sxoleio
Τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Λυκείων, καθώς και λήξη μαθημάτων σε διαφορετικές ώρες, προτείνει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως - Στον ορίζοντα συγκεκριμένη ημερομηνία

Τη δημιουργία πλατφόρμας για μαζικά τεστ κορονοϊού σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και μαθητές Λυκείου προτείνει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σύμφωνα με το σχέδιο που κατέθεσε στη χθεσινή θυελλώδη σύσκεψη των Λοιμοξιολόγων.

«Στην επιτροπή εχτές ήρθε η υπουργός Παιδείας και μας παρουσίασε ένα σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων που περιλαμβάνει testing παιδιών και δασκάλων. Είναι ένα ασφαλές σχέδιο», ανέφερε ο καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της επιτροπής για τον κορονοϊό, Νίκος Σύψας, μιλώντας στο Mega

Οι ηλικίες 16 ετών και άνω έχουν μεγαλύτερη κοινωνικότητα και κινητικότητα σε σχέση με μαθητές μικρότερων ηλικιών, κάτι που φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα την Επιτροπή των Ειδικών.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, η πλατφόρμα που θα λειτουργεί στο πλαίσιο του testing,gov.gr και όποιος πολίτης επιθυμεί θα μπορεί να προχωρά σε αίτηση και να κάνει το τεστ.

Ακόμα, η Νίκη Κεραμέως φέρεται να έχει θέσει και άλλα ζητήματα στο τραπέζι, όπως η λήξη των μαθημάτων σε διαφορετικές ώρες ειδικότερα στις μικρότερες τάξεις, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις εξόδους των σχολικών κτιρίων.

Επίσης σε όποια σχολικά κτίριο είναι εφικτό τόσο η είσοδος όσο και η έξοδος θα μπορεί να γίνεται από διαφορετικές πόρτες. Όπως και να έχει οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται στις 4 Ιανουαρίου όπου θα γίνει νέα συνεδρίαση.

Στον ορίζοντα συγκεκριμένη ημερομηνία

Σύμφωνα πάντως με το Mega, η Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 θεωρείται ως πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων.

Η επιστροφή στα θρανία εκτιμάται ότι θα γίνει σταδιακά, με τα Δημοτικά να ανοίγουν στις 11 Ιανουαρίου και μία εβδομάδα μετά, στις 18 Ιανουαρίου, να ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια.

Σύμφωνα με το Mega, οι Λοιμωξιολόγοι βάζουν στο τραπέζι την ανάγκη διενέργειας διαγνωστικών τεστ στους μαθητές, ενώ συζητείται και ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών κατά προτεραιότητα. Με τα κρούσματα του κορονοϊού να βρίσκονται κοντά στο 1.000 ανά ημέρα, η ανακοίνωση της απόφασης για το άνοιγμα των σχολείων μετατέθηκε για τις 4 Ιανουαρίου.

Σαρηγιάννης: Έως και 2.000 κρούσματα το Μάρτιο

Επιστροφή στα 2.000 κρούσματα κορονοϊού στα μέσα Μαρτίου «βλέπει» ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννηςαν ανοίξουν οι σχολικές μονάδες στις 8 Ιανουαρίου, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί άλυτο γρίφο και πηγή προστριβών για τους Λοιμωξιολόγους.

Όπως σημειώνει ο ίδιος, μιλώντας στον Realfm 97,8, «Αν ανοίξουμε τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου, η πρόβλεψή μας είναι ότι θα φτάναμε στα 2.000 κρούσματα γύρω στα μέσα του Μάρτη και στην αντίστοιχη περίοδο. Αν ανοίξουμε στις 20 για παράδειγμα για να κάνουμε μια σύγκριση θα φτάναμε στα 1.500 κρούσματα και εννοώ εβδομαδιαίο μέσο όρο. Αυτή τη στιγμή είμαστε στα 670 εβδομαδιαίο μέσο όρο σε κρούσματα. Άρα, το άνοιγμα των σχολείων θα έχει αρνητική επίπτωση, θα έχει δηλαδή αυξητική προσθήκη. Το θέμα δεν είναι όμως μόνο πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, προφανώς μιλάμε και για κάποιου είδους άνοιγμα της οικονομίας. Οπότε εκεί αρχίζει και ξεφεύγει άσχημα το σενάριο».

Ακόμα, συμπληρώνει: «Άρα, το άνοιγμα των σχολείων θα έχει αρνητική επίπτωση, θα έχει δηλαδή αυξητική προσθήκη. Το θέμα δεν είναι όμως μόνο πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, προφανώς μιλάμε και για κάποιου είδους άνοιγμα της οικονομίας. Οπότε εκεί αρχίζει και ξεφεύγει άσχημα το σενάριο».

«Η δική μου γνώμη είναι ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν αργότερα», τονίζει επιπλέον ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

clothes-rouxa
Μυρίζει το καλάθι με τα άπλυτα σου; Χρησιμοποίησε ένα αντικείμενο που έχουν οι δάσκαλοι
Πρόσθεσε αυτό το αντικείμενο που έχουν οι δάσκαλοι στο καλάθι με τα άπλυτά σου για να μην μυρίζουν τα ρούχα σου
Μυρίζει το καλάθι με τα άπλυτα σου; Χρησιμοποίησε ένα αντικείμενο που έχουν οι δάσκαλοι