Κολέγια-Παππάς: Ο Μητσοτάκης «σκίζει» τα πτυχία αποφοίτων ΑΕΙ
Ν. Παππάς: Ο Μητσοτάκης «σκίζει» τα πτυχία μηχανικών, γεωτεχνικών, οικονομολόγων και πριμοδοτεί την «αγορά πτυχίων» από κολέγια

«Ο κ. Μητσοτάκης αντισυνταγματικά και προκλητικά, ‘σκίζει’ τα πτυχία μηχανικών, γεωτεχνικών, οικονομολόγων. Πριμοδοτεί την ‘αγορά’ πτυχίων από κολέγια», δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς, για τη ρύθμιση της κυβέρνησης για τους αποφοίτους κολεγίων και τα Επιμελητήρια.

Ο κ. Παππάς, προσθέτει ότι ο κ. Μητσοτάκης απαξιώνει το επιστημονικό προσωπικό της χώρας, καθώς πριμοδοτεί την «αγορά» πτυχίων από κολέγια αμφιβόλου επιστημονικής επάρκειας. «Βάζει -από το παράθυρο- στο ΤΕΕ, το ΓΕΩΤΕΕ, το ΟΕΕ και άλλα επιμελητήρια χιλιάδες αποφοίτους κολλεγίων. Χωρίς να έχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα. Και παραχωρώντας τους επαγγελματικά δικαιώματα ισοδύναμα με αυτά των αποφοίτων πανεπιστημίων», σημειώνει ο κ. Παππάς. 

Η κυβέρνηση διακινδυνεύει, έτσι, το δημόσιο συμφέρον και άλλα θέματα σε δραστηριότητες, όπως τα τεχνικά έργα και η άσκηση οικονομοτεχνικών επαγγελμάτων, υποστηρίζει ο κ. Παππάς, «Εξόφθαλμα, εξυπηρετεί συμφέροντα. Αποτελειώνοντας τη ‘μεσαία τάξη’, που τόσο υποφέρει από τις επιπτώσεις της πανδημίας και της κυβερνητικής αδράνειας, αναφέρει. 

«Στεκόμαστε απέναντι στις αντισυνταγματικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης. Στηρίζουμε το ΤΕΕ, το ΓΕΩΤΕΕ, το ΟΕΕ, τους ανθρώπους της αγοράς, στον δίκαιο αγώνα τους», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Νίκος Παππάς. 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο νέος Κοινωνικός Τουρισμός 2026-2027 της ΔΥΠΑ φέρνει αλλαγές στην αξιοποίηση του voucher από 300.000 δικαιούχους
Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Πάνω από 340.000 αιτήσεις – Εκπνέει αύριο η προθεσμία
Ισχυρό ενδιαφέρον για το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ με 300.000 επιταγές – Τελευταία ευκαιρία για υποβολή αιτήσεων έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής
Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Πάνω από 340.000 αιτήσεις – Εκπνέει αύριο η προθεσμία
μετρο
Μετρό: Νωρίτερα κλείσιμο σε κεντρικούς σταθμούς λόγω εργασιών – Ποιοι επηρεάζονται
Αλλαγές σε δρομολόγια και ωράρια στη Γραμμή 2 – Πλήρης λίστα με τελευταίες αναχωρήσεις και εναλλακτικές μετακινήσεις
Μετρό: Νωρίτερα κλείσιμο σε κεντρικούς σταθμούς λόγω εργασιών – Ποιοι επηρεάζονται
Μηχανογραφικό 2025. Πίνακας με χέρι
Κοινά Τμήματα στο Μηχανογραφικό: Ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα
«Αυτό που συνέβη και έφερε την εκτίναξη του αριθμού των κοινών Τμημάτων ήταν η καθιέρωση της ΕΒΕ, που ερήμωσε τα περιφερειακά, κυρίως, ΑΕΙ»
Κοινά Τμήματα στο Μηχανογραφικό: Ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα