Κολέγια-Παππάς: Ο Μητσοτάκης «σκίζει» τα πτυχία αποφοίτων ΑΕΙ
Ν. Παππάς: Ο Μητσοτάκης «σκίζει» τα πτυχία μηχανικών, γεωτεχνικών, οικονομολόγων και πριμοδοτεί την «αγορά πτυχίων» από κολέγια

«Ο κ. Μητσοτάκης αντισυνταγματικά και προκλητικά, ‘σκίζει’ τα πτυχία μηχανικών, γεωτεχνικών, οικονομολόγων. Πριμοδοτεί την ‘αγορά’ πτυχίων από κολέγια», δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς, για τη ρύθμιση της κυβέρνησης για τους αποφοίτους κολεγίων και τα Επιμελητήρια.

Ο κ. Παππάς, προσθέτει ότι ο κ. Μητσοτάκης απαξιώνει το επιστημονικό προσωπικό της χώρας, καθώς πριμοδοτεί την «αγορά» πτυχίων από κολέγια αμφιβόλου επιστημονικής επάρκειας. «Βάζει -από το παράθυρο- στο ΤΕΕ, το ΓΕΩΤΕΕ, το ΟΕΕ και άλλα επιμελητήρια χιλιάδες αποφοίτους κολλεγίων. Χωρίς να έχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα. Και παραχωρώντας τους επαγγελματικά δικαιώματα ισοδύναμα με αυτά των αποφοίτων πανεπιστημίων», σημειώνει ο κ. Παππάς. 

Η κυβέρνηση διακινδυνεύει, έτσι, το δημόσιο συμφέρον και άλλα θέματα σε δραστηριότητες, όπως τα τεχνικά έργα και η άσκηση οικονομοτεχνικών επαγγελμάτων, υποστηρίζει ο κ. Παππάς, «Εξόφθαλμα, εξυπηρετεί συμφέροντα. Αποτελειώνοντας τη ‘μεσαία τάξη’, που τόσο υποφέρει από τις επιπτώσεις της πανδημίας και της κυβερνητικής αδράνειας, αναφέρει. 

«Στεκόμαστε απέναντι στις αντισυνταγματικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης. Στηρίζουμε το ΤΕΕ, το ΓΕΩΤΕΕ, το ΟΕΕ, τους ανθρώπους της αγοράς, στον δίκαιο αγώνα τους», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Νίκος Παππάς. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα