο, αλλά μένουν σε μικρά νησιά (κάτω των 300 κατοίκων) όπου δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν δομές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

"Άρα είτε τα παιδιά έπρεπε να ζήσουν μόνα τους σε μεγαλύτερα νησιά, είτε έπρεπε να μετακινηθεί όλη η οικογένεια με ότι αυτό συνεπάγεται για την ίδια αλλά και για τα μικρά νησιά που ερημώνουν".

Η  βουλευτής ρωτά τον Υπουργό εάν με βάση και την εμπειρία που έχει αποκτηθεί κατά τη διάρκεια της τηλεκπαιδευσης στη χώρα μας θα δημιουργηθούν μόνιμες δομές τηλεκπαίδευσης για τη Δευτεροβάθμια  στα νησιά αυτά.

Είναι φανερό ότι η βουλευτής της ΝΔ λειτουργεί σαν λαγός στα σχέδια της κυβέρνησης να καθιερώσει σιγά σιγά σε μικρά μέρη και αργότερα σε λιγότερα μικρά την λεγόμενη τηλεδιδασκαλεία αντί για την υποχρέωση παροχής ζωντανής εκπαίδευσης που απαιτεί κτίρια και κυρίως προσωπικό, νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές.

Update: Τι απαντά η βουλευτής

Το alfavita.gr έλαβε και δημοσιεύει απάντηση της κ.Μονογυιού σχετικά με την ερώτησή της:

«Θα ήθελα να σας διευκρινίσω ότι η ερώτηση μου αφορά μόνο νησιά χωρίς δομές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αποσκοπεί στο να μην μείνει κανένα παιδί χωρίς τρόπο να συνεχίσει το σχολείο. Φυσικά και δεν προτείνει κανείς να κλείσουν σχολεία αλλά να υπάρχει δυνατότητα τηλεκπαίδευσης σε παιδιά της δευτεροβάθμιας που μένουν σε μικρονήσια και δεν έχουν άλλο τρόπο να συνεχίσουν τις σπουδές τους παρά να μετακινούνται σε μεγαλύτερα νησιά. Το να αναγκάζονται οι μαθητές να φεύγουν με τις οικογένειες τους για άλλα μεγαλύτερα νησιά οδηγεί στην ερήμωσή των μικρών νησιών. Αυτό το πρόβλημα θα μπορούσε προς το παρόν να λυθεί μέσω της τηλεκπαίδευσης.»

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Παρασκευή -Τι γίνεται με τα self tests στα ανοικτά σχολεία

ΕΦΚΑ: Έρχονται 700 νέες μόνιμες προσλήψεις με 7.000 ευρώ το μήνα

Νέο ΜΗΤΡΩΟ επιμελητών Βρεφών, Νηπίων, Παιδιών - Χιλιάδες οι προσλήψεις

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Να σταματήσει ο διασυρμός του ΟΠΑ ζητούν πάνω από 100 μέλη ΔΕΠ
«Σε καμία περίπτωση οι καταγγελίες που διερευνώνται από τη δικαιοσύνη δεν μπορούν να δικαιολογήσουν πράξεις βίας και βανδαλισμούς εντός του Ιδρύματος...
Να σταματήσει ο διασυρμός του ΟΠΑ ζητούν πάνω από 100 μέλη ΔΕΠ
καθηγητές τηλεκπαίδευση τάξη
Εκπαιδευτικοί: Καμία δίωξη για μη διενέργεια τηλεκπαίδευσης
Η ΔΙΔΕ Ηρακλείου να ανακαλέσει τη γραπτή εντολή προς τους διευθυντές των σχολείων «να γίνουν καταδότες των συναδέλφων τους», απαιτούν εκπαιδευτικοί...
Εκπαιδευτικοί: Καμία δίωξη για μη διενέργεια τηλεκπαίδευσης