Πάντειο: Χυδαία δημοσιεύματα στοχοποιούν όσους αντιδρούν στην ΟΠΠΙ
Οι καθηγητές του Παντείου κατονομάζουν, μεταξύ άλλων, τα in.gr, Athens Voice, Τα Νέα, protagon και Καθημερινή στα οποία αποδίδουν ότι "εξυπηρετούν φανερά τα κυβερνητικά σχέδια προετοιμάζοντας την κοινή γνώμη" για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Για "υποβολιμαία  δημοσιεύματα που είναι ανάξια συγκεκριμένης απάντησης καθώς βρίθουν ψευδολογιών, χυδαίων επιθέσεων και εμπάθειας εναντίων των ελληνικών Πανεπιστημίων, των Διοικήσεων και των πανεπιστημιακών δασκάλων", κάνουν λόγο οι καθηγητές του Παντείου Πανεπιστημίου.

Οι Παντειακοί , σε μια ανακοίνωση με έντονο ύφος, αναφέρονται σε δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου που ακολούθησαν την ανακοίνωση της Συγκλήτου του ιδρύματος εναντίον της πανεπιστημιακής αστυνομίας, τονίζοντας ότι με τα δημοσιεύματα αυτά στοχοποιούνται "προσωπικά, πολιτικά και επαγγελματικά, με χαρακτηριστική ιδιαίτερη χυδαιότητα, συνάδελφοι όπως η Καθηγήτρια Σοφία Βιδάλη του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας από τους οποίους ζητούνται, ούτε λίγο ούτε πολύ, «πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων» για τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις κατά των κυβερνητικών σχεδιασμών."

Να σημειωθεί ότι στην ίδρυση της ΟΠΠΙ δεν αντιδρά μόνο το Πάντειο, αλλά πολλά πανεπιστήμια , καθηγητές και φοιτητές.

Όλη η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ του Παντείου 

Η ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του Παντείου Πανεπιστημίου κατά των κυβερνητικών σχεδίων για την επιβολή πανεπιστημιακής αστυνομίας βρέθηκε τον τελευταίο καιρό στο στόχαστρο συντονισμένων λιβελογραφημάτων σε διάφορα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά.

Κορυφαίες χαρακτηριστικές περιπτώσεις, αποτελούν δημοσιεύματα στα in.gr, Athens Voice, Τα Νέα, protagon και Καθημερινή ανάμεσα σε διάφορα άλλα. Τα υποβολιμαία αυτά δημοσιεύματα είναι ανάξια συγκεκριμένης απάντησης καθώς βρίθουν ψευδολογιών, χυδαίων επιθέσεων και εμπάθειας εναντίων των ελληνικών Πανεπιστημίων, των Διοικήσεων και των πανεπιστημιακών δασκάλων.

Η απόφαση της Συγκλήτου εκφράζει την άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας της ακαδημαϊκής κοινότητας του Παντείου, η οποία άλλωστε έχει εκφραστεί με ψηφίσματα και αποφάσεις θεσμικών (τμήματα, κοσμητείες) και συνδικαλιστικών (σύλλογοι) οργάνων του. Ωστόσο από τα δημοσιεύματα αυτά, που εξυπηρετούν φανερά τα κυβερνητικά σχέδια προετοιμάζοντας την κοινή γνώμη, διαφαίνεται ότι απέναντι στα τεκμηριωμένα επιχειρήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας της ακαδημαϊκής κοινότητας του Παντείου το μόνο που έχουν να αντιπαραθέσουν κάποιοι είναι ψευδολογίες, εμπάθεια και συκοφαντίες για όλα τα ελληνικά ΑΕΙ, με ιδιαίτερη στόχευση στο Πάντειο που υπηρετεί τις «ενοχλητικές» κοινωνικές επιστήμες, ως τάχα άντρα γενικευμένης ανομίας και παραβατικότητας που χρήζουν σκληρής πειθάρχησης και αστυνόμευσης.

Η καθημερινή μας ενασχόληση με τη διδασκαλία και την έρευνα και το υψηλό επίπεδο σπουδών είναι η απάντησή μας. Συνάμα όμως στοχοποιούνται προσωπικά, πολιτικά και επαγγελματικά, με χαρακτηριστική ιδιαίτερη χυδαιότητα, συνάδελφοι όπως η Καθηγήτρια Σοφία Βιδάλη του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας από τους οποίους ζητούνται, ούτε λίγο ούτε πολύ, «πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων» για τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις κατά των κυβερνητικών σχεδιασμών.

Ο Σύλλογος μελών ΔΕΠ του Παντείου Πανεπιστημίου δηλώνει ότι βρίσκεται απέναντι σε όλους όσους απεργάζονται την συκοφάντηση και την διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου και την μετατροπή των πανεπιστημίων σε αστυνομοκρατούμενους χώρους, προσδεμένους στις λογικές της αγοράς.

Είναι η ίδια κατεύθυνση προς την οποία κινείται και η συντριπτική πλειοψηφία του πανεπιστημιακού κόσμου– η κατεύθυνση της αδιαπραγμάτευτης προάσπισης των ακαδημαϊκών ελευθεριών, του ελεύθερου διάλογου και διακίνησης των ιδεών (ακόμη και των «ενοχλητικών» προς τις εξουσίες) και της ελεύθερης δυνατότητας πρόσβασης όλων των πολιτών σε μια δημόσια και δωρεάν τριτοβάθμια παιδεία.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2021: Νέες οδηγίες για τα self tests

ΑΣΕΠ: Ποιες είναι οι 5 προκηρύξεις που διορίζουν στο Δημόσιο

Τα Θέματα και οι λύσεις στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 (Δείτε τα πρώτοι εδώ)

ΜΟΝΟ ΜΕ  25 ευρώ το μήνα τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το νέο σεμινάριο που μοριοδοτεί

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ του GoLearn με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

σχετικά άρθρα

erikse
Euro 2020: Κατέρρευσε στο γήπεδο ποδοσφαιριστής της εθνικής Δανίας
Σοκαριστικές στιγμές στον αγώνα Δανίας- Φινλανδίας για το Euro 2020 - Κατέρρευσε, κατά τη διάρκεια του αγώνα , o ποδοσφαιριστής της Δανίας, Κρίστιαν...
Euro 2020: Κατέρρευσε στο γήπεδο ποδοσφαιριστής της εθνικής Δανίας
anagnostopoulou
Αναγνωστοπούλου: Συλλυπητήρια για τον θάνατο της Σοφία Αδαμίδου
Συλλυπητήρια δήλωση με την οποία αποχαιρετά τη δημοσιογράφο Σοφία Αδαμίδου, εξέδωσε η τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου
Αναγνωστοπούλου: Συλλυπητήρια για τον θάνατο της Σοφία Αδαμίδου